Kohti terveyttä

Niin kuin olen täällä välillä tuskaillutkin, olen harmittavan usein flunssassa. Kop kop. Olen tällä hetkellä terve, mutta huonokuntoinen ja väsynyt. Kesällä timmiytyneet lihakset ovat muuttuneet löllöksi. Kesällä pääsin kuntoilussa hyvään vauhtiin, sitten se tyssäsi taas kahteen pitkään flunssakuumeeseen. Uskotte siis varmaan, että haluan päästä kuntoon kaikin puolin.

Kun koululääketiede on todennut minut pitkien tutkimusten jälkeen terveeksi, eikä tarjoa muuta kuin ympärivuotista antibiootin syöntiä (mihin en suostunut), pitää apua hakea funktionaalisen lääketieteen puolelta. Pohdin pitkään sitä haluanko ylipäätään kirjoittaa näin henkilökohtaisesta asiasta, mutta sitten ajattelin, että ehkä joku laillani hakee ja tarvitsee apua. Ehkä jotakin auttaa ja inspiroi oma kokemukseni, kuten minua on inspiroinut erään ystäväni hyvät kokemukset, samoin Monan ja Adalminan kirjoitukset tiestä kohti terveempää elämää. Samoin kiittävät sähköpostit, joita olen saanut kiropraktikko-postauksen jälkeen, rohkaisivat minua kirjoittamaan asiasta.

FLT-ruokasuositus ei ole minulle sinänsä vieras, sillä olen Paula Heinosen kirjat lukenut. Kuitenkin sitä on itse laiskanlainen tapaus, eli minulle on helpointa, jos minulle kerrotaan, että näitä on hyvä syödä, koska- , ja niin sitten teen.

Varasin ajan FLT-ravintovalmentaja-Pro Health ja psykologi Annamari Lehtisen vastaanotolle. Pro Health-valmennuksessa räätälöidään yksilöllinen ruokavalio asiaakkaan tarpeisiin, ja tarvittaessa toimitaan yhteistyössä lääkärin kanssa. Tykästyin Annamarin rauhalliseen ja empaattiseen persoonaan. Ennen kaikkea helpotti kuulla, kun hän vakuutti, etten ole ainoa sairastelu- ja antibioottikierteestä kärsivä tapaus.

Kahden tunnin ajan kartoitimme sairaus- ja elämäntapahistoriaani. Suunnittelimme ravintomuutostani niin, etten stressaisi siitä liikaa. Varasin itseni Antioksidanttiklinikan jonoon. Tulossa on sitä kautta ruuansulatusanalyysi, joka kartoittaa mm. olenko yliherkkä jollekin ruoka-aineelle.

Sinänsä vatsa ei ole ongelmani, sillä se pysyy kunnossa turvottavia aineita välttämällä, vaan ongelma on sairastelu. Päädyimme ratkaisuun, jossa jätän ensin maidon ja vehnän kokonaan pois. Lisään ruokavaliooni enemmän juureksia, pähkinöitä, marjoja ja vähän vielä monipuolisemmin hedelmiä.

Pitkä tie tämä tulee olemaan, ja huh, laiskalle kokille jonkinsortin painajainen. Mutta uskon,että kun vauhtiin pääsee, oloni tulee olemaan parempi, ajoittain turvonnut vatsa, häiriintynyt immuunipuolustus ja nuutunut olo on kuin muisto vain.

Syysloma on sujunutkin ihan kotosalla tutustuen resepteihin, kaappeja täytellen ja ruokalistoja suunnitellen. Aion nimittäin viedä töihinkin omat ruuat loman jälkeen.

Olen vilkas ja nopean toiminnan ihminen, ja varmasti vaikeinta tulee olemaankin kärsivällisyyden ja pitkäjänteisyyden opetteleminen ruokavalion suhteen. Tuloksia ei synny hetkessä, ja ajattelinkin tänne silloin tällöin kertoilla kuulumisia, jos teitä kiinnostaa. Kiinnostaako?

Onko muita FLT:n puolelta avun saaneita? Mielelläni kuulisin kokemuksianne!

Share:

49 Comments

 1. Lady of The Mess
  21/10/2013 / 8:44 am

  Kiinnostaa – sama tulee olemaan edessä. Ruokavaliota olen jo rukannutkin, mutta vitamiinitaso- ja ravintoainemittauksissa on tarkoitus jossain vaiheessa käydä. Ja nimenomaan tuolla funktionaalisen lääketieteen lääkärillä – tytär kävi siellä syksyllä ja kokemukset ovat pelkästään hyvät.Tsemppiä – hiljaa hyvä tulee!

 2. Anna
  21/10/2013 / 9:42 am

  Suosittelen lämpimästi funktionaalisen lääketieteen lähestymisnäkökulmaa. Mulla D-vitamiiniannoksen reipas nosto ja kotimaisten viljojen välttäminen on rauhoittanut vatsan ja vähentänyt infektiokierteen minimiin. Pyydä D-vitamiinimittaus, ellei sitä ole aikaisemmin tehty!

 3. Jonna H.
  21/10/2013 / 9:48 am

  Ehdottomasti kiinnostaa! Kaikki lähtee sisältäpäin, vai miten se menikään? 🙂

 4. Marjukka
  21/10/2013 / 9:59 am

  Joo, nuo samat mittaukset minäkin haluan tehdä. Kiva, että tyttäresi sai avun, rohkaisee itseäkin. Kiitos tsempistä, kaikki tulee nyt tarpeeseen!

 5. Marjukka
  21/10/2013 / 10:00 am

  Mitattu on vuoden alussa, ja Annamari sanoi, että voisi olla korkeampikin. Kun pääsen klinikalle lääkäriin, niin sitten haluan uudet mittaukset. Kiva, että sulla on ollut apua vitamiineista ja ruokavaliosta!

 6. Marjukka
  21/10/2013 / 10:00 am

  Kyllä, niin se taitaa mennä!

 7. Saneline
  21/10/2013 / 10:28 am

  Loistavaa Marjukka! Ehdottomasti kiinnostaa! Samojen asioiden kanssa täälläkin painitaan. Tsemppiä ja kärsivällisyyttä "projektiin".

 8. Marjukka
  21/10/2013 / 10:35 am

  Se on just niin lohdullista kuulla epätoivon hetkellä, ettei ole yksin näiden asioiden kanssa! Samoin sulle – terveillään!

 9. Anonyymi
  21/10/2013 / 11:28 am

  Minun on jo aiemmmin pitänyt kommentoida, mutta aina se on jäänyt. Oletko koskaan miettinyt, voisiko flunssakierteeseen olla syynä sisäilmanongelmat, joko kotona tai koulussa?Olen itse ope ja jatkuva sairastelu oli varsin tuttua silloin kun työskentelin koulussa, jossa oli sisäilmaongelmia – tuolloin ei asiasta puhutta, itse ihmettelin vain sitä sairasteluputkea ja nyt myöhemmin olen kuullut, että kyseisessä koulussa moni opettaja oireilee.Sisäilmaongelmien aiheuttamia oireita on vaikea todentaa, koska kirjo on niin laaja ja jokainen reagoi yksilöllisesti – ja osa ei reagoi mitenkään.

 10. Nukkavieru
  21/10/2013 / 11:28 am

  Mä puolestani varoittaisin hurahtamasta mihinkään vaihtoehtokuvioihin. Ruokavalionsa rukkaaminen terveellisemmäksi on järkevää, mutta siihen löytyy eväät ihan "virallisesta" ravitsemustieteestä. En myöskään pelleisi D-vitamiinin kanssa: yliannostuksella on riskinsä. Infektioherkkyys on yksilöllistä. Minä en ole juuri koskaan kipeä, ja perusterveellisesti syön.

 11. Anonyymi
  21/10/2013 / 1:28 pm

  Kyllä tämä aihe kiinnostaa, näin allergisena ja vatsavaivaisena. Varmasti saat tärkeää tietoa ja neuvoa. Itselleni vehnä tuli esiin allergiatestissä, joten sitä vältellen. Usein syöminen on melkoista taiteilua.Tämä myös sai ajatuksia mieleeni ja Nukkavieru on ne tuohon omaan kommenttiinsa kirjoittanut!T. Maija

 12. Marjukka
  21/10/2013 / 1:29 pm

  Kotona ei ainakaan, se on varma. En usko että töissäkään. Olen lukenut paljon homeongelmista, eivätkä oireet oikein mätsää muhun. Mutta asia on tutkinnan alla.

 13. Marjukka
  21/10/2013 / 1:32 pm

  Sinä onnellinen, jos olet harvoin kipeä. On ihan ok kyseenalaistaa, mutta itse sanoisin hurahtaneeni liian moniin antibioottikuureihin. Oletko lukenut esim. Terveyden tukipilarit- sivua? Siellä on tietoa flt:stä, suosittelen tutustumaan.

 14. Marjukka
  21/10/2013 / 1:34 pm

  Vaivat tosiaan voivat olla yksilöllisiä, mistäs sen tietää, vaikka itsekin olisin vaikka viljoile yliherkkä. Sitä tässä pikkuhiljaaa selvitellään. Kiva, kun sä sait selvyyden omiin vaivoihisi.

 15. Sissi
  21/10/2013 / 2:23 pm

  Mielenkiintoista kuinka moni bloggaaja kirjoittaa aiheesta!Olen aika lailla samaa mieltä Nukkavierun kanssa. Itse olen useita vuosia painiskellut vatsaongelmien kanssa joita Suomessa vielä asuessani koitin hoitaa juurikin "vaihtoehtokuvioin" kuntosalilta löytämäni ravitsemusasiantuntijan suosituksin. Sain aika paljon rahaa palamaan mutta mitään apua ne suositukset eivät tuoneet. Vaivoihin löytyi onneksi kunnollinen parannus ihan oikeiden lääkärien avulla ja mikä parasta lääkkeeksi osoittautui ihan tavallinen perusruoka ilman lisäineita, gluteiinia ja maitotuotteita ja sokeria. Ja se on kyllä totta että jokaiselle löytyy ihan oma ratkaisu, ehkäpä sinulle jopa tämän sinun löytämäsi systeemin voimin:)

 16. Marjukka
  21/10/2013 / 2:55 pm

  Niin, minusta Paula Heinonen ole tosiaankaan mikään poppatohtori, vaan ihan järkeenkäypiä mahdollisuuksia sitä kautta saa. Mä en ole lääketieteestä saanut muuta kuin suosituksen syödä antibioottia joka ikinenpäivä, enkä usko,että siitä on muuta tulosta kuin oma kroppa sekaisin. No eipä mullakaan hirveesti ruokailu mullistunut, paitsi en syö enää puolivalmisteita töissä, vaan mahdollisimman ravintorikasta ruokaa, itse laitettua. Sullahan mullisui loppuviimeksi aika paljon, maitotuotteet ja viljat jäivät kerralla, mulla ei niitä kuitenkaan poistettu ruokavaliosta.

 17. Sissi
  21/10/2013 / 4:36 pm

  Minullakaan viljoja ja maitoa ei poistettu ensimmäisellä tai toisella kerralla vaan askel askeleelta mentiin eteenpäin. Hassua että sinulle on suositeltu antiobioottia sillä se on yleensä ensimmäisenä kieltolistalla, olen itse käynyt asiaan erikoistuneiden lääkärien vastaanotoilla sekä täällä että Hollannissa. Minullahan ei ole maitoallergiaa eikä gluteiiniallergiaa eikä muitakaan allergioita joten niiden epäsopivuutta siksi voinut missään testeissä nähdä. Paula Heinonen ei ole minulle tuttu joten en osaa sanoa mitään, sen verran netistä innoittamanasi katsoin että mielenkiintoinen henkilö mielenkiintoisella taustalla, luulenpa että etsin jostakin jonkun hänen kirjoistaan:)

 18. Anonyymi
  21/10/2013 / 4:45 pm

  Tsemppiä, olet oikealla tiellä! Ruokavalio vaatii kurinalaisuutta, mutta parempi ja paljon energisempi olo palkitsevat. Tuloksia alat huomata kahden viikon jälkeen.

 19. Sarin vaatekomeron kätköt
  21/10/2013 / 4:50 pm

  Tuohan kuulostaa mielenkiintoiselta! Varmasti hyvä lähestyä asiaa funktionaalisen lääketieteenkin kannalta, ei mikään jatkuva antibioottikuuri voi todellakaan kuin sekoittaa kropan ja vastustuskyvyn lopullisesti! Tuo yleinen nuutuneisuus meillä 40+ naisilla on paljon ollut ystäväpiirissäkin tapetilla. Itse olen saanut apua allergialääkkeestä (työpaikalla sisäilma tutkittu monen oireilevan vuoksi, mitään ei löytynyt), nenähuuhtelusta suolavedellä, lisätystä D-vitamiinista ja liikunnasta. Ruokapuolella valkoiset jauhot, sokeri ja ylimääräinen rasva minimiin. Vielä ei yhtään flunssaa päivän nuhakuumetta lukuunottamatta kesän jälkeen…:D

 20. Eilamari
  21/10/2013 / 5:13 pm

  Omien eväiden kantaminen töihin on varmasti kannattavaa. Olen itse kuljettanut omia eväitä töihin jo useamman vuoden ja täytyy sanoa, että olen ollut tähän saakka erittäin perusterve (kop kop). Syön pääasiassa itsetehtyä ruokaa, joten tiedän ainakin, mitä ruokani sisältää. Rakastan kotimaisia marjoja ja hedelmiä yli kaiken ja niitä voisin syödä vaikka kuinka paljon. Olen tutustunut minäkin Paula Heinosen artikkeleihin ja joskus kuunnellut radiosta hänen lähetyksiään. Uskon pitkälti siihen, mitä hän kertoo. Kannattaa kokeilla, mikä toimisi itsellä.Se on ainakin varmaa, että antibiottien napsiminen ei ole hyväksi kenellekään pidemmän päälle. Kyllä sinäkin löydät ihan varmasti sen oman kultaisen tiesi, jolla saat itsesi taas hyvään kuntoon ja pysyt terveenä. Tsemppiä!

 21. Marjukka
  21/10/2013 / 6:35 pm

  Ehdottomasti tutustumisen arvoinen tyyppi, käy luennollakin, jos voit. Paula on itsekin saanut avun todella vakaviin sairauksii ruokavaliosta. Keski-Euroopassahan FLT kulkee paljon pitemmällä käsi kädessä normi lääketieteen kanssa.Mulla ei ole mitään mua hoitaneita lääkäreitä vastaan, päin vastoin, jokainen heistä on ollut aivan upea tyyppi ja maamme huippuja. Lämmin ajatus kaikille! Mutta en voi lähteä symään antibioottia joka ikinen päivä, siitä ei hyvää seuraisi.

 22. Marjukka
  21/10/2013 / 6:36 pm

  Jos vaan flunssatta loppuvuoden säilyisin, olisin niin onnellinen. Tai jos ei flunssatta, niin kesto lyhenisi. Pienestä sitä on ihminen kuule onnellinen. Kiitos tsempistä!

 23. Marjukka
  21/10/2013 / 6:40 pm

  Liikunta on mullekin se ykkösjuttu, ja aion sitä aloitella pikku hiljaa. Muista syödä hyviä öljyjä ja hyvää rasvaa kalasta, pähkinöistä ja mantelista. No, varmasti sen tiedätkin. Mahtavaa, että sä olet saanut apua noista asioista! Siis todella simppeleistä jutuista.

 24. Marjukka
  21/10/2013 / 6:42 pm

  Mä olen kanssa kuunnellut sitä Terveyden tukipilarit-ohjelmaa, nainen puhuu niin asiaa! Kyllähän omatekemissä sapuskoissa on terveyttä ihan eri tavalla kuin puolivalmisteissa. Marjoista tykkään minäkin, varsinkin puolukoista ja mustikoista.Kiitti tsempistä, tulee tarpeeseen!

 25. annu
  21/10/2013 / 6:54 pm

  Voi että 🙁 Sairastaminen on tosi kurjaa kun se vetää peruskunnon miinukselle. Jokaisen kroppa on yksilöllinen, ja varmasti jostakin apua löytyy. Tsemppiä 🙂

 26. Anonyymi
  21/10/2013 / 10:18 pm

  D-vitamiiniä ei kyllä voi liikaa ottaa!! Huoletta vaan D-vitamiiniä naamaan, mutta kunnollista. Ei mitään apteekin kamaa. Käy lukemassa Tohtori Tolosen sivuilta D-vitamiinistä:)

 27. Anonyymi
  21/10/2013 / 11:30 pm

  Heips,tama kommentti ei nyt liity tahan postaukseen, halusin vain sanoa etta kiitos paljon tasta blogista! Nyt vasta tormasin blogiisi, ja olen sita selaillut ja saanut tosi paljon inspiraatiota. Oletko muuten tehnyt mitaan erillista postausta koskaan smart casual pukeutumisesta? Yritin selailla, mutta en ainakaan loytanyt. Itsella hieman vaikeuksia sen kanssa, tuntuu etta ei koskaan tieda pukeutuuko yli vai ali… Jos toiveita saa esittaa, niin taalla ainakin mielenkiinnolla sellaisen postauksen lukisin, ellei sita sellaista jo ole :)Kiitos viela ja kaikkea hyvaa!

 28. Anonyymi
  22/10/2013 / 6:36 am

  Hei,D-vitamiinin määriä voi varmasti nostaa, ylettömiin määriin ei kuitenkaan kannata mennä. Rasvaliukoisena vitamiinina liikasaanti on kuitenkin mahdollista, jos purkista (tai useammasta!) D:tä ottaa.Hienoa Marjukka, että olet omaan oloosi kiinnittänyt huomiota ja lähtenyt etsimään ratkaisuja ravitsemuksen puolelta. Kokonaisuus ratkaisee ja jokainen on yksilö. Mikään yksittäinen jippo tuskin tuo onnea.t. Aija

 29. Maija
  22/10/2013 / 10:41 am

  Multa hävisi lähes kaikki vaivat, kun siirryin pescovegetaariseen ruokavalioon n. 11 vuotta sitten. Kala ja kasvikset sopii mulle, "lihalliseen" elämään en palaisi enää mistään hinnasta (jo aatteenkin puolesta). Kausiflunssat olen välttänyt myös d-vitamiinin käytöllä. Kun aloittaa tankkauksen syksyllä, selviää talvesta. Vaihtoehtoinen lääketiede kiinnostaa mua myös kovasti ja niitä antibiootteja määrätään Suomessa aivan liian helposti!!

 30. Nukkavieru
  22/10/2013 / 11:09 am

  Mä seuraan työn vuoksi terveysasioita, ja netistä löytyy ihan valtavasti kaikenlaista. On tutkittua tietoa, ja sitten on paljon kaikenlaista muuta. Paula Heinonen ei ole pahimmasta päästä, mutta hän on kaikesta huolimatta ns. itseoppinut eikä kaikki kyllä tutkittuun tietoon pohjaa. Paljon on toki tutkimattakin, ja ihminen on yksilö, joten kyllä perusterve ihminen voi kokeilla kepillä jäätä ilman, että siitä mitään peruuttamatonta vahinkoa koituu. Se on sit eri asia, jos on jokin pitkäaikaissairaus.D-vitamiini on vaarallista, jos sitä ottaa liikaa. Tästä on ihan tutkittua tietoa olemassa, joten älkää hyvät ihmiset syökö sitä mielettömiä määriä jonkin ravintovalmentajan suosituksen perusteella. Niin kauan kun tietoa yksilöllisestä tarpeesta ei ole olemassa, ei kannata liioitella.Ravitsemus ja terveys kiinnostaa ihmisiä, joten se myös luo erilaisia ja eritasoisia "asiantuntijoita". Yliopistossa koulutuksensa saaneet ravitsemusterapeutit ovat ihan kelpo ammattilaisia edelleen;)

 31. Anonyymi
  22/10/2013 / 11:37 am

  Paula Heinonen lähestyy asiaa mahtavan maanläheisesti ja nähden ihmisen kokonaisuutena. Jääkaapin ovessani onkin Paulan vinkeistä tämä muistutuksena: "Etsi ruokavalio, jota voit ­noudattaa hymy huulilla­: ­ruokavalio on tarkoitettu ­loppuelämäksi, se ei saa ­olla kurja."Tsemppiä Marjukka – voin sanoa kokemuksesta, että kannattaa satsata : )

 32. Marjukka
  22/10/2013 / 12:38 pm

  Kiitti kuoma!

 33. Marjukka
  22/10/2013 / 12:40 pm

  Hei kiltti, kiitos tosi ihanasta kommentista! Smart casualia on kysytty viimeksi keväällä, mutta olen kieltämättä ollut vähän laiska tarttumaan aiheeseen, asia ei niin itseä koske. En lupaa mitään, mutta lupaan harkita asiaa!

 34. Marjukka
  22/10/2013 / 12:41 pm

  Ja minä kiltti olen syönyt, kun on määrätty. Hienoa, että sä olet löytänyt ruokavalion, joka toimii sulle.

 35. Marjukka
  22/10/2013 / 12:49 pm

  Joo ymmärrän pointtisi ja huolesikin, jos työsi puolesta olet terveysasioiden kanssa tekemisissä. Paulahan loppuviimeksi kehottaa syömään puhdasta ruokaa, hyviä rasvoja jne, eli ei mitään sinänsä uutta ja ihmeellistä. En mä sanoisi häntä ihan itseoppineeksi, sillä hän on kuitenkin mikrobiologian, biotekniikan ja elintarviketeknologian DI ja työskennellyt huikean uran elintarviketeollisuuden parissa, joten sellaista tieteellistä pohjaa on. Ja ovathan hänen kollegansa Terveyden tukipilareissa erikoislääkäreitä ja elintarvikebiokemisti. Täältä lisää kaikille jota asia kiinnostaa: http://www.terveydentukipilarit.fi/verkkokauppa/asiantuntijaryhma/

 36. Marjukka
  22/10/2013 / 12:50 pm

  Totta puhut, Aija. Mä en enää keksi muuta keinoa olooni kuin ravitsemus.

 37. Anonyymi
  22/10/2013 / 6:42 pm

  D-vitamiinin lisäksi sinkki on tärkeä vastustuskyvylle. Kyllä nuo suomalaiset D-vitamiinisuositukset ovat alhaiset, esim. Kanadassa, jossa ilmasto on samankaltainen, on korkeammat suositukset. Liikaakaan ei tietysti kannata popsia, koska D-vitamiini on rasvaliukoinen ja kertyy elimistöön, eikä poistu kuten vesiliukoiset vitamiinit (esim.C). Kyllä jokaisen tulisi ponnistella pois antibioottikierteestä. Liika antibioottien popsiminenhan vaan aiheuttaa resistenssiä. Liian helposti hoidetaan vain oiretta eikä syytä. Voimia sinulle homman ja tervettä ja iloista syksyä.

 38. Anonyymi
  22/10/2013 / 6:45 pm

  Kiinnostaa ilman muuta! Ja olisi tosi kiva kuulla sitten mitä reseptejä keksit. Olen itse kerran ollut gluteiinittomalla ja maidottomalla ruokavaliolla 4 viikkoa ja tulokset oli huimat. Unentarpeeni väheni, turvotus kasvoista, sormista ja vatsan seudulta hävisi, sekä mieliteot loppuivat melkein kokonaan. Oma kokeiluna kaatui reissutyön haasteisiin ja laiskuuteen. Mielessä kuitenkin pyörii, että vielä minä jonain päivänä tähän siirryn… Se ehkä on haasteellisinta, kun olen tosiaan erittäin laiska kokki:) Tsemppiä Marjukka!KirsiH.

 39. Marjukka
  22/10/2013 / 6:48 pm

  Totta. Sinkki on myös ohjelmassa. Kyllä mä olen tosi luottavainen nyt tämän kaiken suhteen. Vatsa voi jo kuuden päivän jälkeen tosi hyvin. Hyvää syksyä sinullekin!

 40. Mikko
  22/10/2013 / 7:16 pm

  Joo raporttia ja kokemuksia kehiin, kiitos!

 41. Marjukka
  23/10/2013 / 3:40 pm

  Mahtava vinkki! Ruoan kuuluu olla myös hyvää, ei pelkkää tankkausainetta.

 42. Marjukka
  23/10/2013 / 3:42 pm

  No mutta sullahan on ollut melkoisia tuloksia! Tuo gluteenittomuus on nyt aika kova juttu, ja monet kokeilevat sitä. Itse rakastan ruisleipää… Äiti just sanoi, että lehdessä oli ollut juttua siitä, että itse vilja ei välttämättä ole ongelma, vaan se, mitä maaperään laitetaan, kun sitä kasvatetaan.Laiska olen minäkin, mutta pakko on nyt terästäytyä. Tsemppiä sullekin vaativaan työhön!

 43. Marjukka
  23/10/2013 / 3:43 pm

  Eka pysäkki on marraskuun 21., silloin ajattelin kirjoitella seuraavan kerran miten menee.

 44. Marjukka
  23/10/2013 / 3:45 pm

  Voi ihana Nukkavieru! Sanon suoraan, että olen kateellinen, jos pääset niin "helpolla"!!! Siis olen todella!! Mutta totta tuo linkittämäsi, media pystyy nostamaan asioita tapetille, ja sitten niihin tartutaan.

 45. Anonyymi
  25/10/2013 / 11:02 am

  Minulla ei ole flunssataipumusta vaivanani, mutta muutama sananen silti. Perineteisessä lääkitieteessä pulustusvasteen parantamiseksi suositellaan D-vitamiinia, riittävää proteiinin saantia, monipuolisesti kasviksia ja hyviä öljyjä säännöllisen liikunnan lisäksi. Probiotteja voi käyttää.Itse olen rakkuloivan keliakian kaltaisen ihottuman ja rasitukseen liittyvän nokkosrokon vuoksi vehnättömällä dieetillä todetun allergian vuoksi. Dieetti on auttanut, mutta koen rajoituksen henkisesti raskaaksi. Mieluiten olisin terve ja muuttaisin puolustusvasteeni takaisin tasapainoiseksi siedätyshoidolla tilanteen rauhoitettua.

 46. Marjukka
  25/10/2013 / 4:35 pm

  Hyvä kuitenkin, että vehnättömästä on apua. Mä olen tottunut laktoosittomaan ruokavalioon vuodesta -87, laktoosioireeni olivat niin kamalat, että en ole juuri maitotuotteita sen jälkeen käyttänyt, mitä nyt nykyään vähän rahkaa. Kukapa sitä ei haluaisi täysin terve olla!

 47. Anonyymi
  27/10/2013 / 8:06 pm

  Minä jätin viljat pois kokonaan aknen vuoksi. Kokeilussani varsinkin kaura aiheutti aknea. Olen myös ollut laktoositon n. 30 vuotta (testattu tuolloin!). Muutama vuosi sitten siirryin myös eväsruokaan. Olen myös ope ja kouluruokailu turvotti vatsaani hirvittävästi. Nyt ei muuten enää olekaan laktoosin kanssa ongelmaa, pystyn syömään turkkilaista jogurttia. Olen tosin oppinut näinä vuosina eroon maidosta, joten käytän aika vähän maitotuotteita (jogurttia, jäätelöä).Sanna

 48. Marjukka
  02/01/2014 / 1:32 pm

  Kouluruoka ei ole millään tavoin ollut hyväksi vatsalleni. Tosi paljon käytetään vehnää, tai mitä lie, kun vatsa oli aina ennen turvoksissa. Laktoosi on todellakin ongelmista pienin!

Vastaa