Menorca shopping

Menorca ei ole ostosparatiisi, jos haluaa lomallaan paljon shopata. Luksusmerkkituotteita sieltä ei saa, mutta saaren omat merkit ja muutama ketjuliike (mm. Stradivarius) ovat edustettuina. Minä tykkäsin kovasti saaren pikku liikkeistä sekä pääkaupungissa Maóssa että Ciutadellassa. Molemmissa on vanhakaupunki, jossa on pieniä likkeitä pilvin pimein. Jos haluat korilaukun, sandaaleita, kaikenlaista ”hippikorua”, punosrannekkeita tai ihania puuvillaisia liehuvaisia vaatteita, niin Menorcalta niitä saa.

Ja onhan saarella Jaime Mascarón tehdas! Se sijaitsee keskellä saarta, puolisen tuntia sekä Maón idästä, että Ciutadellan lännestä, suunnasta. Tehtaalla on tietenkin tehtaanmyymälä, jonne piti päästä käymään.

DSC_0136

Liikkeessä oli myös normaalihintaisia tuotteita, alennetut olivat omassa hallissaan. Koot olivat esillä hyllyittäin.

DSC_0137

Värien ystävälle…

DSC_0138

…ja vähän klassisemman tyylin edustajille.

DSC_0139

Kissan askelin…

DSC_0140

…tai tikkauksin höystettynä. Beige-valkoiset olivat aika söpöt. En ostanut liikkeestä mitään, sillä itseasiassa ajattelin, että esim. allaolevia myytäisiin kunnon alennuksella. Ei myyty, eikä kaikkia malleja edes kesäalennuksilla. Enkä muutenkaan ollut ballerinatuulella.

DSC_0141

Sen sijaan Pou Nou-merkki oli minusta ihastuttava. Liike myy keveitä puuvillavaatteita, sandaaleja, hellehattuja ja kaikkea sellaista ihanaa. Merkin keveitä ja ilmavia puuvillavaatteita myytiin vähän joka puolella. Kuvassa alhaalla myös menorcalaissandaalit.

DSC_0148

Pienikokoisia vaatteita ei oikeastaan ollut ollenkaan, joten shoppailusaldokseni jäi hellehattu. Samanlaista mallia katselin Turun Muotikuussa, mutta en viitsinyt siitä satasta maksaa. Pou Noussa pulitin 19€, ja tarpeeseen hattu tuli. Kuvan hattu ei ole sama, kuin minkä ostin.

DSC_0149

Maón liike ulkoapäin.

DSC_0152

Herkkukaupoissa myytiin viinejä, saaren omaa juustoa sekä tietenkin ihania leivonnaisia.

DSC_0153

Ensaimada on espanjalainen erikoisuus. Se on voitaikinaleivonnainen, joka voidaan täyttää vaikkapa suklaalla tai omalla suosikillani, vaniljakiisselillä.

DSC_0154

Maón Pretty Ballerinasin edessä oli tämä ihana vespa!

DSC_0234

Minulla siintää jo syyssesonki mielessä, kesävaatteille en enää jaksanut oikein lämmetä. Vaikka nyt se kesä on ihanimmillaan, nautitaan, eiks juu!

Share:

11 Comments

 1. ingrid
  13/07/2013 / 2:11 pm

  ihania kaikki 🙂

 2. Marjukka
  13/07/2013 / 5:15 pm

  : D

 3. Business Woman
  13/07/2013 / 7:05 pm

  Minäpä jo salaa odottelin tätä shoppailupostausta:) Erityisesti Pretty Ballerinas saldoa! Voi apua, mitä kaunokaisia kaikki ovatkaan! Miten ihmeessä maltoit olla ostamatta mitään? Minä en olisi kyennyt!

 4. Marjukka
  13/07/2013 / 7:36 pm

  Hihi! No nyt se sit tuli. Jaa-a, jos siellä olisi ollut platform-korkkareita,niin sitten varmaan olisin sortunut…? Pidän ballerinoista, mutten mitenkään intohimoisesti, ehkä siksi? Olin kai pettynyt aleprosentteihin myös.

 5. Peppi P
  13/07/2013 / 9:48 pm

  Ostamista aina vain. Oliko siellä mitään kulttuuria, tai nähtävyyksiä?Henk. koht. en matkusta koskaan noissa etelän turistirysissä, vaan ainoastaan euroopan isoissa kaupungeissa.

 6. Marjukka
  13/07/2013 / 10:44 pm

  Maailma on suuri, ja jokainen saa valita itse, mihin matkustaa ja miksi. Menorca on pieni saari, satatuhatta asukasta. Maóssa ja Ciutadellassa on vahnatkaupungit ja muutama kirkko, siinä nähtävyyspuoli. Menorcalle mennään ensisijaisesti rentoutumaan ja nauttimaan Välimerestä. Turistirysäksi sitä ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa. Jos Menorca kiinnostaa, laitan vielä yhden postauksen molemmista kaupungeista. Jos ostaminen ärsyttää sinua, blogini voi olla vähän väärä foorumi sinulle! Miksi muuten et käyttänyt edellistä nimimerkkiäsi?

 7. Dahlia
  14/07/2013 / 11:34 am

  Voi mitä ihania baltsuja! <3 Kerrassaan hurmaavia. Minä olen niin baltsumoodissa tällä hetkellä, että kunnioitan kovasti rohkeutta olla ostamatta :)Tuollaiset herkkuliikkeet ovat aivan ihania, joskin ainakin omalla kohdallani kovin vaaralisia. Niissä tulee poikettua lomilla kohtalaisen usein ja jotenkin onnistun löytämään sellaisen riippumatta siitä missä maassa ja kaupungissa sitä ollaan 😀

 8. -jaana-
  14/07/2013 / 1:02 pm

  Ihania ihania ihania. Ihania matkakuvia olit jo postaillut aikaisemminkin…kiitos niistä. Mielelläni lisääkin matkapostausta Menorcalta saa laittaa (jos viitsit :). Mikä muuten teidän hotellinne oli?

 9. Marjukka
  14/07/2013 / 1:27 pm

  Kiitti! Kyllä sielu lepäsi noissa maisemissa. Mies aloitti loman, joten hänellekin viikon relaus oli tervetullut. Hotelli oli Rey Carlos III, Es Castell.

 10. Marjukka
  14/07/2013 / 1:28 pm

  Niinpä taidat olla, ihania TH-ballerinoja olit keräillyt! Herkkuliikkeet ovat kyllä niin kiinnostavia ulkomailla, samoin supermarketit!

 11. sandra
  25/02/2015 / 8:36 pm

  Mikä kauniita kuvia. yksinkertaisesti uskomaton!nähtävyydet Menorcan saarella

Vastaa