Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

3.11.2013

Haaste: Blogiperiaatteet

Sain Muoti mielessä-blogin Annelta todella mielenkiintoisen haasteen. Haaste on alunperin lähtenyt Johannalta Löytö-blogista.

Johanna kertoo:

”Haluan aloittaa haasteen, jossa kerromme omia periaatteitamme bloggareina. Mikä on sinulle tärkeää? Mitkä asiat saavat sinut harmistumaan blogimaailmassa? Miten suhtaudut kuvien oikeuksiin? Miten hoidat yhteistyöpostaukset? Kerro asioista vapaamuotoisesti ja omalla tyylilläsi. Itse haluan tällä tavoin kertoa omat periaatteeni ja ajatukseni julkisesti, jotta lukijani saavat rehellisesti tietää mitä mieltä olen asioista.”

Perusjutut

Aloitin blogini helmikuussa 2011. Vasta löysin blogimaailmaan edeltävänä syksynä, ihastuin totaalisesti muotiblogeihin, ja aloin aktiivisesti etsiä 40+-ikäisten blogeja vaatteista, kosmetiikasta ja muusta mukavasta. Vaan eipä niitä montaa ollut! Joten siitä sitten lähti ajatus omasta blogista. Heti oli selvää, että otsikko on Fab Forty-jotakin. Aluksi blogistani piti tulla Forty and Fab, mutta sellainen blogi taisi olla jo olemassa, ainakin nimi oli varattu. Mies sitten taisi keksiä blogini lopullisen nimen. Jälkeenpäin olen miettinyt, tuliko rajattua lukijakuntaa ilmoittamalla heti keulilta, että olen sitten muuten yli nelkytvuotias. Mutta FFS on nykyään niin jotenkin oma, että nimen muuttaminen olisi ihan turhaa. Sitä paitsi se on ihan jees, että on saanut elää tähän asti!

Kiva keikka oli tämän vuoden helmikuusta heinäkuuhun, kun olin Evita-lehdessä Bonnier Publicationilla. Sitten Evita valitettavasti lopetettiin, palasin itsenäiseksi, ja olen ollut tyytyväinen näinkin.

Teksti ja ulkoasu

Banneri on kyllä muuttunut monta kertaa! Tykkään hallinnoida itse blogin ulkoasua. Nyt se on aika tavalla sellainen kuin haluankin sen olevan. Kellertävät reunukset hallitsivat aika pitkään, mutta Evitan aikana totuin valkoiseen taustaan.

Kuvat

Tykkään itse lukea blogeja, joissa on suuret kuvat. Valokuvieni laadussa on vielä huimasti parannettavaa, ja luulenkin sen olevan seuraava haaste blogissani. Kuvaan Nikonin 3100 perusjärkkärillä, 18-55mm:n putkella. Nyt on ollut aika tavalla puhetta kuvien tekijänoikeuksista, ja kyllähän se pisti miettimään.

Linkit ja muut blogit

Luen säännöllisesti päivässä varmaan kolmisenkymmentä blogia, lisäksi, jos on aikaa, toisen mokoman lisää. Ne ovat hyvin erilaisia. Koukutun monesti bloggaajan persoonallisuuteen vaikka meillä ei hirveästi yhteistä olisikaan. Seuraan monentyylisiä pukeutujia, ja iloitsen siitä, että jokaisella on niin vahva, oma visio tyylistään ja siitä mistä tykkää.

Linkitys on bloggaajalle todella tärkeää. Sitä kautta saa uusia lukijoita, ja se on muutenkin ystävällisyydenosoitus toiselle. Minulle toisista blogeista tulee eniten liikennettä Norpalta, Rillalta ja Karlalta, kiitos ystävät!

Yhteistyö ja mainonta

Suomeen on syntynyt vähitellen uusi ammattikunta, nuoret bloggaajat, jotka taitavat lähes poikkeuksetta olla naisia. Hienoa, että tässä taloustilanteessa naiset ovat luoneet itselleen ammatin perustamalla toiminimen ja tavallaan brändäämällä itsensä. Muualla maailmassahan näin jo on ollut kauan, no Ruotsin Elin Klingin tietävät kaikki, ja USA:sta esimerkiksi The Pioneer Woman. Jos huippuahkera, taitava ja kekseliäs Pieni Kaunis Elämä-bloggaaja olisi amerikkalainen, hän olisi varmasti uusi Martha Steward!

Itse olen mainonnan kautta löytänyt paljon tuotteita ja etsiminen vähentynyt. Mielelläni ostan haluamani tuotteen bloggaajan linkin kautta. Miksi en? Kaikki hyötyvät: nettiliike, bloggaaja ja ostaja. Rapsuta sinä minun selkääni, minä rapsutan sinun.

Valitsen yhteistyökumppanit tarkasti, mutta täytyy sanoa, että hienoja juttuja minulle on tarjottukin.

Ikävät kommentit

Jokainen bloggaaja saa ikäviä kommentteja, tosin olen niitä aika vähän saanut. Luulenpa, että kurjimmat kommentit olen saanut ihmisiltä, jotka selvästi tuntevat minut. En julkaise ilkeyksiä, karma huolehtikoon niistä... Jokainen fiksu ihminen tietää, että toiseen henkilöön kohdistuva ilkeämielinen kommetti kertoo enemmän kirjoittajasta kuin kohteesta.

Liitännäiset: some jne

Minulla on Facebook-sivu, mutta muuten olen laiska someilija. Olen yrittänyt perustaa Instagram-tiliä, mutta en ole vielä jaksanut paneutua asiaan! Pinterestkään ei iske, vaikka olen yrittänyt...

Parasta bloggauksessa

No te tietenkin siellä ruudun takana!

Jos kukaan ei kävisi täällä eikä kommentoisi, niin olisipa tylsä itselleen blogata. Olen myös tavannut ihan huikean paljon ihmisiä: teitä lukijoita, muita bloggaajia, yrittäjiä, muoti- ja mediaväkeä. Hauskaa on myös se, ettei tiedä, mitä on tulossa! Evita-pyyntö oli tietenkin aikamoinen paukku. Nectarine-ilta oli todella mahtava, kun tapasi niin monta lukijaa ihanassa ympäristössä. Messuilla oli mahtava meininki.

Upeaa on myös keksiä postaus, joka jollain tapaa "vetää", vaikkapa Aikuisbloggaajien lista tai Kiropraktiolla-juttu, jotka ovat olleet todella suosittuja ja luettuja. Saan myös jonkin verran sähköpostia teiltä lukijoilta, ja se on todella hienoa.

En ole piilotellut blogiani keltään tai missään. Tämä on oma mediakäyntikorttini.

Vinkit aloittelevalle bloggaajalle

Tutki muita blogeja, ja mieti, mikä on sinun oma juttusi. Kysy reippaasti apua. Tee ulkoasusta selkeä, laita suuret kuvat. Kommentoi muita blogeja ahkerasti, verkottoidu! Ennen kaikkea, pidä hauskaa blogisi kanssa!

Haaste lähtee eteenpäin Norpalle ja Preferitalle!

No translation, sorry!
 

12 kommenttia:

 1. Kiitoskiitoskiitos, Marjukka!
  Luin tarkkaan Muoti mielessä Annen periaatteet. Ajattelin jo silloin, että olipa hyvä juttu, kertoa lukijoille peritaatteistaan suoraan. Eiväthän ne muuten mitenkään automaattisesti teksteistä välity. Ja tärkeää niitä on itsekin välillä miettiä. Sinun periaatteesi tuntuivat tutummilta, mutta olenkin seurannut sinua aivan alusta, ihan ensimmäisestä postauksesta asti. Ja olen siitä ylpeä.

  Muuten - aivan ihana valokuva! Sekin saa hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, niinpä taisit blogiini peräti ensimmäisen kommentinkin antaa! Olen tosi kiinnostunut lukemaan oman versiosi, olet niin hyvä kirjoittaja.

   Tuo valokuva...ihana kesämatka saa kyllä kaipuun lämpimään!

   Poista
 2. Huomenta ja kiitos haasteesta, tämän toteutan ihan varmasti! :) Näitä on nimittäin ollut tosi kivaa lukea. Ihanaa sunnuntaita, Maikku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Samaa sulle kuin Preferitalle tuohon ylle, että kiinnostaa lukea oma versiosi, olet hyvä kirjoittaja ja sulla on varma näkemys omasta blogistasi.

   Poista
 3. Tämä on kyllä mielenkiintoinen ja hyvä haaste, kiva lukea sun ajatuksia! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kyllähän näitä on aina silloin tällöin hyvä kertailla!

   Poista
 4. Voi ihana ja kiitos, että tartuit tähän <3 Mukavaa tulevaa viikkoa ja kiva blogi sulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tok, tämähän oli loistava haaste! Hei sinä fab forty something, lisään sut tuonne aikuisten blogittarien listalle.

   Poista
 5. Kiva lukea periaatteistasi :). En muista enää mitä kautta blogisi löysin, mutta olen iloinen sen löytämisestä. Kommentoin harvoin kenenkään blogiin, mutta luen kyllä sinunkin blogisi joka päivä. Nimi ei rajannut pois ainakaan minua pois lukijoista, vaikka oma ikäni alkaakin kolmosella :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Aina yhtä mahtavaa kuulla teistä uusista lukijoista!

   Poista
 6. Kivaa lukea blogisi historiaa :) Itse käyn täällä aika usein ja juuri 40v. täyttäneenä :) Olen itsekin pidempään haaveillut omasta muotiblogista :) Jospa saan blogin vielä perustettua, ehkä piankin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut ilman muuta, siitä vain toimeen. Bloggaaminen on kivaa ja ah, niin koukuttavaa.

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.