Menorcan hotellimme

Toiseksi viimeisessä matkapostauksessa esittelen hotellimme. Se sijaitsi siis pääkaupungissa Es Castellin kaupungiosassa. Löysin hotelli Rey Carlos III:n Finnmatkojen kautta, mutta sinne ei saanut enää matkoja haluamanamme ajankohtana. Onneksi Booking.comin kautta saimme viikoksi merinäköalahuoneen. Hotellissa ei ollut ainuttakaan suomalaista meidän lisäksemme. Ilmeisesti etelän suuremmat hotellit olivat vieneet matkustajapaikat. Finnairilta varattiin lomalennot ja Hertziltä auto koko viikoksi.

Tripadvisorin kommentit olivat ylistäviä viime vuonna täydellisesti rempatusta hotellista. Tunnelma oli mukava, huoneita tässä aikuisten hotellissa oli vain 83. Olimme nuori pari vieraiden joukossa, suurin osa oli eläkeläisikäisiä. Hotellivieraat tervehtivät toisiaan hississä, portaikossa ja vastaantullessa, mikä oli minusta todella mukavaa! Henkilökunta todella palvelualtista, aamiainen monipuolinen. Respan Juan Miguel osasi kertoa kaikki käytännön vinkit: parhaat parkkipaikat, autiot poukamat. Elena hommasi minulle neulan ja desinfiointiainetta, kun olin saanut tikun jalkaani ja halusin sen poistaa. Ravintolan henkilökunta ihanan Anan johdolla oli todella reipasta ja auttavaista. Carlos III onkin sijoittunut sijalle 35 Espanjan parasta työpaikkaa etsittäessä.

Ja ne näköalat – ehdottomasti parhaat! Ensimmäisenä aamuna, kun avattiin verhot, Välimeri kimmelsi aamuauringossa aivan huikeana. Hotellista oli noin viidentoista minuutin matka Es Castellin satamaan, viiden minuutin ajo Maón satamaan, lentokentälle viitisentoista minuuttia. Minkäänlaista lentomelua ei hotellin kantautunut.

Uima-altaassa pulikoin joka päivä, mutta myös Välimeressä. Hotellilta laskeuduttiin portaat alas kalliolle, josta pääsi sukeltamaan mereen.

Näkymä huoneemme parvekkeelta alas auringonottopaikoille ja altaalle.

DSC_0068

DSC_0065

Ravintola oli huoneemme alapuolella. Oli kiva istua aamupalalla ja katsella satamasta lähteneitä veneitä ja laivoja.

DSC_0063

DSC_0061

DSC_0060

Maisemat välillä häiritsivät kirjaan keskittymistä.

DSC_0115

Matkalla portaita alas uimakalliolle.

DSC_0054

Muutamia veneitä…

DSC_0056

Flying Fox

DSC_0066

Aulassa

DSC_0064

DSC_0119

Parvekkeemme

DSC_0313

Jos nyt jotain negatiivista hotellista keksii, niin kahvi oli aika pahaa. Myös pyytämäni sangrialasillinen tehtiin soodasta ja esanssivedestä. Alatason aurinkotuolit olivat kuluneet, eikä selkänojaa saanut säädettyä. Siinäpä se, muuta en keksi! Mikään luksushotellihan tämä ei ollut – vaan perussiisti, suloinen, pieni ja kotoinen – mutta sellaista emme kaivanneetkaan, vaan rauhallisuutta, hyviä yöunia, lepoa ja lämpöä. Niitä Rey Carlos III kyllä tarjosi.

Ja helteistä sunnuntaita kaikille!

Share:

10 Comments

 1. TInkeri
  14/07/2013 / 2:50 pm

  On kiva lukea kertomustasi saaresta ja katsella kuvia. Ihanan näköistä! Olin hieman pettynyt Mallorcan saareen, vaikka osasinkin odottaa turismia, turismia ja turismia. Usein Finnmatkojen kautta matkustaneena voin sanoa, että jos hotellissa olisi yhtään huonommin sijoitettua huonetta, ne olisi varattu Finnmatkojen asiakkaiden käyttöön. Valitettavasti näin on ollut lähes poikkeuksetta, ja se johtunee siitä että me suomalaiset emme osaa vaatia, vaan olemme haltioissamme siitä, että olemme päässeet pois lumen ja jään keskeltä 🙂

 2. Marjukka
  14/07/2013 / 3:41 pm

  Mallorcalla on tosiaan paljon turisteja, mutta kyllä sieltäkin löytyy aika kivoja mestoja. Me ollan kahtena kesänä autoiltu saarella kaksi viikkoa, ja mentiin Mallorca top 10-kirjan nähtävyydet läpi. Löydettiin myös yksinäisiä fincoja ravintoloineen, hiljaisia luostareita vuoristossa ja paikallisen suosimia ravintoloita, mutta auto pitää olla tietenkin alla. Ja Palmahan on tosi kaunis. Ihan totta mitä sanoit noista huoneista. Lentokoneessa kuulin, kun yksi mies ja nainen kertoivat toisilleen hotellikokemustaan. Roskalaatikot ja niiden haju oli ollut huoneen näkymä. Eka kerran, kun oltiin Algarvessa Portugalissa, ei saatu hotellista varaamaamme merinäköalaa, vaan meidät oli sijoitettu pihan puoleiselle premium-huoneeseen parkkipaikkanäkymin. Nostettiin kyllä meteli, ja saatiin puolihoito vastineeksi. Se sopi, koska hotellin lähellä ei ollut kivoja ravintoloita, eikä meillä autoa koko viikkoa. Kävi ilmi, että meitä oli kolme suomalaispariskuntaa, ja kaikkia kyykytettiin näin.

 3. TInkeri
  14/07/2013 / 7:10 pm

  Hyvä kuulla, etten olekaan vainoharhainen noiden huoneasioiden suhteen 🙂 Joku myös epäili, että suomalaiset matkanjärjestäjät maksavat huoneistaan vähemmän, siksi sijainti on aina myös huonoin. Sapettaa, kun ruotsalaiset ja tanskalaiset lekottelevat terassillaan suoraan uima-altaalla ja suomalaisten parveke on kadulle…

 4. Marjukka
  14/07/2013 / 7:36 pm

  Et todellakaan ole. Kerron vielä yhden jutun. Tuota samaista Portugalin-matkaa edelsi sellainen jupakka, että olimme varanneet edellisenä jouluna kesämatkan Santorinille heinäkuun ekaksi viikoksi. Viikkoa ennen reissua meille tuli puhelu, että hotelli on loppuunmyyty, ja meille tarjottiin toista hotellia eri puolelta saarta. Sanoimme, että miten hotelli voi olla loppuunmyyty, kun varaus on tehty puoli vuotta sitten! Ei auttanut, mitään ei selitelty, mutta haluamaamme hotellia huoneineen emme saisi. Emme hyväksyneet toisia hotelleja saaren toiselta puolelta, koska ne eivät olleet sinne auringonlaskuun, kuten olimme halunneet. ja olihan tuo ihan törkeä temppu. Olin ihan raivona. Sitten mentiin sinne Portugaliin, ja siellä tuli se huonejupakka. Sen erän perästä emme ole sitä matkanjärjestäjää käyttäneet. Muistini ja kaunani on pitkä, jos jotain tällaista sattuu…

 5. Siru
  14/07/2013 / 9:04 pm

  Ihania nämä matkapostaukset, näitä voisi lukea ja katsella aina vaan uudestaan ja uudestaan 🙂 Näistä saa myös oikein hyviä vinkkejä mahdolliselle tulevalle matkalle; mä olen ainakin jo ihan ihastunut näihin maisemiin!

 6. Marjukka
  14/07/2013 / 9:58 pm

  Huomenna sit vielä viimeinen! Ihana pikku saari se olikin. : )

 7. -jaana-
  15/07/2013 / 5:28 am

  Ihania kuvia. Kuten yllä kirjoitettiin, niin tällaisia matkakuvia jaksaa katsoa uudelleen ja uudelleen. Oikein silmä lepää… Kivaa maanantaita!

 8. Marjukka
  15/07/2013 / 7:39 am

  Kiva juttu! Mukavaa maanantaita sinullekin.: )

 9. TInkeri
  15/07/2013 / 10:01 pm

  No jo oli törkeä temppu. Juuri sitä vartenhan matka varataan ajoissa, että hotellissa on tilaa eikä mitään viimehetken tuplabookauksia satu. On kyllä sattunut paha moka matkanjärjestäjälle. Itse olen aina viimehetkellä varaamassa matkoja, koska yksityisyrittäjämieheni loma-aikataulut ovat turhan joustavia – mutta vain työn suuntaan :)Menorca vaikutti kyllä tosi kivalta kohteelta. Kiitos vielä kattavasta raportista!

 10. Marjukka
  15/07/2013 / 10:14 pm

  Kyllä me ihmeteltiin, mitä siellä taustalla tapahtui. Oliko hotelli kenties saanut paremman tarjouksen jostain isolle porukalle tms. No, ei saa tietää.

Vastaa