Sormusten puhdistus kotikonstein

Istuin ystäväni kanssa syömässä ja juttelemassa. Hän on opiskellut jalokivialaa, eli gemmologin tutkintoa, ja kertoili kivistä kaikkea kiinnostavia asioita. Hänellä oli myös mukana muutama luuppi, joilla voi tutkaila kiviä, niiden valon taittoa yms. Tiirailin omia sormuksiani luupeilla ja huh – kivet ja niiden istutuspaikka olivat todella likaiset. Kymmenkertaisella suurennoksella näki likakertymät liiankin selvästi. Sinikivinen sormus, jonka olen saanut äidiltäni (jonka hän on saanut isoäidiltään) oli ihan harmaa. Milloinkohan se oli viimeksi putsattu? Ei mitään muistikuvaa.

Ystäväni neuvoi laittamaan sormukset Fairy-veteen ja liottamaan niitä siinä viitisentoista minuuttia. Sen jälkeen niitä voisi hellästi putsata pehmeällä hammasharjalla tai hammastikulla.

Tein työtä käskettyä. Sormukset likosivat, jonka jälkeen huuhdoin ja kuivasin ne. Sitten kaivelin puisella cocktail-tikulla kivien istutuspaikkaa sisäreunoilta ja alapuolelta, sekä kivien reunoja, ja puhdistin ne huolellisesti. Enpä olisi uskonut, miten sormukset muuttivat muototaan. Varsinkin perintösormus hohti kuin kappale sinistä taivasta.

En valitettavasti hoksannut ottaa ennen-kuvaa, mutta jälkeenkuva kestää hyvin lähitarkastelun! Voilá!

1

Pitänee tarkastaa muutamat korut ja tehdä niille sama siivous!

Hottia maanantaita!

Share:

2 Comments

  1. anna-liisa
    03/06/2013 / 9:08 pm

    Mulla on samanlainen sormus kuin perintösormuksesi, mutta punaisella kivellä!!!!! Olen itse 55v. ja perinyt sen aikanaan tädiltäni, joka on saanut sen varmaan joskus 50-luvulla – onko liian uusi mennäkseen samalle aikakaudelle sormuksesi kanssa???

  2. Marjukka
    03/06/2013 / 9:15 pm

    Uskomatonta! Kyllä, äiti pääsi ripille muistaakseni -56/-57, ja sai sen lahjaksi tosiaan isoäidiltään. Sormus oli uusi. Aika mahtava sattuma!

Vastaa