Uudet kulmat

Tämä juttu ei ole niinkään teille, jotka omistatte tuuheat ja muodokkaat kulmakarvat. Sen sijaan te, jotka laillani tuskailette noin kymmenen eri suuntaan kasvavan harvan karvan kanssa, teille tästä jutusta voi olla hyötyä ja vinkkiä.Juu, tosiaan kulmakarvani eivät ole olleet se paras puoleni. Ne ovat tummahkon ohrapuuron väriset, haljut, harvat ja rumat. Vasemmalla puolella karvankasvu on tyrehtynyt puoleen. Kulmakynien ja harjojen kanssa puljaaminen on ollut turhauttavaa. Talvella pipon tai baskerin reuna on hangannut kulmavärin pois, kesällä helle sulattaa kulmat olemattomiin. En osaa muotoilla itse kulmiani, vaikka olen yrittänyt. Ne kun kasvavat eri tavallakin. Hentoista on ripseni ja hiuksenikin, siitä syystä en koskaan esimerkiksi voi ottaa ripsien- tai hiustenpidennyksiä.Kun viimeksi kävin EL-salongissa Simonkentän laidalla, kosmetologi Erja Lätti-Vehkaluoto ehdotti kulmien kestopigmentointia. Kas, samaa ajattelin itsekin pari vuotta sitten. Varasin jo ajankin toiseen paikkaan, mutta sitten asia jäi siihen. Nyt sovimme Erjan kanssa yhteistyöstä, ja aikakin varattiin.Erja esitteli minulle Taffy-kestopigmentoinnin saloja. Se tehdään kynämäisellä käsilaitteella, johon ei tarvita esim. sähköä. Ainoa moottori on tekijän oma käsi. Teriä on yksi (kertakäyttöinen!), jolla voidaan tihentää ja muotoilla asiakkaan kulmia toiveen mukaan. Aikaisemmin kestopigmentoinnissa on käytetty kolmiteräistä muotoilijaa, mutta tämä tekee luonnollistakin luonnollisempaa jälkeä yhden teränsä ansiosta.

Sessiomme alkoi niin, että Erja pyysi minua piirtämään itselleni sellaiset kulmakarvat, kuin yleensä teen. Sovimme myös tarkkaan väristä, päädyimme vaaleanruskeaan. Värin Erja sekoitti itse, ja se oli juuri sen värinen kuin oma kulmakynänikin ja oma luonnollinen kulmieni väri.Kulmani puudutettiin puudutusaineella puolisen tuntia. Itse pigmentointi oli täysin kivuton. Ihossa tietenkin tuntui raapimista, kun ohuttakin ohuempi terä pureutui ihoon. Koko ajan Erja selitti mitä tekee, välillä nousin istumaan ja katsoin peilistä. Omat karvani siistittiin, mutta niitä ei poistettu. Omat kulmani ovat hyvin suorat, en halunnut näihinkään mitään kaarevuutta. Erja piti huolen, että pigmentointi noudatti omien kulmien muotoa.Käsittelyn jälkeen kulmani olivat hivenen arat ja turvonneet. Lopputulos näytti tummalta ja leveämmältä kuin mitä olin ajatellut. Luotin kuitenkin Erjan sanaan siitä, että tummuus häviää, samoin leveys kapenee. Minkäänlaista verenvuotoa ei ollut.
Sain mukaani hoitoaineen kulmille, kehotuksen olla saunomatta kuuteen päivään, eikä kulmiin saa koskea. Neljäntenä päivänä kulmiin muodostui arpikudosta, mutta tänään seitsemäntenä päivänä se on lähes pois ja lopputulos nähtävissä. Jos pigmentointia haluaa vielä vahvistaa tai muotoilla, kolmen viikon päästä sen voi tehdä. Entä tulos? Olen todella, todella, todella tyytyväinen. Tottakai jännitti mennä moiseen operaatioon, jossa tulos pysyy kahdesta viiteen vuoteen, mutta luotin täysin Erjan kolmenkymmenvuotiseen kokemukseen kauneusasioissa ja myös hänen vakaaseen käteensä. Viikon sisällä olen tavannut paljon ihmisiä, mm kolme ystävääni, päivinä kaksi, neljä ja kuusi käsittelyn jälkeen. K u k a a n ei huomannut, että kulmilleni olisi tehty yhtään mitään! Eilen tapasin BW:n, ja reilun tunnin nenäkäin jutustelun jälkeen en malttanut olla sanomatta, että olen kestopigmentoinut kulmat. Hän oli valtavan hämmästynyt ja sanoi, ettei huomannut mitään! Lopputulos näytti täysin luonnolliselta, ja sitähän me nimenomaan haluamme.Jos kestopigmentointi kiinnostaa sinua, ota ihmeessä yhteyttä Erjaan. Operaatioon kannattaa ottaa oma kulmakynä tai -väri mukaan. Saat myös alennuksen, joka on voimassa koko vuoden: -50 € ensi käynnin 300 € hinnasta, mainitse vain blogini nimi.Kuvista ei käy ilmi, miten hyvät nämä ovat, mutta tässä muutama otos päivänä. Valitan kuvien laatua, Blogger pehmentää vähän turhan hyvin ryppyjäni… Kävi niin kuten kuulemma monelle asiakkaalle: miksi en tehnyt tätä aikaisemmin?


Yhteistyössä EL-Salongin kanssa

Share:

27 Comments

 1. Joanna
  16/01/2014 / 11:45 am

  Hyvännäköiset kulmat, luonnolliset. Tekijän ammattitaidon huomaa.

 2. eija
  16/01/2014 / 12:39 pm

  "Uudet" kulmasi näyttävät kyllä tosi luonnollisilta ja kauniilta. Itsekin omistan harvat ja tosi vaaleat kulmakarvat ja olen joskus miettinyt tuota kestopigmentointia, mutta olen nähnyt joillakin melko luonnottoman näköisiä kulmia juuri tällaisen käsittelyn jälkeen. Mutta sinä olet päässyt todella ammatilaisen käsiin! Itse käyn säännöllisesti kosmetologilla kestovärjäyksessä ja muotoilussa. Harmi kun täältä on niin pitkä matka sinnepäin, muuten voisin harkita käyntiä samalla kosmetologilla kuin sinäkin.

 3. Anonyymi
  16/01/2014 / 1:25 pm

  Heh joo, ei ole tarvetta. Mutta hyvä postaus tätä tällaista tarvitsevalle! Ja, sinun lopputulos näyttää todella hyvältä. Suuri vaikutus ilmeeseen, tuo samalla muitakin kohtia esille. Itse laitoin pari kertaa ruskettavaa kasvoille ja tuntui, kuin olisin tehnyt jotain isoja muutoksia itseeni.T. Maija

 4. Anonyymi
  16/01/2014 / 2:58 pm

  Omat kulmani ovat aivan päinvastaiset, joten operaatio ei ole tarpeellinen; Erjaa kuitenkin kehun ja suosittelen täydestä sydämestäni!!Pia

 5. Anonyymi
  16/01/2014 / 3:24 pm

  kävin itse aikanani laittamassa kestopigmentoinnin ammattilaisella Suomessa. Tehtiin laadukkailla aineilla oikeaoppisesti, ihon ylempiin kerroksiin, ei siis tatuointina kuten jotkut kauhutarinat kertovat. Väriksi valittiin suomalaisen ihoon hyvin sopiva vaalea ruskea. Vuoden – puolentoista jälkeen väristä oli kulunut ruskea sävy pois ja jäljelle jäänyt oranssi pohjaväri. kahden vuoden kuluttua ekasta laitosta laitettiin toisen kerran entisten päälle ja tuolloin laittaja sanoi, että se on aika tyypillistä, että suomalaisen ihoon jää tuo oranssihtava sävy viimeiseksi värin kuluessa ajan kanssa. Mutta lohdutti, että eteläeurooppalaisilla viimeiseksi jää vihertävä sävy. Kestopigmentointihan kuluu hiljalleen pois ja riippuu ihotyypistä miltä se vuosien kuluessa näyttää. Olen nyt odottanut tuon oranssinkn hiipumista, jotta voisin sitten ehkä laittaa harmaasävyisen pigmentoinnin. Siitä ei pitäisi jäädä ikäviä jälkivärejä. Positiivisena asiana pigmentoinnista jäi se, että sipaisemalla hiukan värivoidetta myös kulmiin, oranssi sävy taittuu vaalenruskeaksi ja kuitenkin edelleen on kulmissa muoto. Mutta ilman mitään värivoidetta (ja myös niitä karvoja) kulmissa on raikkaan oranssit linjat 🙂

 6. Mysterious M
  16/01/2014 / 5:41 pm

  Näyttävät todella siisteiltä ja luonnollisilta. Hyvin on onnistunut. Miten on, haalistuvatko ne luonnollisesti vuosien kuluessa? Itse olen huomannut , että kestoväriä saa pitää todella kauan, ennen kuin väri tehoaa minun kulmiini ja ne ovat olleet nuorempana tummat, mutteivat mitenkään mustat. Ikä tekee sen, että ne pahuksen kulmat vain vaalenevat, tuuheus on kuitenkin säilynyt.

 7. Marjukka
  16/01/2014 / 7:14 pm

  En olisi kenellekään toiselle uskaltanut mennäkään.

 8. Marjukka
  16/01/2014 / 7:15 pm

  Nimenomaan tällaisen käsittelyn, Taffyn, jälkeen ei näytä luonnottomalta! ; ) Kyllä mäkin olen nähnyt sellaisia ihme tatuointeja, mutta tämä ei ole tatuointi, väriä ei viedä niin syvälle.

 9. Marjukka
  16/01/2014 / 7:16 pm

  Kiitti, minustakin näyttää! Itseruskettavalle voisi olla tarvetta…

 10. Marjukka
  16/01/2014 / 7:17 pm

  Erja on tosi ammattilainen, ihan samaa mieltä!

 11. Marjukka
  16/01/2014 / 7:18 pm

  Katotaan, tuleeko kulmistani oranssit. : ) Kysäisenpä huomenna asiaa Erjalta, kun käyn häntä moikkaamassa. Laitan sit viel illalla tänne viestiä, mitä hän sanoi.

 12. Marjukka
  16/01/2014 / 7:19 pm

  Kyllä ne haalistuvat, mutta sitten voi käsittelyn uusia. Mulla on niin harvat kulmat, etä kestovärjäyksestä ei varsinaisesti ole iloa. Niin se ikä tekee temppujaan meille kaikille ennemmin tai myöhemmin!

 13. Mapsi
  16/01/2014 / 7:24 pm

  Wau…taidanpas varata ajan Erjalta seuraavalla hesan reissulla…olen myös miettinyt asiaa monasti ja sait vakuuttuneeksi! Tosi upeat!

 14. Marjukka
  16/01/2014 / 7:47 pm

  Kiitos! Olen kyllä tyytyväinen, kuvissa ei ollenkaan näy miten hyvät ne ovat. : )

 15. Business Woman
  17/01/2014 / 3:55 pm

  Nämä näytti luonnossakin niin luonnollisilta, että minun silmä ei erottanut näitä kestopigmentoinneiksi! Ihan mielettömän hyvä lopputulos! Ja muotokin on omaa luonnollista kulmakarvojen muotoa noudatteleva. Oikein kaunis lopputulos!

 16. Marjukka
  17/01/2014 / 5:19 pm

  Juttelin tänään Erjan kanssa asiasta. Hän on tehnyt kestopigmentointeja 20 vuotta, eikä ole koskaan törmännyt siihen, että kulmat olisivat jossain vaiheessa oranssit. Milloinhan otit pigmentoinnit? Taffy, jolla omat pigmentointini siis tehtiin, on ollut markkinoilla vasta vuoden. Värit ovat saksalaisia ja taatusti todella laadukkaita. Kun väri kuluu, kulma voi punertaa, ellei pigmentointia uusita, mutta tämäkin on yksilöllistä, joillakin punertaa, joillakin ei. Mutta oranssia Taffy-jäljellä ei pitäisi tulla.

 17. Marjukka
  17/01/2014 / 5:20 pm

  Eikö! Mä tykkään todella paljon, ja pääsin eroon rasittavasta kulmien muotoilu-rumbasta.

 18. Anonyymi
  17/01/2014 / 8:08 pm

  Kulmat laitettiin 4 vuotta sitten. Varma en ole merkistä, todennäköisesti saksalainen LCN. Väri siis punertaa, mielestäni oranssiin siftaa. Olen kiinnittänyt huomiota nyttemin muiden kulmiin ja nähnyt myös sinertävän punaisia sävyjä. Riippuu kuulema todellakin käytetystä värisävystä ja ihosta. Musta väri ei kai jätä mitään sävyjä kuluessaan, ja harmaankin pitäisi olla turvallinen vaihtoehto. Kulmieni laittaja on erittäin ammattitaitoinen, heitäkin on ilmeisesti moneen lähtöön markkinoilla. Mutta kuulun nyt vain siihen porukkaan jolla tuo vaaleanruskea sävy liukuu pois tuolla tavalla. Enpä ole asiasta stressiä ottanut. Joudun kuitenkin värivoidetta käyttämään ja se kyllä taittaa tuon punaisuuden . Lisäksi nykyään kun värjään niitä harvoja karvojani, väri tuntuisi tarttuvan napakasti myös ihopohjaan karvojen lisäksi, joten sekin auttaa tilannetta. Vaikka karvani ovat harat, on niitä ollut paakko värjätä koko ajan sillä muuten haalea karvoitus näyttää leijuvan tummemman pohjan päällä.

 19. Karla / ALL I EVER WANTED IS HERE
  18/01/2014 / 8:09 am

  Onpa hyvän näköiset! Itsellä on kummallinen kulmien epäsuhta, jota joudun jonkun verran fiksailemaan. Olen tuota miettinyt myös, kiva lukea hyviä kokemuksia.

 20. maiju
  18/01/2014 / 10:15 am

  Itselläni on myös kulmapigmentoinnit. Otin ne puolitoista vuotta sitten, koska mä kyllästyin siihen kun mun kulmat ovat siis todella vaaleat ja myös pari arpea häiritsi kulmakarvojen linjaa. Mä olen viihtynyt. Mä otin paketin laittokertaa kuukauden välein. Mä kanssa kyllä aika pitkään katselin ja selvittelin ennen kuin menin laittamaan. Itse vahvistan aina kulmia kuitenkin Joe Blascon kulmavärillä ja siveltimellä joka aamu. Koska haluan, että kulmat näkyvät. Olen joskus aiheesta postannutkin.

 21. Marjukka
  18/01/2014 / 3:39 pm

  Ainakin näin ensi kokemus Taffy-pigmentoinnista on tosi positiivinen. Puhuttiin eilen Erjan kanssa,että jossain vaiheessa voisi tehdä vahvistuksen.

 22. Marjukka
  18/01/2014 / 3:40 pm

  Tosi kiva, että olet tyytyväinen! Jaat sitten kokemukseni ainaisesta kulmien laitosta, nyt ei sitä ongelmaa ole. Mä en halua kulmien olevan liian hallitsevat, mutta sain just sellaiset kuin halusinkin. Blascolla varmaan kulmat pysyvät hyvin koko päivän.

 23. Oivalluksia
  24/01/2014 / 5:58 pm

  Olen ollut myös tyytyväinen Erjan laittamiin kulmakarvoihini.

 24. Marjukka
  18/02/2014 / 8:43 am

  Erja on Ammattilainen.

 25. PomppuLinna
  01/08/2016 / 7:42 am

  Hei! Oletko edelleen tyytyväinen pigmentointiin, onko tulos ollut "pysyvä"? 🙂 Suunnittelen vastaavaa ja olisi kiva kuulla, miten pigmentointiin on kestänyt?

 26. Marjukka / Fab Forty Something
  01/08/2016 / 8:06 am

  Tulos olisi vaatinut pysyäkseen kauemmin täydentävän pigmentoinnin. Pysyi mulla ehkä puoli vuotta mutta pysyvyys on monesta asiasta kiinni. Suosittelen kyllä tekijääni, tulos oli luonnollinen ja kaunis.

 27. PomppuLinna
  04/08/2016 / 4:04 pm

  Kiitos tiedosta! 🙂

Vastaa