Omavaloinen ihminen

Olen pitkästä aikaa ostellut lehtiä. Kevättä kohden on mukava inspiroitua muotikuvista ja henkilöhaastatteluista. Kyllä lehti vaan on lehti, vaikka nettikin on ihan ok inspiraation lähde. Ostoksiin ovat kuuluneet Costume, Olivia, Styleby ja upouusi Porter. Helmikuun Glorian hankin myös. Elle tuleekin kotiin, ainoa lehti muuten, joka minulle tulee. Luen lehdet kannesta kanteen, kaikki jutut ja haastattelut. Maaliskuun Ellessä kiinnosti eniten Sofi Oksasen haastattelu ”Sofilogian perusteet” – hän on sitten mainio nainen, niin vahva ja omintakeinen. Sofi has really made it. Paitsi että hän on huippusuosittu kirjailija, hän myös osaa hyödyntää markkina-arvoaan ja kiertää väsymättä. Mennyttä on ne ajat, että kirjailija kirjoittaa kammiossaan, ja näyttäytyy jossain pari kertaa vuodessa. Sofilla on oma kustantamo, hän twiittaa ja feisbuukkaa. Sofissa viehättää armoton rehellisyys ja asioiden sanominen suoraan. Hänen mielestään me naiset voisimme jo tunnustaa sen, että olemme turhamaisia. Että ostamme huulipunan sen takia, että se on kivaa, eikä sen hoitavien ainesosien takia. Sofi sanoo olevansa omavaloinen ihminen. Ihan mahtavasti sanottu. Kun toimittaja kysyy käyttääkö Sofi ulkonäköönsä paljon aikaa, Sofi ärhäköityy: ”Suhteessa mihin? Ja kehen? Enemmän varmaan kuin rekkaa ajava mies, mutta vähemmän kuin missi tai esimerkiksi jatkuvalla dieetillä oleva ihminen.”Olen lukenut Puhdistuksen, mutta täytyy sanoa, että niin kuin monen muunkin kirjan kohdalla, olen enemmän kiinnostunut ihmisestä kirjan takana. Sofissa riittää pureksittavaa. Sofi haastaa vahvuuteen ja yritteliäisyyteen, omien sanojen takana seisomiseen ja pelottomaan elämään. Mahtava tapaus.
Helmikuun Glorian sivuilta löysin kuvan, josta ilahduin. Mallilla on jalassaan Vuittonin puukengät. Omat Unisat ovat edelleen blogikirppiksellä myynnissä, mutta jos Gloriaa on uskominen, kopukat ovat hyvin muodikkaat tulevana kesänä.

Mukavaa perjantaita!

Share:

14 Comments

 1. Lady of The Mess
  21/02/2014 / 1:08 pm

  Sofi on kyllä ihan omanlaisensa – ja uskaltaa olla. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

 2. Ottella - Dolce macchiato
  21/02/2014 / 2:00 pm

  Kevät saa aikaan "lehtikohtauksia" ainakin itselleni mikä tarkoittaa siis sitä, että on pakko saada selailla kauniita ja piristäviä kuvia ja lukea juuri hyviä henkilöhaastatteluja. Luin myös juuri Satu Silvon hyvän haastattelun. Sofi Oksanen on hieno ihminen. Uusin Oksanen odottaa kirjahyllyssä toistaiseksi. Oksaset eivät ole väsyneen mielen kirjoja. Mukavaa vkloppua

 3. Marjukka
  21/02/2014 / 2:19 pm

  Tällä rohkeudella on varmaan syvät juuret! Hyvää viikonloppua sinullekin!

 4. Marjukka
  21/02/2014 / 2:30 pm

  Satu Silvoa on tullut seurattua siitä lähtien, kun hän näytteli Niskavuori-elokuvassa 1984. Juu, Oksanen haastaa lukijansa.

 5. PauMau
  21/02/2014 / 4:38 pm

  Olen aina pitänyt perinteisistä printtilehdistä, lehdessä viehättää nettiin verrattuna sen selkeys: Netissä on niin helppo hairahtua sivupoluille, kun aina tulee uusia aiheita eteen. Lehdellä on selkeä alku ja loppu ja kaikki sisältö mahtuu niiden väliin. Minullakin on tapani lukea lehdet kannesta kanteen.Voi että nuo ovat kauniit kengät, mutta en tiedä onko kävelytyylini niin vinksallaan, että kannattomat pistokkat eivät pysy jalassani.

 6. Anonyymi
  21/02/2014 / 7:47 pm

  Kyllä hyvän käden jälkeä ja ajatuksenvirtaa sisältävä printtilehti on vain niin ihana saada kätösiinsä. Vannoutuneena irtonumeroiden ostajana innostuin jopa omaksi yllätyksekseni uuteen vuoteen sujahtaessamme tekemään pienen tilauksen Glorian Ruoka & Viini -lehdestä. Uusimmasta numerosta ensimmäiseksi pyöräyttelen superherkullisen oloisia erilaisia leipiä : )

 7. Sarin vaatekomeron kätköt
  22/02/2014 / 8:13 am

  Sofi Oksanen on kyllä melkoisen rohkea oman tiensä kulkija. Hyvä kirjailija ja hyvä esikuva tähän tasapäisyyttä korostavaan aikaan. Lehdistä luen juurikin haastattelut ja niissä pitää olla syvyyttä ja sisältöä.

 8. Ansku
  22/02/2014 / 9:54 am

  Tänään olisikin taas aika lehtiostoksille. Se on sellaista viikonlopun nautiskelua, arki-iltoina ei lehtiin ehdi syventyä. Tällä hetkellä ostankin vain irtonumeroita. Aika-ajoin tulee kyllä joku lehti tilattuakin,

 9. Anonyymi
  22/02/2014 / 10:17 am

  Kirjojen ohella lehtiä – "oikeita" eikä nettiversioita – on ihana lukea illalla sängyssä ennen nukahtamista. Kirja tai lehti vievät ajatukset muualle seuraavasta työpäivästä ja uni tulee helpommin. Sisustuslehdet, varsinkin ruotsalaiset ja ranskalaiset, mutta myös esim. Divaani ja Glorian Koti (välillä liikaa retrotyyliä ;)), ovat inspiroivia ja naistenlehdet ja kauneus- ja terveyslehdet viikottain vaihdellen. Harmi, kun Evita loppui. Irtonumeroita minäkin ostelen nykyisin, koska voi valita kannen otsikkojen perusteella kivoimmat. Uusi tuttavuus on ruotsalainen tara, joka on suunnattu nimenomaan fab forty -daameille. Sitäkin on suomalaisten ohella kiva lukea. Viikonloppuna luen myös Suomen Kuvalehteä. Ammattilehdet ovat sitten asia erikseen ja jotenkin niitä ei tule luettua illalla sängyssä loikoillen… Ostan tuon Ellen, niin saa illalla teatterin ja drinkillä pistäytymisen jälkeen lukea Sofi Oksasesta. Ihanaa viikonloppua kaikille ja hauskaa loppulomaa Marjukka 🙂 – Tuija

 10. Marjukka
  22/02/2014 / 10:36 am

  Tuon allekirjoitan ihan täysin, lehdessä ei tosiaan "hairahtele" kuten nrtissä. Vähän sama kuin cd versus Spotify, jälkimmäisessä eksyy surffailemaan sinne tänne, cd soi samana yhä uudellee ja uudelleen.Noissa kengissä on muotoiltu pohja, hyvin pysyvät jalassa, vaikkei uskoisi. 🙂

 11. Marjukka
  22/02/2014 / 10:37 am

  Oijoi, kuulostaa hyvältä! Lämmin leipä suoraan uunista vie kielen mennessään.

 12. Marjukka
  22/02/2014 / 10:55 am

  Tykkään lukea tällaisista inspiroivista, rohkeista ja oman tiensä kulkevista naisista!

 13. Marjukka
  22/02/2014 / 10:57 am

  Irtonumerot ovat nykyään niin usein tajouksessakin, ja sillä tavalla voi tosiaan vähän vaihdella kiinnostuksen kohteita.

 14. Marjukka
  22/02/2014 / 10:58 am

  Tara taitaa olla myös Bonnierin lehti? Heh, ammattilehdet eivät tosiaan ole mitään sänkyluettavaa!

Vastaa