Vanhassa vara parempi

Luin, että korkeakorkoiset loaferit ovat tänä syksynä muotia. Kiva, sillä ikivanhat Marc O´Polon eli MOPin loaferini ovat sitten taas supermuodikkaat! Tämä yksi lempparipareistani on palvellut uskollisesti vuodesta toiseen niin vapaalla kuin töissäkin, ja on muuten ensimmäinen konjakinruskea kenkäpari, jonka olen koskaan ostanut. Ihmeellisintä on, että kenkien nahka on pysynyt todella hyvänä, eikä kärjessä ole naarmuja, ja uskokaa: minä potkin kenkiäni ahkerasti kärjestä pilalle.

Pari viikkoa sitten jalkani alta kuului oudon ontto ääni, ja kun kurkistin kengänpohjaan, korkolappuhan se siellä oli irti. Tarkistin korkolapun muutenkin, se oli tuskin kulunut – kaikkien näiden vuosien jälkeen! Siis mikä sissi pari kengiksi! Päätin viedä kengät suutarille. Tykkään siitä tunteesta, kun kengät hakee, ja näkee ne kiillotettuina ja putsattuina ja saa niille taas vähän lisää elinaikaa.

Suutarille meno on muutenkin kiva tapahtuma. Oma suutarini on mainio hemmo, lupsakka juttumies, pukeutuu aina mustiin, päässä on pieni lakki. Hän on vuosien aikana tehnyt reikiä vöihini, vaihtanut lukemattomia korkolappuja, todennut, että ”juu ei näistä sandaaleista saa kiristettyä kantapään lenkkiä”… Hän takoi vähän tiukahkoja TB:n kiiltonahkaballerinoja, jotka puristavat hivenen päkiän yltä. ”Sitä kaupassa tulee helposti ostettua liian pienet”, suutari tuumasi, enkä minä nyhverö kertonut, että kengät tulivat nettikaupasta, ja tuntuivat aluksi ihan hyviltä. Ja ovat ihan sairaan hintavat.

Mutta – ilostuin kovasti, kun näin rakkaat MOPin kenkäni kuin uutena, ilman naarmun naarmua, eikä kantapääkään enää kolkosti kopsunut.

Kun suutari pitää pitkän kesäloman, on vähän samanlainen orpo olo kuin jos kampaaja lomailee. Mitä, jos juuri silloin kenkä hajoaa, ja pitää sokeasti luottaa toiseen suutariin? Eihän se käy päinsä!

Minulla on kehitysidea kaikille suutareille! Miksei suutari voisi tehdä kotikäyntejä? Hänellä voisi voisi olla sellainen pieni matkakokoinen kone, joka harjaa ja kiillottaa? Saisi huoltaa kaikki kengät kerralla – eikö olisi hyvä idea? Samalla voisimme suutarin kanssa jutella mukavia, saisi vähän sielunhuoltoa samalla, vähän kuin kampaajalla? 

Vanhassa vara parempi, niin kengissä kuin suutareissakin!

My trusted cobbler, who is a very nice fellow, did a good job repairing my old Marc O´Polo high heel loafers! They look like a new pair, don´t they?

Mukavaa tiistaita kaikille!

Share:

6 Comments

 1. Anonyymi
  10/09/2013 / 3:01 pm

  Mulla on nuo samat kengät, ja ovat ihan loistopari! Minunkin kenkäni ovat kuin uudet, ja tuntuvat sopivan asuun kuin asuun aina syksyisin. Ovat lisäksi todella hyvät jalassa ja korko ei tunnu niin ollenkaan korkealta kuin se on. Tykkään! Muutenkin MOPin kengät sopivat mun jalalle.Hyvä suutari ja ompelija ovat ihan kullanarvoisia.-Hanna Turusta

 2. Marjukka
  10/09/2013 / 5:50 pm

  Tosi hauska, ne ovat ihan mahtavan hyvälaatuiset! Ihan totta, käyvät niin hameen kuin housujen kanssakin. MOPilla on tosi hyvä lesti myös omaan jalkaani. Suutari ja ompelija – ei tulisi ilman toimeen. : )

 3. Dahlia
  11/09/2013 / 3:57 am

  Voi kun ovat kauniit kengät!Ja hyvä suutari sekä ompelija, kuten Hanna totesikin, ne ovat kullan arvoisia molemmat!

 4. Anonyymi
  11/09/2013 / 10:25 am

  Hmm, näinkö ovat muodissa taas. Taidan silti pitää kengät vielä toistaiseksi kaapissa. Tai voinhan tästä innostuneena alkaa sovitella niitä taas:). Jotenkin ne ovat niin kömpelöt. Minulla on D&G:n musta ja ruskeat korkeakorkoiset sellaiset.T. Maija

 5. Marjukka
  11/09/2013 / 4:17 pm

  Kyllä, kaikki kunnia heille!

 6. Marjukka
  11/09/2013 / 4:20 pm

  Niin ne muotijutut kiertävät. Ovathan ne vähän kömpelöt, mutta antavat kivaa särmää asuihin. Oi, älä hautaa D&G:n kenkiä kappiin!!

Vastaa