Naulakossa

Kuistin naulakko elää omaa elämäänsä. Välillä varsinaista naulakkoa ei näy ollenkaa, kun kotiin tullessani heitän siihen kaiken mahdollisen. Välillä intoudun siivoamaan sen ja tekemään siihen jonkin sortin asetelmia huiveista, olkihatusta, pipoista sun muusta. Nyt naulakossa on pari ohutta huivia ja pikku Lilyni, jota käytän yleensä viikonloppuna. Pikkuinen untuvatakki on käpertynyt pussukkaansa.

Marraskuu lähenee loppuaan, ja pitäisi kaiketi pikku hiljaa alkaa suunnittelemaan joulua, ruokia, lahjojen hankintaa sun muuta. Vaan mistä repisi intoa siihen puuhaan… Joulufiiliksiä ei ainakaan sää lisää, toisaalta en välitä lumesta ollenkaan, joten… Tänä jouluna meidän joulupöydässämme on vehnättömiä vaihtoehtoja ja itsetehtyjä joulusuklaita. Kinkkua en ole syönyt moneen vuoteen, vaikka hyvin tehty kinkku onkin maittava.

Luulenpa kuitenkin, että viikonloppuna laitetaan kultaiset rottinkitähdet kuistin ikkunoihin ja valkoinen Usko, toivo ja rakkaus-valosetti johonkin ikkunaan. Siitä se sitten lähtee, pienin askelin taaperretaan kohti valoa ja joulunodotusta.

Naulakko sen sijaan saa elää omaa arkielämäänsä kaikessa rauhassa. Vaikka se nyt onkin varsin kuvauskelpoinen, asia voi olla ihan toisin muutaman päivän päästä…

Share:

4 Comments

 1. Henna
  20/11/2013 / 1:29 pm

  😀 Niin ajankohtainen juttu meilläkin ! Seuraavaan kotiimme naulakkoa ei tule ! Vaikka tässä syksyllä siivosin kevättakkeja, huiveja kaappiin ajattelin että naulakko pysyisi siistinä.. Ei, syksyllä siihen taas kertyi vaikka mitä ja nykin se on niin täynnä takkia, huivia, laukkua ym sälää ettei koko naulakkoa erota ! ei todellakaan mikään eteisen kaunistaja ! Mikä kumma siinä että se elääkin ihan omaa elämäänsä.. ;))

 2. Anonyymi
  20/11/2013 / 2:09 pm

  Aika menee nopeasti, aina on juhannus tai joulu:D Mietin just tänään, että vastahan minä ne kyntteliköt pakkasin takaisin laatikoihin (ja olin sillä juhannusmatkalla). Kohta otan ne taas esille. Muutamia joululahjoja olen jo hankkinut, ne ovat vaatehuoneessa piilossa.T. Maija

 3. Marjukka
  20/11/2013 / 5:35 pm

  Eikö olekin, kuka kumma sitä aina sotkee!? Ja miten kotiin tullessa on muka niin kiire, ettei ehdi laittaa takkiaan kaappiin, vaan nakkaa sen pikku naulakkoon, joka oikeasti todellakin on vain koriste, hihi…

 4. Marjukka
  20/11/2013 / 5:36 pm

  Mahtavaa, sitten ei toivottavasti tarvitse säntäillä jouluruuhkissa etsimässä paniikkilahjoja… Pitääpä taas tosiaan olla vähän etuajassa ja aloittaa joululahjojen miettiminen hyvissä ajoin.

Vastaa