Uudet lenkkitossut

En tykkää yhtään ostaa lenkkareita. En siis yhtään. Niiden ostaminen menee samaan kategoriaan bikinien kanssa: paras hoitaa vain nopsasti alta pois. Lenkkariviidakossa on mahdoton selviytyä ilman asiantuntevaa ja sitoutunutta myyjää.

Nykyiset Asicsini ovat pari vuotta vanhat, mutta ensituntuman positiivisuudesta huolimatta ne eivät ole olleet paras mahdollinen pari. Jalkani on tosi kapea ja jalan kaari korkea. Asicsit ja Niket, joista minulla on kokemusta, ovat valtavan leveitä. Adidaksista sen sijaan on hyviä kokemuksia, samoin fitness-kenkäni Reebokit ovat tosi istuvat jalassani.

Jumbon Intersportissa sitten katselin epäilevästi tossurivistöjä. Onneksi todella ammattitaitoisen ja palvelualttiin tuntuinen naismyyjä nappasi minut huomaansa. Selitin, mikä edellisten tossujeni ongelma on, ja hänen avustuksellaan sovitin neljiä erilaisia tossuja. Vasemmassa jalassa oli yksi malli, oikeassa toinen, jotta saisin vertailtua niitä. Ja niinhän se oikea pari sitten löytyi aikamoisen vatvomisen jälkeen. Myyjä oli tosi mahtava, hän ei millään tavoin hoputtanut, vaan teki hyviä kysymyksiä ja kommentoi kenkiä niin, että sain uusia näkökulmia lenkkitossujen maailmaan! Nämä ovat ihan toisenlaiset mitä minulla on koskaan olleet, kapeat ja tosi keveät!

Saako esitellä, uudet lenkkitossuni, jee!

DSC_0001

DSC_0002

Opin solmimaan nauhat uudella tavalla. Oppia ikä kaikki.

DSC_0004

DSC_0005

Iloista tiistaita!

Share:

8 Comments

 1. Eilamari
  23/07/2013 / 10:37 am

  Hei,Onnea hyvästä ostoksesta!Itse huomasin parisen vuotta sitten, että Asics ei ole minun kenkäni. Yritin aloittaa hölkkäharrastuksen Asicseillä, mutta eivätpä olleetkaan hyvät minulle. Se malli, joka minulla oli (tai on edelleenkin ns. pihalenkkareina), oli ehkä liiankin tuettu. Ostin tänä keväänä (Jumbon Intersportista) Adidaksen ihanan kevyet, ei ylituetut, juoksukengät ja olen ollut tosi tyytyväinen. Olen jopa uskaltautunut kokeilemaan hölkkäämistä, joka ei tähän saakka todellakaan ole ollut minun lajini, ja hyvin sujuu. Kengät vaikuttavat uskomattoman paljon, oli kyse (sauva)kävelystä tai juoksusta.Iloa lenkkeilyyn!

 2. Hanna
  23/07/2013 / 10:52 am

  Mä juoksin kans aikoinaan elämäni parhaat kilometrit noilla kengillä! Mukavia lenkkejä! Hanna

 3. Titta
  23/07/2013 / 11:11 pm

  Onpa söpön näköiset lenkkarit! (saakohan lenkkareita sanoa söpöiksi 🙂 Lenkkariostoksilla asiantunteva myyjä on kyllä hyvä löytö. Jos mielenkiintoa riittää, niin kannattaa tutustua Juoksija-lehden (joka vuotiseen) juoksukenkien testinumeroon. Numero julkaistaan aina keväisin. Sieltä saa aika hyvin suuntaa siitä mistä lenkkareista sovittaminen kaupassa kannattaa aloittaa. Ja vanhat lenkkarit tietty kauppaan mukaan, jotta (se asiantunteva) myyjä näkee kuinka ovat kuluneet.Hyviä lenkkejä!

 4. Aila
  24/07/2013 / 9:08 am

  Hei! Minulla olisi sinulle postaustoive, matkapuvusto. Mitä pakkasit esim. Espanjan matkallesi mukaan… ja miten ylipäätään valitset matkapuvuston… matkalle pakkaaminen on aina yhtä vaikeaa:)

 5. Marjukka
  24/07/2013 / 10:11 am

  Sunkin jalalle siis sopii Adidas. Mä luulen,että itselläni edelliset saattoivat olla myös ylituetut. Kengät ova ihan ykkösasia! Fitness-kenkäni ja talvise gore-kenkäni ovat huippuhyvät, toivottavasti tässä saan myös kesälenkkeilyyn sopivat.

 6. Marjukka
  24/07/2013 / 10:11 am

  Hauskaa! Kiva kuulla hyvistä kokemuksista.

 7. Marjukka
  24/07/2013 / 10:12 am

  Kiitti vinkistä! Pitääpä ottaa asiakseen keväällä.

 8. Marjukka
  24/07/2013 / 10:12 am

  Hei, tämän varmasti toteutan! Nyt oli nimittäin aika sopivasti vaatetta mukana Menorcalla.

Vastaa