Minilomalla Original Sokos Hotel Vaakunassa

yhteistyö
Lauantaiaamuna pakkasimme kimpsut ja kampsut, ja suuntasimme kohti Helsinkiä. Tiedossa oli yksi yö Original Sokos Hotel Vaakunassa, jonne olin saanut kutsun yhteistyön merkeissä pari viikkoa ennen. Pieni miniloma oli enemmän kuin tervetullut tähän tammikuun kylmyyteen! Hotelliaaminainen! Kaupungilla kiertelyä! Minä, joka en hotelleissa muuten kuin lomamatkoilla majoitu, olin innoissani kuin lapsi. Lämpötilakin laski mukavasti lauantaiksi.Luin Vaakunasta etukäteen, ja minua kiinnosti kovasti fakta, että se on valmistunut 1952 Olympialaisiin ja on suojelukohde. Pieni aikamatka oli siis tiedossa. Funkis näkyi arkkitehtuurissa ja huolellisessa sisustuksessa kauniisti. Minulle tuli mieleen Komisario Palmu-elokuvat, miehelle taas Hercule Poirot. Kaikenkaikkiaan sisustus oli sympaattinen, tykkäsin tosi paljon!


Meille oli varattu yhdeksännestä kerroksesta junior sviitti, ja oioi, piccolopullot kuohuviiniä ja muutama herkullinen konvehti olivat odottamassa. Parveke kiersi kulman, ja tietenkin piti mennä kuvailemaan näkymiä rautatieasemalle, eduskuntatalolle ja Mannerheimintielle.

Kesällä terassimme on varmasti hulppea! Sviiteissä voi myös kokoustaa: olohuoneen peilin takana oli fläppi- ja valkotaulut. Mutta nuo näkymät, ai että!


Näistä riemastuin kuten kuka tahansa tyttö: puolukantuoksuisia kosmetiikkatuotteita kylpyhuoneessa! Niitähän piti tietenkin testailla.Nälkä oli jo kova puoli kahden aikaan, joten suunnistimme kymmenenteen kerrokseen, ravintola Loisteeseen lounaalle. Parit rappuset vain ylös, ja olimmekin jo kauniissa portaikossa.

Otimme molemmat alkupalaksi etanoita valkosipulivoissa. Pääruokana tilasin kananpoikaa ja ohrattoa, mies rotukarjan pihvin. Koko ajan piti ihailla maisemia…

Pihvistä riitti syömistä isollekin miehelle. No, en minäkään nälkäiseksi jäänyt, ja vähän harmitti, etten jaksanut enää jälkiruokaa…Lounaan jälkeen lähdimme kiertelemään kaupungille, mutta piti vielä kuvailla ja ihailla kauniita sohvaryhmiä ja seinäreliefejä matkalla huoneeseen.


Sokoksen tavavatalon pääsee hotellin puolelta, joten shoppailuita varten ei välttämättä tarvitse pidemmälle lähteä. Eikä tarvitse ottaa takkeja mukaan! Sokoksen uudet kivat merkit, kuten Morris ja Filippa K saavat ainakin minun huomioni! Kaikki muut keskustan kaupat olivat muutaman minuutin päässä, ja aloitimme kiertelyn Aleksanterinkadulta ja pyörsimme sen päässä Pohjois-Esplanadille. Laskiaispullat nautittiin ennen hotellille paluuta.Kiertelyn jälkeen tulimme levähtämään huoneeseen ennen illalliselle lähtöä. Huh huh, kumpikaan ei ollut kyllä yhtään nälkäinen… Pimentyvä Helsinki oli kaunis.


Aamun jäätävässä tuulessa napattiin vielä muutama kuva. Aika hulppeat maisemat! Maittavan noutopöytäaamiaisen jälkeen suuntasimme kotiin.

Olipa ihanan piristävä miniloma, tässä kun ei ole viime kesän jälkeen hotellissa yöpynytkään! Suurkiitos Vaakunalle, jonka ansiosta saimme rentoutua tammikuisena viikonloppuna!

Share:

18 Comments

 1. Ansku
  27/01/2014 / 6:23 am

  Hotellien suurkuluttajana (usein kohde Helsinki..:D)on tullut tässäkin hotellissa yövyttyä jokusen kerran. Olet saanut kyllä kivoja kuvakulmia tallennettua. Ja herkut on niin hyvännäköisiä, että taidanpa seuraavalla reissulla maistaa etanoita. ps. aukko sivistyksessä

 2. Jaana
  27/01/2014 / 6:28 am

  Tuollaisia minilomia sitä juuri kaipaa arjen keskelle. Minilomat piristää mieltä ja auttaa jaksamaan arjessa 🙂 Ihanat maisemat!

 3. Mape
  27/01/2014 / 6:47 am

  Kuulostaa aivan ihanalta viikonlopulta =)

 4. Lady of The Mess
  27/01/2014 / 8:22 am

  Meillä taas yövytään hotelleissa muutaman kerran vuodessa – aina, kun kulttuurimatkailua harrastetaan. Tai otetaan vaan muuten irtiotto arjesta. Vaakunassakin on tullut muutaman kerran yövyttyä – ja yksi hyvä puoli lisää: Vaakunasta saa tilavan perhehuoneen – näitä ei ole joka hotellissa.Mukavaa alkanutta uutta viikkoa!

 5. Marjukka
  27/01/2014 / 8:33 am

  Etanat ovat suurta herkkuani, ja valkosipulivoissa…voi nam sentään. Loiste on minusta ihana ravintola, toki ruuan mutta etenkin näköalojensa ansiosta! Ja palvelu oli hyvää.

 6. Marjukka
  27/01/2014 / 8:34 am

  Tämä tuli tylsähkön tammikuun keskelle just sopivasti! Maisemat olivat upeat = kaunis Helsinki!

 7. Marjukka
  27/01/2014 / 8:34 am

  No oli… Tuli ihanana yllätyksenä.

 8. Marjukka
  27/01/2014 / 8:37 am

  Niin tosiaan saa! Juu, kulttuurimatkailua ajatellen Vaakuna on kyllä siinä keskellä: Kansallisteatteri, Ateneum ja monet muut ovat siinä ihan vieressä. Kiitos muuten muistutuksesta, pitää käydä Ateneumissa katsomassa Tuusulanjärven taiteilijat- näyttely ennen kuin se loppuu…

 9. SatuTalo
  27/01/2014 / 11:59 am

  Kyllähän tuollainen piristää! Ei aina tarvita viikon lomaa ulkomailla, toisinaan pelkkä maisemanvaihto riittää:) Löysin vasta blogisi ja täytyi kyllä heti liittyä lukijaksesi!

 10. Johanna h
  27/01/2014 / 3:07 pm

  Hienoja kuvia hienosta paikasta <3 ja etanat on aina hyviä! 😀

 11. Anonyymi
  27/01/2014 / 6:33 pm

  Voi kun tuli Helsinki-ikävä. Ihania kuvia ja minulle nostalgisia. Vaikka asunkin aivan ihanassa kaupungissa (ei Suomessa), niin kaipaan syntymä-, lapsuus- ja nuoruuden kaupunkiini. Ihan uniikki kaupunki toi Helsinki.

 12. Marjukka
  27/01/2014 / 7:09 pm

  Nin riittää, eikä tarvitse kauaksikaan mennä! Voi kiitos, huomasinkin, että Bloggeriin oli tullut yksi lisää.

 13. Marjukka
  27/01/2014 / 7:11 pm

  Kuvat toivottavasti paranevat, sillä ostin tänään uuden objektiivin… ; ) mut joo, inspiroiva paikka kuvata. Etanat ovat niiiin hyviä!

 14. Marjukka
  27/01/2014 / 7:12 pm

  Pohjolan valkea kaupunki… Ei ihme, että kaipaat. Kesäinen Helsinki on ihan parasta!

 15. Mikko
  27/01/2014 / 9:04 pm

  Tuolta on kyllä hienot näkymät! Olimme juuri työjutussa syömässä tuolla. Ruoka oli yllättävän hyvää ja annokset tosiaankin valtavia!

 16. Marjukka
  27/01/2014 / 9:23 pm

  Hyvää oli, ja en mitään niin inhoa kuin pieniä annospiperryksiä. Se on kiusaamista! Nälkä pitää lähteä, ja Loisteessa lähti.

 17. Anonyymi
  28/01/2014 / 3:03 pm

  Kuulostaapa mukavan rentouttavalta minilomalta. Tekisi hyvää itse kullekin ;)Enpä ole hetkeen tainut kommentoida juttujasi. Kiitos niistä. Seuraan kyllä säännöllisesti, mutta kännykällä ei kommentointi ole onnistunut.Mukavia talvipäiviä – kohta on kevät :)t. Aija

 18. Marjukka
  28/01/2014 / 3:17 pm

  Kiitos Aija kommentista! Onhan niitä mukava saada, mutta lukijamääristä tiedän, että mukana olette, vaikka ette aina kommentoisikaan. Oi joo, kevättä odotellaan, mä inhoan kylmää, vaikka tykkään villapaidoista: nurinkurista!

Vastaa