Asuntomessuasu 22.7.2013

Kävimme tiistaina asuntomessuilla. Sää oli mukavan viileä. Mikään ei ole niin tuskaista kuin väkijoukossa tungeksiminen kuumissa messutaloissa… Porukkaa oli liikeellä, mutta sopivasti. Taloihin ei tarvinnut jonottaa.

Messut olivat oikeastaan iloinen yllätys, sillä en odottanut niiltä mitään. (Silloin, kun itse olimme suunnitteluvaiheessa tontti hankittuna, kiersimme Tuusulan messuja kahteen kertaan. Sen jälkeen messut ovat kiinnostaneet vähemmän.) Talojen pohjissa oli havaittavaissa tiettyä trendiä. Heti sisääntullessa oikealla oli eteistila tai huone, sitten wc, sitten rivi makkareita, ja vasemmalle aukeaa suuri keittiö-ruokailutila-olohuone. Tykkäsin siitä, että yhä harvemmissa taloissa oli käytäviä, vaan niin kovin kalliit neliöt olivat avaraa tilaa.

Monissa taloissa oli myös päämakuuhuoneen yhteydessä kylpyhuone. Omassa talossamme on tämä ratkaisu, ja se on todella käytännöllinen. Useassa oli myös vaatehuone, joskin aika pieni. Ilahduttavaa oli myös se, että lastenhuoneiden kokoja oli kasvatettu kauttaaltaan.

Muutenpa talot tuntuivat olevan kuin yhdestä puusta. Sisustus oli kauttaaltaan modernia yhtä taloa lukuunottamatta, valkoista, harmaata, beigeä. Sinänsä kaunista, ei siinä mitään. Mikään talo ei noussut ylitse muiden.

Kun me rakensimme yksitoista vuotta sitten, ulkotilat terasseineen olivat paljon vaatimattomampia. Monessa talossa olikin aivan ihania monitasoratkaisuja tai talon kiertäviä terasseja huoltovapaasta komposiittilaudasta. Niitä kyllä kuolasin. Ei ollut myöskään kotiteatterihuoneita tai kylpylöitä… Takkahuoneista sentään oli päästy eroon. Saunat ovat nykyään ihania, tummia ja tuoksuvia.

Lempparitaloni? Se taisi olla Herralan Antti, jota markkinoitiin poikamiehen talona. Siinä oli sorapiha. No, ei se pihan takia ollut suosikkini, vaan siinä oli toimiva pohja, jonka voisin ottaa yks yhteen. Tosin siinä oli avokeittiö, ja minä tykkään keittiöstäni!

Mielestäni parhaat asuntomessut, joissa olen käynyt, olivat Pietarsaaressa – olisikohan ollut 1995? Siitä alkoi uusvanha rakennusbuumi, jonka koukkuun itsekin jäi. Messuilla esiteltiin mm. Kannustalon ihana Ainola.

Messuasuna toimivat Zaran housut ja Filippa K:n t-paita, Guessin ballerinat, InWearin neuletakki, ranteessa Stylesnobin musta nahkanauha ja Lindexin rannekoru. Aurinkolasit Prestige, Stockmann.

Oletteko käyneet jo asuntomessuilla? Mitä tykkäsitte?

Share:

8 Comments

 1. Lady of The Mess
  26/07/2013 / 1:19 pm

  Enpä ole tänä vuonna menossa asuntomessuille ollenkaan. En jaksa siellä kierrellä – ja kivasti ne parhaat kohteet näkee täällä blogeissakin;)Tuo Mulberryn laukku on kaunis – ja monikäyttöinen!

 2. TInkeri
  26/07/2013 / 2:59 pm

  En ole ehtinyt messuille vaikka nyt ne olisivat melkein naapurissa. Oma talomme on myös reilun 10 v vanha ja nyt on kova polte tehdä isompaa remppaa ja hakea ideoita. Komposiittilaudasta kuulin sellaisen käyttäjäkommentin, että se ei ollut kestänyt keväällä katolta tippunutta jäistä lunta, vaan terassi oli kauttaaltaan rei'issä! Tiedä sitten onko niissä suuria laatueroja eri valmistajien kesken. Itse tykkään kyllä aidosta puusta jalan alla, vaikka sen öljyäminen onkin jäänyt minun vastuulleni…

 3. Marjukka
  26/07/2013 / 6:21 pm

  Laukku on mitä mahtavin, ja olen käyttänyt sitä valtavan paljon.Kiertely on kyllä rankkaa, mutta ihan hauskaakin, jos ei ole liian kuuma. Oli kiva huomata, että tykkää kodistaan enemmän kun uusista messutaloista.

 4. Marjukka
  26/07/2013 / 6:22 pm

  Ei voi olla totta, niinkö huonolaatuista tavaraa on liikkeellä? Luulisi, että Suomen oloihin tehdään hyviä materiaaleja… Öljyäminen on kyllä urakka sinänsä. Kevät onkin aina öljyämisen aikaa, terassit ja puutarhahuonekalut – siinä on hommaa!

 5. Sarin vaatekomeron kätköt
  27/07/2013 / 7:51 am

  Kiva ja toimiva asu messuille! Täytyisikin käydä. Kiinnostaa ne terassit myös ja tuo komposiittilauta myös materiaalina. Olisihan se huoltovapaa. Nykyään siitä tehdään myös talojen laudoituksia, amerikan maalla on tehty pitkäänkin ja nyt Suomessakin jo. Kiva myös että makkareiden yhteyteen on jo saatu kylpyhuoneita ja vaatehuoneita, ihanan toimivaa ja käytännöllistä. Vihdoinkin tätä päivää talosuunnittelussa!

 6. Marjukka
  27/07/2013 / 12:55 pm

  Ihan samaa mieltä. Terassitsydeemit olivat kyllä upeita, mutta vaatehuoneet pieniä…minun mielestäni! ; )

 7. Celina
  28/07/2013 / 6:10 pm

  Ihana asu! Käsikorut ovat kiva lisä <3Asuntomessuille olisi tarkoitus mennä tässä mahd.pian käymään 🙂

 8. Marjukka
  29/07/2013 / 5:01 am

  Kiitos! Kyllähän messuilla menee päivä mukavasti,ja aina sieltä joitain vinkkejä jää taskuun. 🙂

Vastaa