Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

6.2.2014

Voiko silkkiä värjätä?

Tämä tunari teki sen taas. Pistin vahingossa mustan silkkipaidan neljänkympin pyykkiin - toisen kerran. Ja niin kuin olin päättänyt sitä paitaa pitää kuin kukkaa kämmenellä. Tulos on "kivipesty" look, josta en kyllä pahemmin tykkää. Kyllä harmitti. Ja tämä on lievästi ja nätisti sanottu...

Koska en ole mikään tekstiilispesialisti (haha, en tosiaan...) olisin kysynyt neuvoa teiltä viisaammilta! Voiko silkkipaitaa värjätä? Olisiko kenelläkään antaa vähän osviittaa, voiko niin tehdä ja jos voi, miten? Olen värjännyt pellavaa hyvin tuloksin, mutta silkistä ei ole mitään kokemusta.Toiveikasta torstaita!

7 kommenttia:

 1. Silkkiä voi kyllä värjätä ( sitähän myös voi maalata, olen itse joskus vetänyt silkkimaalaus kursseja ), lopputuloksesta en voi mennä sanomaan mitään, sillä voi olla että uusi väri tulee epätasaisesti, koska käsittääkseni paitasi väri on nyt epätasainen ? Silkkimaalaukseen on omat värit, ehkä löytyy myös väri, jolla voi koko paidan värjätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Väri ei ole onneksi niin epätasainen, luulen, että musta väri ei levittyisi tasaisesti. Ehkä pitää vain värjätä se käsin, ei koneessa...?

   Poista
  2. Värjää käsin, ei koneessa. Näet samalla miten väri tarttuu.

   Poista
 2. Hei, silkki värjäytyy hyvin esim. reaktiiviväreillä, ehkä Dyloneillakin. Ompelulanka saattaa olla esim. polyesteriä, joka ei värjäydy , vaan jää entiselleen. Rohkeasti kokeilemaan ja vanhat silkkihuivit liemeen mukaan :)
  t.Seija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti tästä kommentista. Ompelulanka on onneksi musta. Mä varmaan ostan Dylonin ja kokeilen vain. Vitsit, voisi yhden silkkihuivin heittää mukaan!

   Poista
 3. Dylon silkkiväri, kokeile !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sellaista siis on? Sitä pitää hankkia, ja sitten vain värjäämään.

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.