Lukemista, sarjoja ja viimeiset joulukuvat

Hyvää vuoden ensimmäistä päivää kaikille! Toivottavasti vuoden vaihdos sujui mukavasti!Joulunaikaan kuuluvat ehdottomasti hyvät kirjat – kunhan vaan saan itseni kiskaistua somelandiasta. Tämän joulun toivekirja oli Katherine Pancolin Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin. Tykkäsin hirmuisesti kahdesta ensimmäisestä osasta, ja tämä oli trilogian hieno päätös. Lisäksi paksu kirja (900 sivua) riitti parille päivälle mainiosti!Kävimme sukuloimassa Pohjois-Savossa, ja tapanani on tutkia Varkauden Portin Kirjapörssiä. Missään muualla en muuten käy Kirjapörsseissä, se on aina tuon reissun juttu. Tällä kertaa löysin ilokseni Emile Zolan Naisten Paratiisin, sen saman, jonka toinen tuotantokausi loppui juuri YLE !:llä. Ihana sarja!

Koska hyvät ystävämme ovat kotoisin Iranista, maan asiat kiinnostavat ihan toisella tavalla kuin ennen heidän tuntemistaan. Kader Abdolahin Talo Moskeijan vieressä sijoittuu vallankumouksen aikoihin. Kirja on ”lämminhenkinen kuvaus monipolvisen suvun värikkäästä elämästä muuttuvassa maailmassa”.

Kaksi muuta kirjaa ovat Philippa Gregoryn Valkoinen kuningatar ja Punainen kuningatar. HBO Nordicilla näkyi olevan ensimmäisestä kirjasta sarjakin. Olen nähnyt Gregoryn The Other Boleyn Girl elokuvana, taitaapa se olla hyllyssänikin, jos en väärin muista. Kirjailijan nimi ei sano minulle mitään, mutta historiallista viihdettä taitaa olla luvassa.Lisäksi perheessä kiertävät nyt muutamat elämänkerrat ja romaanit, odotan kiltisti vuoroani…Lapsena ja nuorena sitä tuli luettua ihan hirmuisesti. Mutta aikuisena tahti on hiipunut huomattavasti, ja varsinkin kotimaisen kirjallisuuden tuntemus on ihan hävettävän huonoa! Meidän perheessämme on aina luettu paljon, ja joulupukin konttiin kuului jokaiselle kirja tai kaksi. Vaikka lukunopeuteni on hyvä, en pärjää veljelleni, joka lukee ihan valtavasti laidasta laitaan, ahmaisee kirjan hetkessä ja taitaa lukea lisäksi kolmella vieraalla kielellä. Huh sentään.Oletteko muuten huomanneet, että Victoria Hislopin koskettava kirja Saari pyörii nyt sarjana muistaakseni YLE Teemalla? Se tulee tiistaisin. Ihana kuunnella kreikan kieltä. Hislop möi sarjan oikeudet Kreikkaan, vaikka rahakkaampi sopimus olisi ollut luvassa Hollywoodiin. Sarja on aika hidastempoinen, mutta mitäs siitä. Tykkäsin silti! Areenassa varmaankin näkyvät jo näytetyt osat?

*****

Joulukoristeet ovat vielä paikallaan ja saavat ollakin loppiaiseen asti. Tähdet ovat lemppareitani. Kuusikaan ei ole varistanut neulasiaan, haha… Löysin Prismasta ihanan vanhanpunaiset puiset kynttilänjalat puoleen hintaan. Huikea hinta oli 4 € kappale. Siinä oli meikäläisen alehankinnat!

Berliinin joulutoreilta lahjaksi saatu tähti…

Serkkuni perheeltä saatu amaryllis on upea, taitaa olla aika leikata se maljakkoon.Valoa ja iloa päiväänne! Ai juu, toiko pukki teille hyviä kirjoja?

Share:

17 Comments

 1. Jonna H.
  01/01/2014 / 9:41 am

  Sama täällä, lapsena tuli luettua valtavasti ja se kotimaisen kirjallisuuden tuntemus hävettää täälläkin ja oma mies on sentään kirjailija ja hyllystä löytyisi vaikka mitä luettavaa! Tänäkin jouluna kirjat oli niitä parhaita lahjoja, tällä hetkellä menossa kevyttä hömppää: uusi Bridget Jones.

 2. Marjukka
  01/01/2014 / 9:56 am

  Sen minäkin aion lukea, tykkäsin kovasti edellisistä osista. Olin kyllä ihan että täh, kun Darcy olikin kuollut tässä kolmannessa osassa! Mutta tarina ei lukemani kirjailijahaastattelun jälkeen olisi voinut edetä, jos hän olisi ollut elossa. Juu, kotimaisiin kirjoihin voisi tarttua tänä vuonna vähän reippaammin. Sulla onkin varmaan hyvät kirjakeskustelut, kun mies on alalla! : )

 3. Anonyymi
  01/01/2014 / 12:19 pm

  Luin Pancolin kesällä ja tykkäsin, paluu perusasioihin. Nyt ennen joulua luin Cecilia Samartinin uusimman, melkoista hömppää mutta ihan koukuttava. Nyt on menossa uusin Bridget Jones, olisko vähän hampaaton? Opettejanhuone odottaa, mutta voi olla etten ehdi lukea ennen perjantainta (Bestseller-laina), kun on näitä kirjoitushommia… Hyvää uutta vuotta! Terv.ingrid

 4. Pauska
  01/01/2014 / 3:24 pm

  Ahmaisin jouluaattoiltana ja -päivänä huikean Ville Haapasalon kertoman mieheltäni saamani kirjan, pitää koittaa saaha siihen nimmari. Voin suositella, sen verran erikoisia tapahtumia kirjassa oli ja Ville on niin symppis. Kävin tänään meijän Kirjapörssissä ja ostin halvalla pari matkaopasta tulevia reissuja varten sekä mindfulness-kirjan. Siihen aion perehtyä seuraavaksi ennen kurssia. Pancol ei minuun iskenyt yhtään, jätin ekan kirjan kesken. Noihin muihin voisi koittaa tutustua, ovat minulle tuntemattomia. Lapsena minäkin luin paljon, asuimme kirjaston vieressä ja siellä tuli käytyä melkein päivittäin. Nyt lukeminen on jäänyt luvattoman vähälle. Oikein hyvää alkanutta vuotta Sinulle ja miehellesi!

 5. Preferita
  01/01/2014 / 4:17 pm

  Kiitos hyvistä kirjavinkeistä, Marjukka! Philippa Gregory oli minulle ennen tätä täysin tuntematon! Valkoinen kuningatar, Punainen kuningatar, ja näyttäisi olevan myös Sininen herttuatar. Ehkä on viisainta aloittaa lukeminen ensimmäisestä?Minäkin tykkäsin kovasti Hislopin Saaresta ja olin vähän pettynyt tv-sarjaan. Niinkuin sanoit, se on hidastempoinen ja jotenkin vähän liian taiteellinen. Mutta ehkä tässä mieli vielä muuttuu, joka tapauksessa hieno päätös, että hän antoi kreikkalaisten tehdä kirjasta sarjan eikä lähtenyt kosiskelemaan yleisöä amerikkaistyylisellä elokuvalla.

 6. Anonyymi
  01/01/2014 / 4:49 pm

  Kauniita kuvia! Kirjapörssit ovat hyviä:), minä tutkin Salossa pysähdyspaikalla. Viimeksi löytyikin kaksi lahjakirjaa. Itse luen jonkin verran, kaikenlaista (= ei siis pelkkiä kirjoja). Pitäisi saada jotenkin tuo lukuinto tarttumaan lapseen… Onko opella siihen vinkkejä, heh?Hyvää Uutta Vuotta!T. Maija

 7. Anne Malia
  01/01/2014 / 6:54 pm

  Mua tosiaan hävettää tämä nykyajan lukemattomuuteni. Meillä on myös luettu perheessä aina todella paljon. Lapsena ahmin kesäloma-aikaan melkein kirjan päivässä. Tämä tietokoneaikakausi on kieltämättä verottanut kirjallisuuteen uppoutumista, mikä on todella sääli. Meidän perheessä minä olen se vähiten kirjallinen, veli kun on oikea kirjailijakin 🙂 Mutta onneksi pukki toi taas yhden paksu opuksen joululahjaksi, Stephen Kingiä, siinä matkataan Kennedyn murhan kimppuun, oikein mielenkiintoiselta vaikuttaa.Ihanaa uutta vuotta Marjukka!

 8. Marjukka
  01/01/2014 / 7:50 pm

  Sitä minäkin pelkään, että uusin BJ on pettymys kahden aika hauskan kirjan jälkeen. Leffat ainakin olivat… Eiks oo Pancolin kieli ihanaa? Ja niin ranskalainen tunnelma!

 9. Marjukka
  01/01/2014 / 7:52 pm

  Voi, meillä taitaa olla Pancolin suhteen ihan erilainen maku, ja mua ei Ville Haapasalo kiinnosta yhtään… Mutta sellaistahan se on kirjojen kanssa, kiinnostuksen kohteet ovat erilaisia! Hyvää uutta vuotta teillekin! : )

 10. Marjukka
  01/01/2014 / 7:54 pm

  Ahaa, kolmaskin kirja on suomennettu! Juu en yhtään tiedä, mitä ne lupaavat.Taiteellinen on ihan oikea sana tv-sarjalle. Kirjassahan Spinalongan rakennukset kuvattiin hyvin hoidetuiksi, koska ihmisillä oli rahaa laittaa sitä. Sarjassa se on oikea surkeuden perikuva. Uskon, että oli kreikkalaisille tärkeää tehdä sarja itse, siitä pisteet kirjailijalle.

 11. Marjukka
  01/01/2014 / 7:55 pm

  Hih, opella ei ole vinkkejä… Ehkä voisit lukea hänelle ääneen? Luin Rillan blogista, että hän oli lukenut tytölleen ääneen ja tytär oli innostunut siitä. Nettiä taitaa tulla luettua eniten, valitettavasti!Hyvää uutta vuotta teillekin, Maija!

 12. Marjukka
  01/01/2014 / 7:57 pm

  Voi joo, mäkin muistan ne lapsuuden kesät, kun istuin nenä kiinni kirjassa yökaudet! Olen samaa mieltä, että tietokoneella roikkuminen vie aikaa lukemiselta, ja kyllähän tämä vähän syö keskittymiskykyäkin. King on taattua jännitystä, pitääpä painaa mieleen tuo kirja!Oikein hyvää uutta vuotta sullekin, Anne!

 13. Anonyymi
  01/01/2014 / 9:38 pm

  Muistorikasta uutta vuotta toivotan sinulle samalla kun kiitän sinua mukavasta blogistasi!!! Kiitos myös antamastasi Pancolin kirjavinkistä. Vietin mukavan ja vähäunisen kesäloman kun ahmin kaikki ne kirjat peräjälkeen. Melkoinen saavutus ja mukaansatempaava tuttavuus! Kivoja ja vähän erilaisia nämä sinun ohjelma- ja kirjasuositukset! Suurkiitos vielä! t. Ninzi

 14. Pauska
  02/01/2014 / 7:25 am

  Kiitos 🙂 Toivoin kirjaa lahjaksi, koska aika harvoin tuttavistani ylipäätään kirjaa kirjoitetaan. Se on myls historiallinen kertomus Venäjästä ja Neuvostoliitosta ja siinä on hyvin paljon sellaisia juttuja, joista aniharva on koskaan mitään kuullutkaan.

 15. Sara S.
  02/01/2014 / 8:21 am

  Hyvää uutta vuotta sinulle Marjukka !

 16. Marjukka
  02/01/2014 / 11:13 am

  Onpa hauska, että tykkäsit niistä! Mä luulen, että ne voivat vähän jakaa mielipiteitä. Oikein hyvää uutta vuotta sullekin, Ninzi, ja kiitos kivasta kommentista!

 17. Marjukka
  02/01/2014 / 11:13 am

  Kiitos samoin!!

Vastaa