Vanha farkkutakki

Uusi britti-InStyle innoitti mietimään vanhan Mexx-merkkisen farkkutakkini kohtaloa. Se on vuodelta 2001, ja siihen kuului maailman ihanimmat farkut. Takkia en ole kovin paljon käyttänyt, aina silloin tällöin töissä tai kesällä. Mutta koska se istuu täydellisesti, en ole siitä malttanut luopua.Mikäli InStyleä on uskominen, farkkutakki on taas enemmän kuin ajankohtainen. Se sopii mekon kanssa lämmikkeeksi, ja mikä ettei denim on denim-lookiinkin. Tykkään takin väristä, se alkaa olla sopivan kulunutkin. Välillä mietin, pitäisikö siitä tehdä liivi, mutta en sitten kuitenkaan halunnut lähteä hihoja pois leikkaamaan. Vai pitäisikö…Mitäs ehdotatte takille kaveriksi, jotta sille tulisi enemmän käyttöä? Vai olisiko hyvä idea tuunata sitä jotenkin?Illalla olisi Indiedays-blogitapahtuma, mutta…meikäläistä vaivaa pahemman luokan laiskamato. Viikko on ollut haipakka, yhdet prinsessasynttärit juhlitaan vielä täään… Kotisohva houkuttaa pahasti ja aikainen nukkumaanmeno. Saapa nähdä, mitä tehdään, onhan tässä vielä muutama tunti aikaa miettiä.

Mukavaa lauantaita!

Share:

8 Comments

 1. Sara
  12/04/2014 / 11:21 am

  Farkkutakin kanssa lyö tyhjää, mutta kannattaa varmasti tsempata blogitapahtumaan. Ainahan sieltä voi lähteä (tosi) aikaisin pois, jos ei jaksakaan olla juhlia. 🙂 Tiedän kyllä tunteen, kun laiskottaa, mutta harvoin se liikkeelle lähteminen on kaduttanut.

 2. Marjukka
  12/04/2014 / 11:26 am

  Kiitti tsempistä. Lähteminen on joskus ihan ylivoimaista, mutta on kiva nähdä blogikavereita. 🙂

 3. PauMau
  12/04/2014 / 3:40 pm

  En lähtisi takille mitään tekemään ellei sinulla olisi liiville enemmän käyttöä. Takin voi yhdistää hyvinkin monella tavalla: kapeisiin, mustiin pillifarkkuihin tai housuihin+valkoinen paitis, nahkahousuihin+neutraaliin(vaikka harmaa) löysä trikoopaita, mekkoihin, lyhyisiin tai maximittaisiin, vaaleisiin farkkuihin ja moniin muihin. Hyvinkin monikäyttöinen sanoo ikuinen farkkutakkifani 🙂 Olen myöskin nähnyt takkeja tuunatun niin, että kaulus tai helmakaitale on otettu pois.Tuttu tunne, että lähteminen ei huvittaisi ollenkaan. Toisaalta sitten kun saa itsensä väännettyä liikkeelle, onnittelee itseään hyvästä päätöksestä kuitenkin lähteä 🙂

 4. Ansku
  12/04/2014 / 5:09 pm

  Tytär juuri tuunasi farkkutakistaan liivin. Oli hänen päällään hieno, itse en ehkä päälleni laittaisi.. Pari vuotta sitten ostin valkoisen farkkuliivin, en käyttänyt kertaakaan. Ehkä koen että takkimalli on parempi… saas nähdä mitä sinä keksit!

 5. Mapsi
  12/04/2014 / 7:03 pm

  Mun suosikkiyhdistelmä farkkutakin kanssa on valkoinen, hihaton pellavamekko, espadrillokset, aurinkolasit ja farkkutakki. Se vaan on niin raikas! Mutta yhdistän farkkutakin kyllä hyvinkin valkoisiin pellavahousuihin, raitamekon ja tennareiden kaveriksi, kukkamekon kanssa, ja nyt ajattelin repäistä ja yhdistää sen ostamani harmaan paljettihameen kaveriksi. Monikäyttöinen, ehdottomasti!Itselläni on lyhythihainen espritin farkkutakki, mikä onkin ihan mun suosikki ja sitten tummansininen viime kesänä ostettu farkkutakki. Nyt vain puuttuu se valkoinen pellavamekko :)Ymmärrän sua hyvin, aina ei vaan jaksa 🙂 Jos kuitenkin päätit lähteä, niin vietähän hauska ilta!

 6. Marjukka
  13/04/2014 / 9:52 am

  Juu, olen ehkä samaa mieltä kanssasi, en taida tehdä takille mitään. Se on kaunis ja hyvänmallinen sellaisenaan. Rento pitempi paita alle ja huivi kaulaan. Toisaalta voisi kokeilla myös vaikkapa leveiden suorien housujen kanssa.Pääsimme matkaan, mutta mutkien kautta: jumpsuitin vetskari hajosi (arggghhh!!!), ja piti ajaa kotiin vaihtamaan vaatteet…

 7. Marjukka
  13/04/2014 / 9:53 am

  Juu, liivi on ehkä nuorempien tai tyyliltään rokahtavien juttu. Mut hei, valkoinen farkkuliivi on hyvän näköinen mekon päällä kesällä, onko sulla pellavamekkoa, kokeiles!

 8. Marjukka
  13/04/2014 / 9:54 am

  No täällä tuli se pellavamekko, jota visioin. Kuulostaa hyvältä! Ihan sellainen kropattu takki olisi vielä parempi kuin tuo mun. Pitää vähän pyöritellä sen mahdollisuuksia!Hei mites se Insta-hommeli, joko lähdet mukaan?

Vastaa