Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

17.8.2013

Konserttiin menossa

Tänä iltana suuntaan Musiikkitalolle upeaan konserttiin. Kansallisoopperan orkesteri ja kuoro, johtajanaan kapellimestari Susanna Mälkki, ja loistokas, sielukas, ihana tähtisopraano Soile Isokoski esittävät Richard Straussin oopperan Daphnen konserttiversiona.. Muitakin suuremmoisia laulajia kuullaan, mm. mezzosopraano Lilli Paasikiveä ja koloratuurisopraano Anna-Kristiina Kaappolaa. Olen Soile Isokosken harras ja pitkäaikainen fani. Straussin musiikki ei ole ihan nuorten tyttöjen laulettavaa, vaan on varsin vaativaa pitkine linjoineen. Daphnea ei ole koskaan esitetty Suomessa, joten on tosi mahtavaa päästä kuulemaan se ensi kerran ihan livenä, ja vielä niin suurenmoinen laulaja pääroolissa. Pelkään, että alan itkeä, kun Soile alkaa laulaa! Minulla on sellainen kyynelehtimistaipumus, kun koen jotain suurta ja liikuttavaa...

Kävin sibisläisenä tiuhaan oopperassa, kun lipun sai puoleen hintaan. Oopperatalo oli niihin aikoihin upouusi. Ensimmäinen ooppera, jonka näin siellä, oli Puccinin La Bohéme, ja se menin katsomaan komeasti ykkösparvelta. Kolmosparvella lipun hinnaksi ei tullut juurikaan mitään, mutta ykkösparven paikasta pulitin 125 markkaa, joka oli opiskelijalle tosi iso raha, vaikka tein ahkerasti töitä opiskelun ohella. Jännä, miten tuokin on jäänyt mieleen.

Jotta ei nyt mentäisi liian synnyille syville, mietin toki illan asuakin. Asu itsessään on musta, asusteet nudea ja mustaa. Yläosaksi puen Filippa K:n mustan silkkipaidan. Alaosavaihtoehtoina ovat joko Your Facen kaunis puolihame tai Ril´sin mustat, leveät housut. Saas nähdä, saanko itseni hameessa liikenteeseen. Jos sataa, niin ei missään tapauksessa. Laukku, huivi rannekoru ovat Mulberryn. Pääasia, että vaatteissa on mukava olla ja istua.

Vähän harmittaa, että keihään finaali jää nyt näkemättä. Toisaalta on kiva käydä yksin oopperassa ja konserteissa. Keskityn silloin täysin musiikkiin ja atmosfääriin. Tykkään myös seurata kapua ja orkesteria, siksi istun aina parvella, jos saan lipun sieltä.

Joten jännittäkää te keihäsfinaalia tänä iltana minunkin puolestani!
 
I will spend my saturday evening at the Musiikkitalo, Music centre of Helsinki. The orchestra of our National Opera and choir with conductor Susanna Mälkki and the celebrated soprano Soile Isokoski are performing Daphne, the opera of Richard Strauss. I am a huge fan of Ms Isokoski, so I´m very exited! I´ll be wearing black with nude Miu Miu pumps and Mulberry scarf, also my clutch and bracelet are Mulberry.
 
Mukavaa lauantaita kaikille!

20 kommenttia:

 1. Mukavaa konsertti-iltaa! Ja voi kuinka kauniit asusteesi ovatkaan.. tuota huivia haaveilen itsellenikin...

  VastaaPoista
 2. Oikein ihanaa musiikki-iltaa sinulle! Kuten Marjakin yllä, minäkin haaveilen tuosta huivista. Se voisi olla hyvä idea joululahjatoive. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivi on tosi suloinen ja lämpöinen. Juu, joululahjatoiveena mainio!

   Poista
 3. Nautinnollista konserttia. Voi kuinka upeat kengät!

  -jaana-

  VastaaPoista
 4. Daphne on varmasti hyvä, kaveri ainakin kehui sitä vuolaasti. Pitäisi kyllä joskus mennä oopperaan, ainoa kokemukseni on Leningradista Madama Butterfly, Puccinia sekin ja siitä en kauheasti mitään muista. Saisi vain jonkun sinne seuraksi :). Keihäsfinaali oli oikein jännä, yksi parhaista, joita muistan nähneeni ja lopputulos aivan loistava :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daphnen juoni oli kökkö, niin kuin monesti oopperoissa... Mutta olihan Strauss upean kuuloista ja maestra Mälkki vaikuttava. Butterfly on ihana... Mä olen Puccini-fani, ja olen käynyt hänen kotimuseossaankin Toscanan-reissulla, Torre del Lagossa. Vuodatin siellä runsaita kyyneliä liikutuksesta...

   Jos Pitkämäki ei heittäytyisi maahan, niin eikö silloin tulisi lisää senttejä heittoon, kysyy asiasta mitään tietämätön.

   Poista
  2. Toisten mukaan heittäytyminen on tekniikkavirhe, toisten mukaan ei. Zeleznyhän sen tyylin taisi aloittaa. Toki mitä lähempää viivaa heittää, sitä parempi tulos on. Voi olla, että Tero saa omalla tyylillään keihään lähtökulman ideaaliseksi ja siinä vauhdissa tukijalka ei ihan täysin pidä, minkä takia pitää heittäytyä.

   Museo oli taatusi hieno paikka, tuo osa Italiasta on kokematta

   Poista
  3. Suosittelen ehdottomasti Toscanaa, paljon näkemistä. Torre del Lagossa oli Puccini-festivaalit, kun siellä kävimme. : )

   Poista
 5. Ihanaa konsertti-iltaa! Pitäisi itsekin aktivoitua ja varailla edes muutama konsertti nyt syksylle. Nekin ovat oikein mukavaa tekemistä arki-iltoihin. Ja niin, ihanat asusteet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokakuussa on The King´s Singers Musiikkitalossa, se taitaa olla seuraava konsertti!

   Poista
 6. Asu kuulostaa oikein hyvältä. Täälläpäin ihmiset kyynelehtivät aika vuolaastikin hyvän konsertin tai näytöksen jälkeen joten eivätköhän muutamat kyyneleet ole ihan sallittuja.

  Meidän vanhemman tytön musiikinopettaja on joku oopperalaulaja täältä Berliinin Operasta mutta harmittavasti en kuullut nimeä:) Musiikkia on lukujärjestyksessä torstaisin joten taidan mennä seuraamaan tuntia. (Vanhempien läsnäolo on sallittua näin aluksi muutamilla tunneilla).

  Mukavaa iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, oli mukava ilta ja Musiikkitalohan on niin ihana. Varmaan, mitä etelämmäksi mennään, sitä tunteellisemmaksi konserttiyleisö heittäytyy.

   Poista
 7. Aivan mielettömän ihanat asusteet sulla!

  Kivaa ja antoisaa iltaa sulle!

  VastaaPoista
 8. Oikein ihanaa konsertti-iltaa - ja Soile Isokoski vaan on loistava!
  Kyllä musiikki on sellainen taidemuoto, joka vie irti arjesta, saa sielunkin laulamaan ja antaa virtaa vielä pitkäksi aikaa - olkoon se sitten klassista tai vaikka rokkia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, pääasia, että jostain musiikin muodosta hurmaantuu. Soile Isokoski oli l o i s t a v a, olin ihan kananlihalla hänen äänestään.

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.