Kiropraktikolla 2/2 Oma hoitojakso

Nyt sitten jutun toinen osa. Jos et ole lukenut ensimmäistä, mene tänne!

Menin Tero Nikulaisen vastaanotolle Uudenmaan kiropraktikkokeskukseen marraskuussa 2012. Tilanteeni oli suoraan sanottuna yhdellä sanalla jumiutunut. Kärsin pistävästä kivusta oikeassa lavassa. En voinut nukkua kummallakaan kyljellä. Pää ei kääntynyt sivulle. Jos yritin itse venytellä tai nostaa vähän punttia, tilanne ei ainakaan tuntunut helpottuvan. Tuntui kun menisin aina vain enemmän jumiin.

Hierojalla olen käynyt tosi usein, mutta nyt halusin kokeilla jotain muuta. Kiropraktiikka oli periaatteessa tuttua. Eräs työkaverini käy Terolla kerran kuussa, lisäksi olen tavannut hänet joskus vuosia sitten, koska Teron vaimo on tuttuni.

Ensi käynnillä Tero haastatteli minut perinpohjaisesti. Sen jälkeen hän skannasi selkäni. Printti näytti joulukuuselta. Rennossa, toimivassa selässä ei skannaustuloksessa ole väriä, minulla sen sijaan koko selän alue oli sinistä ja vihreää, ja niskassa ja alaselässä punaista. Olin siis aika jumissa koko nainen. Oikea käteni ei reagoinut ojentajan refleksiin ollenkaan.

Sen jälkeen Tero hoiti, ja muistan, miten olin illalla tosi väsynyt, mutta pää tuntui ihmeen kevyeltä. Olin kieltämättä vähän epäileväinen. Koko hoito kesti varmaan viisi minuuttia. Ihmettelin, voiko tästä olla apua, mutta koska olin niin kipeä ja väsynyt, otin hyvin kahdentoista kerran hoitopaketin empimättä. Jälkeenpäin ymmärsin, että jokin oire saatiin hyvinkin äkkiä pois, mutta koko selän hoitoon tarvittiin useampi kerta ja paljon työtä.

Kävin Terolla noin kahdesti viikossa. Kotona venyttelin ohjeiden mukaan. Lähes joka ilta. Aloin kiinnittää istuma-asentoihini huomiota ihan eri tavalla. Muutaman hoitokerran jälkeen aloin tuntea eron, pää kääntyi normaalisti ja ennen kaikkea – kivut alkoivat helpottaa. Pikku hiljaa. Tero hoiti koko rankaa, mutta erityisesti yläniskaa ja alaselkää.

Keväämmällä tehtiin loppuskannaus, ja tulos ei olisi voinut olla parempi: koko selkäni oli skannaustuloksessa valkoinen, pari vihreää viivaa jäljellä. Teron mielestä paranemiseni oli ollut hämmästyttävän nopea. Olo oli loistava. Lihasjännitykset olivat pois, samoin lapakivut. Ojentajan heikkous, jonka syy oli ollut alakaularangassa, oli pois.

Nyt käyn hoidossa parin viikon välein. Tunnustan, että välillä olen vähän tiukassa, mutta tilanne on ihan toinen mitä marraskuussa.

Tämä on siis oma kokemukseni. Jos joku teistä lukijoista on kiinnostunut kiropraktisista hoidoista, varmista, että kiropraktikko kuuluu Suomen kiropraktikkoliittoon. Kuka tahansa voi antaa kiropraktisia hoitoja, mutta kiropraktikko-nimike on suojattu.

                    *****

Yhteistyössä Uudemaan kiropraktikkokeskuksen kanssa

Share:

6 Comments

 1. Eilamari
  29/08/2013 / 4:50 pm

  Kiitos, Marjukka, erittäin mielenkiintoisesta postauksesta.Taidan varata itsellenikin ajan kiropraktikolta, sen verran jumissa tunnen olevani, vaikka käyn säännöllisesti jumpassa ja kuntosalilla. Näköjään istumatyö tietokoneen äärellä päivästä toiseen ei tee hyvää, vaikka kuinka yrittäisi liikkua. Voin vain kuvitella, kuinka hyvältä olo tuntuu sen jälkeen, kun jumit on saatu auki. Tällaiseen jumittuneeseenkin olotilaan ihminen helposti tottuu, eikä pian edes tajua, että olo voisi olla huomattavasti parempi. Nyt vain aikaa varaamaan…

 2. Anne Hietanen
  29/08/2013 / 5:38 pm

  Oli tosi mielenkiintoista lukea kokemuksistasi. Itselläni on jo pitkän aikaa ollut selkävaivoja ja olen pohtinut erilaisia hoitovaihtoehtoja. Liikuntaa harrastan paljon, kiitos koiruuden, joka vaatii lenkkinsä satoi tai paistoi, mutta tuo hartianseutu on minullakin se ongelmakohta. Kiropraktikkoa voisin hyvin kokeilla, kun tuntuu, ettei fysioterapiakaan auta kuin hetkeksi.

 3. Anonyymi
  29/08/2013 / 6:13 pm

  Mulla on oikeastaan parikymppisestä saakka ollut ongelmia alaselän kanssa ja erityisesti raskausaikana nämä ongelmat ovat korostuneet. Olen käynyt Helsingissä kaksi kertaa kiropraktikolla ison masun kanssa ja hoito onnistui siiinäkin tilassa 😉 Tuntui kuin olisin leijunut, kun kävelin ulos praktiikalta. Jälkeenpäin olen huomannut, että joogasta on iso apu selän kunnossa pitämiseen. Joogatunnin aikana selkäkivut ikään kuin sulavat pois ja seuraavanakin päivänä on rangassa hyvä olo. Opiskelin viime vuonna kansanterveystiedettä, yksi suomalaisten yleisimmistä sairaseläkkeellejäännin syistä on tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet. Näihin taas suurimpia syntysyitä on liikkumattomuus ja istumatyö…Istumaasennolla on paljonkin väliä. Selän luonnollisen kaaren säilymiseen istuessakin on hyvä kiinnittää huomiota, ettei istu sillä tavalla alaselkä plösönäEn asu enää pääkaupunkiseudulla. Muuten hankkiutuisin heti tuonne saamaan hoitoa hiiren kankeuttamaan oikeaan käteeni. Kuka tietäis pohjanmaalta luotettavaa kiropraktikkoa, osteopatia olis kiinnostavaa myös.

 4. Marjukka
  30/08/2013 / 6:23 am

  Kiitti Eilamari! Totta, jumittuneeseen olotilaan tottuu, ja sitä oppii sietämäänkin. Jumiin menee, vaikkei tekisi istumatyötäkään… Uskon, että kiropraktikolla käynti tekee hyvää!

 5. Marjukka
  30/08/2013 / 6:24 am

  Hei Anne, omat kokemukseni olivat tosiaan hyvät, ja tunsin saavani apua. Liikuntaa harrastan minäkin, mutta ehkä vanhat vaivat kummittelivat siell taustalla. Vähän tuohon sai rahaa satsata, mutta oli se sen arvoista.

 6. Marjukka
  30/08/2013 / 6:27 am

  Niin asiaa kirjoitat! Tiedän tosi monta ikäistäni, jolla on jo takanaan selkäleikkauksia – useita! Aika kamalaa. Monesti selän hyvinvointia ei tule ajatelleeksi, kun se selkä on kunnossa, mutta kun vaivat alkavat, vasta havahtuu. Ikävä kyllä!Katsos Kiropraktikkoliiton kotisivut, sieltähän ne pätevät löytyy. Terkut sinne Pohjanmaalle!

Vastaa