Mustista housuista

Mitä mieltä olette mustista housuista? Ovatko ne tylsä, vanhanaikainen vaatekappale vai moderni ikiklassikko, joka ei koskaan mene muodista?Luin muinoin jostain lehdestä Kaarina Kivilahden kommentin kyseisestä vaatekappaleesta. Jos Kaarinan pitäisi elää loppuelämä samoissa vaatteissa, mitkä ne olisivat? Hän vastasi, että musta kashmirpoolo ja mustat suorat housut. Minä pidän mustista housuista, tai ylipäätään suorista housuista! Homman nimi on vain se, että niiden täytyy olla täydellisesti istuvat ja laadukasta kangasta. Näin vanhemmiten on tullut entistä tärkeämmäksi vaatteiden täydellinen istuvuus. Muuten vaate jää pitämättä ja sillä sipuli. Kokemusta valitettavasti on. Täydellisesti istuvat suorat housut korostavat parhaita puolia ja peittävät huonoja. Suoravartaloinen atleetti nainen näyttää upealta todella leveissä herrainhousuissa, kurvikkaampi taas hivenen bootcut-mallisissa, vähän korkeampimallisissa housuissa. Lyhyempilahkeisten housujen kanssa voi pukea vaikka nahkatennarit. Itse suosin korkoja: housuissa ja koroissa on sitä jotain ikiklassista. Tsekatkaapa muuten Sara S:n upea kokonaisuus leveiden housujen kanssa!Itselläni lämpimämpien mustien housujen metsästys oli pitkän aikaa katkolla. Meni pari vuotta, että mustat housuni olivat lähinnä pillimalleja. Siniset leveälahkeiset housuni ovat kuitenkin olleet niin ihanat, että halusin toiset klassisen malliset mustina. Tulihan sitten se täydellinen syys-talviparikin eteen, sattumalta, etsimättä. Ja huomenna saan ne vihdoin vietyä ompelijalle kaikkien näiden pyhien jälkeen.

Mustien housujen inspiraatioksi Jenin tyyliä pitkästä aikaa. Miten taas tuntuukin häntä katsellessa, että yksinkertaisuus pukeutumisessa on vaan niin it. Muuta ei tarvita.Miten te stailaatte mustat suorat housut? Vai ovatko ne kaapissanne ihan no-no?

I confess: I love black dress pants. The real challenge is to find the perfect pair. Now I´ve found them – true love at the very first fitting! They were absolutely worth waiting for. And Jennifer A. is always such an inspiration for me, her style is just pure simplicity with a certain Jen-twist.

Share:

27 Comments

 1. Laapa
  06/01/2014 / 1:27 pm

  Mustat housut on mun luotto vaatekappale! Ostin yhdet varta vasten jopa raskausajalle! Tosin pillinä ja farkkuna. Yhdistää tykkään mustiin kenkiin, mieluiten korkoihin, niin saa tämäkin persjalka vähän pituutta sääriin 😉

 2. Eilamari
  06/01/2014 / 2:32 pm

  Minusta mustat suorat housut ovat erittäin hyvän näköiset – toisten päällä. En ole vielä tähän ikään mennessä onnistunut löytämään itselleni hyvin istuvia suoria housuja. Olen keskimittainen, mutta minulla on erittäin lyhyt ylävartalo ja sen parina turhan vahva alavartalo, eli lantio on leveä ja reisien paksuuskin on huomattava, samoin pohkeiden. Vyötärö on kuitenkin suhteellisen hoikka, joten löydä siinä sitten istuva malli. Aina on jostain kireä ja jostain löysä: -). Korkeavyötäröinen malli korostaa entisestään lyhyttä ylävartaloa. Leveälahkeisissa näytän jotenkin hupaisalta. Kapeat taas tuovat esiin paksut jalat. Eli tyydyn ihailemaan tuota vaatekappaletta toisten käyttämänä. Nuo tummansiniset housut sopivat sinulle täydellisesti.

 3. Anonyymi
  06/01/2014 / 2:33 pm

  Mustat Samujin housut löytyvät, aivan ykköset. Yhdistän valkoisen paitiksen kanssa, tai beigen kashmir-neuleen kanssa, toisaalta ihan farkkupaitakin välillä menee. Olen niin onnellinen, kun pari vuotta sitten löysin nuo housut, käytössä joka viikko. :)Terhi

 4. Mapsi
  06/01/2014 / 2:58 pm

  Nyt ostin juuri kapeat, mutta business-kelpoiset mustat housut töihin. Töissä tykkään jatkaa jalkojen linjaa mustilla piikkareilla, lisäksi tykkään, että vyössä on joku juju ja se saa näkyä. Yleensä se on kaunis solki, metallia. Yläosana voin käyttää mustaa paitista, neuletta tai pooloa. Harvemmin valkoista paitista, vaikka se onkin superklassikko. Ja tietysti jakkupuku on oma juttunsa, sen "särmempää"ei voi olla, kuin musta jakkupuku. Jos voisin, pitäisin töissäkin ihan pillihousuja, mustia farkkujat tms, mutta jätän ne vapaa-ajalle.

 5. Marjukka
  06/01/2014 / 3:05 pm

  Hyvältä kuulostaa! Joo, koroista tykkään itsekin sen takia, että sitä pituutta saa niillä vähän lisää. Ja musta jatkaa kivasti jalan linjaa.

 6. Marjukka
  06/01/2014 / 3:08 pm

  Kyllä kuule nuo mun sinisetkin on tuunattu. Vyötärökaistaletta otettiin sisään ja tietenkin lahjetta. Luultavasti sullakin voisi vyötärökappaletta kaventaa, mutta housu saisi olla suora lantiolta alaspäin. Älä lannistu, varmasti oikeamalli löytyy etsimällä ja pienellä tuunauksella.

 7. Marjukka
  06/01/2014 / 3:09 pm

  Onnea, olet tehnyt loistolöydön! Varmasti Samujin mitoituskin on tosi hyvä suomalaiselle kropalle.

 8. Marjukka
  06/01/2014 / 3:11 pm

  Sulle sopiikin musta tosi hyvin, kun olet todella selkeä talvityyppi! Piikkarit suorien housujen kanssa ovat minunkin mieleeni. Kyllä kuule välillä olisi kiva laittaa töihin jotain siistimpää, mutta ei voi… Ruoho lienee vihreämpää aina aidan toisella puolella… : )

 9. Anonyymi
  06/01/2014 / 3:45 pm

  Mustat suorat housut ovat luottotyövaatteeni. Laadukkaat ja istuvat ovat täälläkin hakusessa. Kaapissa on ehkä viidet parit, mutta lähes kaikissa jotain vikaa. Paras malli tähänastisista on Your Face. Siltä merkiltä minulla on leveälahkeiset, melko matalat sekä tummansiniset, suoralahkeiset. Viime kesänä ostin Rilsin mustat housut, jotka maksoivat muistaakseni 98 euroa. Kangas alkoi takapuolesta todella äkkiä kiiltelemään, mikä harmittaa. Ymmärrän, että esim. H&M käyttää huonolaatuista kangasta, kun housut maksavat parikymppiä, mutta satasen housuissa saisi kangas olla laadukasta. Minulla on lisäksi Lindexin ja Espritin suorat housut, samoin Sandin tummansiniset, jotka ovat melkein mustat. Sandin housut ovat laadukkaat, mutta ne ovat ohutta kangasta, joten paremmat kesäkäyttöön. Lindexin ja Espritin housut ovat ekan pesun jälkeen jotenkin menettäneet kuosinsa.Käytän töissä mustia esim. paitiksen, kangaspuseron tai pitkähihaisen trikoopaidan ja villatakin (lyhyt tai pidempi) kanssa. Lisänä voi joskus olla huivi ja vyö, josta solki näkyvillä, kuten Mapsillakin. Toinen vaihtoehto on ohut neule ja siinä päällä jakku. Kenkinä yleensä vähän korkoa, mutta kovin korkeita en käytä, kun pituutta riittää muutenkin. Kapealahkeisten kanssa käytän myös ballerinoja. Pidän raitapaidoista, joten niitäkin yhdistelen suoriin housuihin, mutta mielestäni villatakki tai jakku paidan päällä saa asun tuntumaan huolitellummalta.Täytyykin sovitella Filippa K:n housuja. Minulle tosiaan suorat housut ovat perustyövaate, mutta olen huomannut, että nuoremmat työkaverit eivät niitä juuri enää käytä edes silloin, kun pukeutuvat business lookiin. Heille laatufarkut tai pillihousut jakun kanssa on näköjään se juttu, joka meille vanhemmille on suorat housut.t. Tiina

 10. Marjukka
  06/01/2014 / 4:26 pm

  Kiitos todella kattavasta kommentista! Minusta on mahtavan mukavaa lukea teidän lukijoiden valinnoista ja mielipiteistä! Mulla oli myös muinoin Your Facen housut, kestivät hyvin käyttöä, mutta olivat vähän suuret kuitenkin. Mexxin ikivanhat ovat edelleen käytössä, ne ovat muistaakseni nyt 12 vuotta vanhat. Myös Espritiin olen ollut tyytyväinen. Nämä uudet ovat Tiger of Swedenin. No, tässä se nyt tuli paljastettua, vaikka ajattelin säästää myöhemmäksi, hehe. Ihan totta, satasen housut pitäisi kestää jo rupsahtamatta! Kahdet Zaran lökärit ovat olleet hyvät hintaansa nähden. Kokeilemalla näköjään oppii…

 11. Ansku
  06/01/2014 / 4:40 pm

  Pikkuhiljaa alkaa taas tulla vaihe, että mustat housut ovat vaihtoehto. Siis muutkin kuin pillifarkut tms. Omistankin parit ns. nilkkapituiset kapeahkot mustat houst työvaatteina. Vapaa-ajalla ei suorat housut kyllä päälle eksy 🙂 Mutta että bootcut tai leveä lahje…. vähän täytyy vielä silmää totuttaa! Sieltähän se on tulossa, halusi tai ei!

 12. PauMau
  06/01/2014 / 5:38 pm

  Kyllä vaan, mustia housuja löytyy kaapistani pilleinä ja bootcut-farkkuina sekä leveälahkeisina kangashousuina. Ainoastaan perinteistä "suora housu" -mallia en tunne omakseni. Leveälahkeisten mustien housujen kanssa jalkaan ehdottomasti vähäeleiset korkkarit tai talvella korkeat nilkkurit. Nilkkurit ovat parhaimmat, sillä liian väljä saappaitten varsi saattaa estää lahjetta laskeutumasta kauniisti. Ja lahkeen on ulotuttava ainakin koron puoliväliin, liian lyhyet leveät lahkeet ovat hassun näköiset 🙂

 13. Sara
  06/01/2014 / 7:31 pm

  Minä pidin aiemmin paljon Espritin housuja (Luella on mallin nimi). Nykyään käytän joskus mustia housuja topin ja neuletakin kanssa. Olen alkanut käyttää paljon farkkuja niiden sijasta. Niitäkin enemmän suosin mekkoja ja hameita. Sopivan mallisia housuja on tiimalasin hankala löytää. Housut voivat istua muutoin, mutta vyötäröstä ne ovat usein isot.Mustat housut ovat kuitenkin mielestäni ihan klassikko.

 14. Marjukka
  06/01/2014 / 8:10 pm

  Totta, moni asia vaarii ensin vähän totuttelua… Mulla esim. kiilakorot. Juu ihan jokapäivän ja vapaa-aikaan ei suoria housuja tule laitettuja.

 15. Mapsi
  06/01/2014 / 8:24 pm

  Mustien housujen rollsroyce on omassa työpukeutumisessa ollut ehdottomasti Hugo Boss. Kalliit kuin mitkä, mutta jos käyttää mustia suoria housuja ja haluaa niiden pysyvän siistinä, venymättä, ilman polvipusseja ja prässit paikallaan niin suosittelen! Itse olen kokeillut kaikki merkit espritistä, rilsistä, facesta sandiin, eikä ole vielä Bossin voittanutta. Kokouksesta kokoukseen, koko päivän istumisen jälkeen kuin suoraan henkarista otetut! Mutta panostuksen määrä riippuu tietysti käytönkin määrästä.

 16. Let's go
  06/01/2014 / 10:33 pm

  mustat housut on jees nyt ja aina ja hoikentaakin 🙂 aina juhlavat, tosin kesähelteellä ei näytä hyvältä.)

 17. Dahlia
  07/01/2014 / 6:25 am

  Minulla ei ole hetkeen ollut mustia housuja kuin kapeiden farkkukankaisten muodossa. Joita tosin voin onnekseni meillä töissä pitää. Sen sijaan harmaat suorat housut ovat luottovaatteeni. Mustat ovat jääneet hankkimatta lähinnä siksi, että hyvin istuvia ei ole tullut vastaan. Pitäisi panostaa niihin oikein kunnolla, koska kyllä ne vaan ovat niin helpot luottovaatteet.

 18. Marjukka
  07/01/2014 / 9:10 am

  Mä uskon täysin, että Hugo Boss on voittaja. Jos työasu todella vaatii formaalia pukeutumista, kannattaa kyllä yhteen huippupariin satsata!

 19. Marjukka
  07/01/2014 / 9:11 am

  Ihan perinteistä nikottelen minäkin, vähän saa lahje levetä alaspäin!

 20. Marjukka
  07/01/2014 / 9:12 am

  Klassikko ovat minunkin mielestäni! Vyötäröstä pitää mullakin yleensä ottaa sisään, jos muuten housut istuvat. Onneksi kaikissa kaupoissa on jo sellainenkin palvelu.

 21. Marjukka
  07/01/2014 / 9:12 am

  Joo siksihän me mustaa käytämmekin, hihi…

 22. Marjukka
  07/01/2014 / 9:13 am

  Harmaa on kaunis ja pehmeämpi väri kuin musta, ja sopii itseasiassa suomalaiseen ihoon paremmin!

 23. Marre
  07/01/2014 / 11:07 am

  Musta on paras! Nyt on mun etsimisen kohteena musta suorat , istuvat housut. Ei niin helppoa löytää täydellisiä itselle, mutta jos tule vastaan en oikeastaan välitä jos maksavatkin vähän enemmän. Vielä en ole löytänyt.. Vanhat ovat jo kulahtaneet ja venähtäneet..

 24. Marjukka
  07/01/2014 / 4:27 pm

  Täydellisen parin metsästys on välillä hankalaa, onnea etsinnälle! Mapsilta tuli kullanarvoinen vinkki housujen Ferrarista, itseä alkoi vähän kutkuttaa kokeilla Bossin housuja… Siis kokeilla. ; )

 25. Ansku
  08/01/2014 / 5:53 pm

  😀 ihan varmasti menee nyt Bossit sovitukseen!

 26. Leena
  09/01/2014 / 11:05 am

  Olen löytänyt monet kapealahkeiset mustat luottohousut Cambiolta (myy mm Feminett ja Nectarine). Ne kestävät hyvinä vuodesta ja pesusta toiseen. Boss on myös kiva, mutta malliston housut ovat leveälahkeisia. Minulla on myös yhdet ihanat Wolfordin villastretch-housut, joita voin lämpimästi suositella 🙂

 27. Marjukka
  09/01/2014 / 1:03 pm

  Cambiota ei olekaan vielä mainittu! Mulla oli yhdet ratsarimalliset muutama vuosi sitten, ja vitsi ne olivat hyvät ja kestävät, mutta malli ei ihan sopimut mulle. Mutta joo, taatusti laadukkaat. Wolford on varmasti myös hyvä merkki!

Vastaa