Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

6.9.2013

Haaste: Tuhat ja yksi vaatetta

No nytpä Karla haasteen heitti! Tarkoituksena olisi kartoittaa vaatekaappinsa vaatteet laskien lajeittain niiden määrät. Vähän hirvitti heittäytyä haasteeseen, mutta koska projekti täydellinen garderobi on edelleen käynnissä oleva, loppumaton prosessi, niin antaa mennä vaan. Inventaario näin syksyn kynnyksellä tekee ihan hyvää.

Vaatteiden ostaminen ei ole minulle pahan tai hyvän olon purkamista, vaan yksinkertaisesti tykkään niin paljon niistä. Rakastan hipelöidä materiaaleja, suunnitella asuja... Jo lapsena puin intohimoisesti barbejani ja itseäni isoäidin ompelemiin leikkivaatteisiin, prinsessahörhelöihin sun muihin. Minulla on vaatemuisti: muistan jo hyvin nuorelta iältä asuja eri tilanteissa tai tapahtumissa. Opiskeluaikoina tein tosi, tosi paljon töitä, sijaisuuksia, muskarinvetoa, teatteritöitä jne, että sain vaaterahaa muuten niin yksinkertaiseen elämään. Jos pitäisi valita, lähdenkö matkalle vai ostanko sillä rahalla vaikkapa laukun, ostan sen laukun. En kuitenkaan pidä itseäni tavaraan kiintyväisenä. Olen monesti sanonut, että jos pitäisi luopua vaikkapa talostamme jostain syystä, niin se ei olisi välttämättä vaikeaa. Mukaan ottaisin isän tekemät huonekalut.                            
                                                


No mutta sitten siis tuumasta toimeen. Haasteeseen tuli kättelyssä ongelmia (seli seli). Olin lajitellut jo kesäkamat pois, osan vaatehuoneeni ylähyllyille, osan laatikoihin. Laskin vain siis syys- ja talvivaatteet mukaanlukien ne, joita käytän vielä nyt ilmojen ollessa lämpimät, eli siinä mielessä vähän sluibaan haasteessa. Joten siis hellemekot, shortsit, topit sun muut ovat pois laskuista. Samoin jätin laskuista pois ns. kotirytkyt, eli trikoot, velourhousut, vähän virttyneet teepparit ja villapaidat sekä urheiluvaatteet. En nyt viitsi kansallispukuakaan listata...
Joten tässä siis tulee syys-talvi 13-14, tadaa!

* kauluspaidat 11 *puserot 9 * pitkähihaiset trikoopaidat 6 * lyhythihaiset t-paidat 3 * mekot: 13*
* farkut 10 * pillihousut (myös nahka tms) 13 * suorat housut 11 * puolihameet 9 *
* villaneuleet 24 * villatakit 17 (ja kaksi ponchoa) * nahkatakit 4 * ulkotakit 12 * bleiserit 18*

= 162

Ei nyt ihan paha ottaen huomioon, että messissä on myös aika vanhoja vaatteita, siis yli kymmenenvuotiaita. Voisin laittaa reilusti pois aika paljon, ihan vain sellaisia, joita en kertakaikkiaan enää pidä. Ja buhuu - huomasin yhden lempparini, Repeatin kashmirneuletakkini, kuluneen kyynärpäästä puhki. Voisikohan siihen laitattaa nahkapaikat? Vein myös kassillisen vaatteita töihin, jospa vaikka pienikokoiset kollegani innostuisivat kierrättämisestä.


Haaveilen edelleen pelkistetystä ja mietitystä vaatekokonaisuudesta, jossa olisi laadukkaita, mutta mietittyjä yksilöitä. Sen toteutuminen onkin sitten toinen juttu. 

Heitänpä haasteen eteenpäin! BW, sinut säästän ainoastaan rakennuskiireidesi takia (hih!), mutta Mapsi, Rilla, Sara S, Mikko ja Minttu, olisipa kiva kuulla teidän vastauksenne haasteeseen!

Mitä ajatuksia tämä haaste herätti? Haastan muitakin laskeskelemaan vaatemääriään. Linkittäkäähän tänne, jos bloggaatte aiheesta!


I had a challenge from a co-blogger, Karla. I had to count my clothes by category. I left out my summer clothes, because I have already moved them from my everyday rack. Also all clothes I wear at home aren´t counted. So here it goes:

* shirts 11* blouses 9* jersey shirts with long sleeves 6* t-shirts 3 * dresses 13* jeans 10 *
* slim pants (also leather etc.) 13* dressy pants 11* skirts 9* wool knits 24* wool cardigans 17 + 2 ponchos * leather jackets 4 * outerwear: coats etc 12* blazers 18*

Mukavaa perjantaita!

14 kommenttia:

 1. Hei tosi kiva haaste :) Vaatehuone odottaa siivousta, joten tässäpä hyvä syy tehdä sekin. Mukana ollaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, mahtavaa! Odotan innolla, mitä kirjoitat. : )

   Poista
 2. ÄLÄ!! Tää on niin paha... ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAH! Sä selviät siitä, jos minäkin... ; )

   Poista
 3. Oumaigaad...pistit pahan, tätä vähän pelkäsinkin! Mullakin on kyllä vähän sluibailu, nimittäin osa kesäbaatteista on jo paketoitu ensi kesää varten... mutta tässä löysään viikonloppuun hauskaa puuhaa! (Toivottavasti mieheni ei lue sitä postausta...hih)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Saat sluibailla, kun mäkin niin tein. : )

   Poista
 4. Apua, pelkäsin että tämä tulee eteen :/ No ei kiitos muistamisesta ja hauska haaste. Pitäisikin käydä samalla vähän vaatekaappeja läpi. Kai saa editoida vähän...sinullakin on numeron perässä tähti - ei tiedä monta nollaa puuttuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tähti on vain koriste... Huomaan kyllä tykkääväni villasta, ei mahda mitään... Rohkeasti vaan messiin.

   Poista
 5. Tänään on mennyt koko päivä laskiessa ja tarpeettomia vaatteita kierrätykseen kasatessa. :-) Tässä minun koko vuoden mittaan tarvittavien sisävaatteiden saldoni:

  BLEISERIT 3 kpl (lisäksi yksi yhtenäinen housupuku eli 1 kpl bleiseri ja 1 kpl housut)
  KAULUSPAIDAT 11 kpl
  NEULEVAATTEET (neuletakit, -poolot ja -slipoverit) 13 kpl:
  LASKEUTUVAT PUSEROT JA TOPIT JA TRIKOOPAIDAT (sekä lyhyt- että pitkähihaiset) 28 kpl
  MEKOT 18 kpl
  HAMEET 5 kpl
  HOUSUT 4 kpl
  FARKUT 3 kpl
  CAPRIT 2 kpl

  Yhteensä tekee alle 90 kpl. Pesussa on muutama vaate, mutta alle 100 vaatteen mennä koko vuosi ja voitaisiin selvitä vähemmälläkin! Olen ahkerasti vähentänyt vaatteiden määrää, heittänyt siis surutta kierrätykseen vaatteita. Vaatemakuni on muuttunut parin vuoden aikana ja mennyt koko ajan yksinkertaisempaan suuntaan. Kesällä on garderobi värikkäämpi, mutta talvella mennään mustalla, harmaalla, valkoisella ja violetilla.

  Takkeja ei ole monta: 4 syys- ja kevättakia, 2 untuvatakkia ja 2 villakangastakkia. Seuraavaksi investoin hyvään mustaan trenssiin, mutta se on ensi kevään listalla. Syksyksi ja talveksi hankin ehkä viininpunaisen hameen ja lyhythihaisen kotelomekon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on sitten todella mietitty garderobi. Hieno homma, ja mahtavaa, kun tänne laitoit omat lukusi, kiitos!

   Poista
 6. Iik ja kääk :D Heh, mitenköhän tämän uskaltaa tehdä. Kävin pikaisesti laskemassa neuleeni ja niitä oli jo pelkästään ihan hirveän paljon... Saako tätä ennen tehdä kaapissa pikasiivouksen? ;)

  Kiitän haasteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli minunkin ensireaktioni - kääk!!! Saa toki, kyllähän mäkin vähän kiersin haastetta jättämällä kesävaatteet pois... Rohkeasti tuulta päin!!

   Poista
 7. Öhöm.... onneksi minua ei kukaan haasta....
  Laskin kerran - sisko järkyttyi - spagettiolkaimiset toppini, joita käytän lähes joka vaatteen alla. Ne ovat yhdessä lipaston laatikossa ja sain määräksi muistaakseni 73. Joka sävyä siis löytyy :) Hameita on varmaan montakymmentä myös.
  Motiivina on sama kuin sinulla: tykkään vaan niin vaatteista. Koskaan en valita, etteikö olisi mitään päällepantavaa, päinvastoin.
  Joskus tietenkin tulee tarvis, että jostain päästä pitäisi vähentää. Silloinkin se on tosi vaikeaa.
  En tietenkään ehdi kaikkia jatkuvasti pitää, mutta jokaista kuitenkin. Ja kun tykkään kaikista niin kovasti, niin on tosi vaikea luopuakaan mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ymmärrän kyllä, että vaateista tykkää kovasti!! Mä taas kyllä mielelläni karsin, mutta jotenkin siihen pitäisi pyrkiä, että kovin usein sitä ei tarvitsisi tehdä. No mut hei hienoa, ettet valita, mä kyllä syyllistyn siihen välillä. Ja oikeasti voisi vähän silloin miettiä uusia yhdistelmiä. Hurjaa - 73 toppia!!

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.