Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

24.6.2013

Tertin kartanossa 1/2

Olen aina ollut kartanohullu. Siis ihan aina, pikkutytöstä lähtien. Luin Ursula Pohjolan-Pirhosen Tammimäki-kartanokirjat tosi nuorena, ja sen jälkeen koko joukon muita. Suomen kartanot-kirja löytyy myös hyllystä.

Tertin kartanohan se eilisen kuvan talo oli, ja se sijaitsee Mikkelin pohjoispuolella. Kartanosta on kirjattu ensitiedot 1540. Vuosina 1560-1850 oli rusthollikauden aikaa, jolloin kartanon omistajina ja isäntinä oli säätyläisiä. Pylkkästen aika alkoi 1894, kun Aatami Pylkkänen osti kartanon maineen ja alkoi kunnostaa sitä. Tertti on ollut mm. talvisodan aikana esikunnan majapaikkana. Historiikki täältä. Nykyiset omistajat Matti ja Pepita Pylkkänen valitsivat tuotantosuunnaksi matkailun ja erikoisviljelyn - meidän herkkusuiden onneksi!

Kartano on kuuluisa ruuastaan, josta ainakin vilja, vihannekset, yrtit, sienet ja marjat tulevat kartanon omilta mailta, lihakin lähituottajilta. Kartanossa on myös ihastuttava puoti, jossa myydään kartanon omia tuotteita saippuoista makeisiin, hyytelöstä hilloihin. Ja paljon muuta... Sunnuntaina nautimme seisovan pöydän antimista, mutta kartanon kahvilassa on tarjolla pienimuotoisempi lounas - ja mikä kakkuvalikoima kahvilassa onkaan!

Kartanossa voi myös yöpyä. Mikäs sen parempi paikka majailla vaikkapa musiikkijuhlien aikaan.

Tässä postauksessa kuvia ulkoa ja kaupasta, keskiviikkona kartanosta sisältä, ja ihanasta ruuasta!

DSC_0001

Pihapiiri on kutsuva maatilarakennuksineen. Itse kartano on vaaleanpunainen, miten suloista!

DSC_0002

DSC_0006
 
Sisääntulo on kutsuva. 

Turisti ilahtui kaupan edessä olevista punaisista tuoleista, ja istahti kuvattavaksi. Sääskensyömät sääret rajattiin kuvasta...

DSC_0042


DSC_0046

DSC_0048
 
Kartanon kauppa... 

DSC_0049


DSC_0050


DSC_0052
 
Ruususaippuaa... Tertillä on muuten oma ruusulajikekin. 

DSC_0053

Katoista kiinnostunut ...
 
DSC_0054
 
...kuvasi tietenkin ylöspäin! 

DSC_0085
 
Puutarha piti käydä ihailemassa. Sitä on kunnostettu 1800-luvun malliin. 

DSC_0086

Mukavaa viikonalkua kaikille!

7 kommenttia:

 1. Kartanot ovat ihania!! Niissä on aina oma tuoksunsa ja fiiliksensä. Vanhat upeat yksityiskohdat ovat usein viimeisteltyjä ja mietittyjä. Kartanon pihamaa on parhaimmillaan silloin, kun sinne on jätetty alkuperäisiä "muotoja" (eli pihateitä, sireenimajoja...). <3 Love!

  VastaaPoista
 2. Voi eivätkö olekin! Mä tykkäsin, kun Tertin ikkunoissa oli hakaset, niin kuin ennen vanhaan oli. Kartanoiden historiakin kiinnostaa kovasti!

  VastaaPoista
 3. Kaunis rakennus ! Ja aivan ihania juttuja tuolla myymälässä. Asuin itse joskus talossa, joka oli rakennettu hirsistä1890-luvulla. Siellä viihtyivät kukatkin ja vaikka talossa oli kaikki nykyajan mukavuudet, siellä oli silti ihan oma tunnelma. Talo ikäänkuin eli, natisi ja narisi :)

  VastaaPoista
 4. Oi, siinä talossa oli varmasti kunnon perustukset ja hirret! Mä rakastan vanhoja taloja. Niillä on sielu. Ja nostan hattua kaikille, jotka jaksavat kunnostaa niitä. : )

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Ja ihana blogi!

  Mutta tuli mieleen, että oliko tämä mainospostaus? Tästä kun on taas keskusteltu julkisuudessa viime aikoina.

  Hyvää kesää!

  M.

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Onpa kiva, kun laitoit kommentin!  Yhteistyöt erotat siitä, että postauksen alla on sana commercial, eli bloggaaja hyötyy taloudelisesti siitä. No, tietysti tämä ja huominen postaus ovat ilmaista mainosta Tertille, mutta kukaan ei mua siellä pyytänyt käymään ja kirjoittamaan, jota varmaan tarkoitit.

  VastaaPoista
 7. i could only wish that solar panels cost only several hundred dollars, i would

  love to fill my roof with solar panels-

  VastaaPoista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.