Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

20.1.2014

Blue Jasmine

Tykkään kahdenlaisista leffoista tosi paljon: niistä, joissa puoli maapalloa tuhoutuu jonkun katastrofin tai ulkoavaruuden alienin vuoksi, tai pienistä, oivaltavista ja hauskoista elokuvista. Sellaisista, joissa riittää vain hyvä tarinaa sujuvasti vievä ja katsojan koukuttava juoni.

Lauantai-illan elokuvanautintona oli jälkimmäisen kategorian mainio tuotos: Woody Allenin Blue Jasmine. Oletteko jo katsoneet? Jos ette, katsokaa! Ylipäätään pidän Woodyn elokuvista, mielestäni hän on loistava käsikirjoittaja. Vielä 79-vuotiaanakin hän pursuaa ideoita ja tarmoa ja tekee leffoja tiheään tahtiin.

Suosikki-Woodyjäni ovat etenkin ne, joissa hän ei itse näyttele, Tai näyttele ja näyttele- hän taitaa esittää itseään, tuota mainiota, neuroottista newyorkilaisälykköä... No, lemppareita viimeaikaisista elokuvista kyllä löytyy: Vicky Christina Barcelona, Match Point ja Midnight in Paris, aivan huikeita kaikki.

Blue Jasmine on ennen kaikkea Cate Blanchettin juhlaa, niin mahtavan roolisuorituksen tämä FFS-nainen tekee. Onko ylipäätään mitään, missä Cate ei olisi hyvä? Elokuvan Jasmine on ex-rikas nainen, joka on juuri kostanut miehelleen syrjähypyt ja ilmoittanut tämän vilunkipelistä FBI:lle. Tosin siinä menivät Jasminen omatkin rahat ja kalleudet, ja hän joutuu muuttamaan siskonsa luo Brooklyniin. Miten Jasmine sitten selviytyy, se elokuvassa nähdään! Juonessa on hauskoja takaumia Jasminen entiseen elämään. Sivujuonena kulkee luuserisiskon tarina, joka elokuvan lopussa osoittautuu kuitenkin onnellisemmaksi.

Ja kas, Cate sai Oscar-ehdokuuden roolistaan. Enpä yllättynyt ollenkaan! Minä liputan vahvasti hänen pystinsä puolesta, vaikka vastassa on aikamoisia leidejä.


photo credits: Sony Pictures

Onko muita Woody-leffojen faneja? Mukavaa maanantaita!

13 kommenttia:

 1. Täällä toinen Woody-fani. Lauantai-illan ohjelmassa oli koti-ilta ja Blue Jasmine. Ja kyllä oli tuo Katen roolisuoritus huikea.

  Toinen leffa mikä katottiin oli World war Z, Brad Pitt pääosissa.

  Ja heh...minä joka aina nukahdan kesken leffan...pysyin koko illan hereillä ja näin molemmat leffat.

  -jaana-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, WWZ varmaankin piti hereillä! Me ollaan varmaan sit tapitettu Blue Jasminea yhtä aikaa, hauskaa!

   Poista
 2. Ei välttämättä Woody Allen-fani, mutta Blue Jasmine kolahti täälläkin. Katelta upea roolisuoritus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Oskari menee hänelle, olen ihan varma.

   Poista
 3. Rakastan Woodyn leffoja, omasta leffahyllystä löytyy melkoinen kokoelma. Tuntuu, että mies vaan parantaa vanhetessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä paranee! Dialogit ovat niin hauskoja ja oivaltavia, ja hän saa aina leffoihin mukaan hyvät näyttelijät.

   Poista
 4. Näin tuon jo kesällä, ja tykkään että oli vuoden paras elokuva. Olin aivan varma että Cate saa Oscar-ehdokkuuden tästä ja jonkun pystinhän Golden Globe-pystinhän hän jo sai.

  terv.ingrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, ja ihanaa vaihtelua meikäläisen katastrofi-putkiin, Nexflixiltä katsoin 12 tuntia katastrofeja... Golden Globe oli ihan odotettu!

   Poista
 5. Oh yeah! Blue Jasmine on fantastinen (juuri kahdan naispääosa-esittäjän ansiosta), tietysti käsikirjoituksesta riippuu paljon.Pidän myös Woody Allenin kahdeste ensimmäisestä filmistä "Annie Hall" jossa Diane Keaton näytteli pääosaa ja en muista nimeä, mutta joku "Minä ja Bogart".
  Talviterveisin
  Veronica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Annie Hall on legenda, ja Diane Keatonhan puvusti itse itsensä. : )

   Poista
 6. Woody Allen fani! Aikoinaan en tykännyt ja onhan hänellä vähän outojakin leffoja, mutta moni on tosi hyvä. Ja itse hän on aina se neurootikko :) hyvin näytelty tai sitten tosiaan on oma itsensä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jossain 80-90-luvulla oli vaihe, etten myöskään pitänyt, mutta nää viimeisimmät ovat tosi hyviä!

   Poista
 7. Hyvä elokuva, katsoin juuri lentokoneessa. Jasmine muutti siskonsa luokse San Franciscoon, ei Brooklyniin.

  VastaaPoista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.