Kotihommia

Ihana auringonpaiste! Täällä ollaan huhkittu koko päivä ulkotöissä, ja vieläkin painepesurin ääni kuuluu pihalta… Öljysin ulkokalusteita kolmisen tuntia. Ei ollut polyrottinkia silloin, kun niitä hankimme! Huomenna on vuorossa sitten perinteinen mullanhakureissu lähipuutarhalta, kesäkukkien istutusta ja mahdollisesti muutaman taimenkin. Ei tässä nyt ihan rapakunnossa olla, kun viisi tuntia jaksoin heilua! Ja nälkä on sen mukainen…Ruumiillinen työ on kyllä niin mukavaa vastapainoa ihan kaikelle. Ja liikunta tulee hoidettua siinä ohessa. Ryhtyminen on jotenkin niin hankalaa, mutta sitten, kun vauhtiin pääsee, ei mattaisi lopettaa! Joko teillä on terassit, parvekkeet tai pihat kesäkunnossa?

Ja puutarhuri-ihmiset, mitkä olisivat kauniita, mutta helppohoitoisia koristepuita tai suuria pensaita kuivalle, aurinkoiselle, vähän savimaapohjaiselle pihalle? Kaipaan vinkkejä! Olen lueskellut puutarhakirjoja ja selannut nettiä inspiraation toivossa, mutta en ihan ole vielä varma, mitä kasveja haluan istuttaa. Nimittäin pari kukkapenkkiä on nyt kaivettu ylös, ja aikomus on laittaa pensaita tilalle. Uhkasin ensin, että nurmikoksi vain, mutta onhan se pensas toki kivemman näköinen.Terassikalusteiden pehmusteet ovat kymmenen vuotta vanhat, ja haluaisin uusia ne n y t. Viime kesänä Maskussa oli tarjolla tosi kauniita, lämpimän beigen sävyisiä pehmusteita sekä tuoleihin, että aurinkolavereihin, mutta tänä kesänä on kuulemma vain tarjolla hyvin kirkkaita värejä. Voi surkeus! Haluaisin siis vaalean, lämpimät beiget tai valkoiset. Olen selaillut nettikauppoja, mutta toistaiseksi en ole löytänyt mieleisiä. Tässäkin vinkkejä otetaan vastaan, eli jos on aavistus, mistä löytäisin, niin pliis, vihjaa… ; )


 Päivän asu, hehe… Farkut Vila, college Mango, kumikengät Seppälä, huivi Holebrook, lasit DNKY.


Taidan mennä vielä ulos aurinkoon, nyt kun se paistaa! Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!

Share:

6 Comments

 1. Anonyymi
  17/05/2014 / 5:30 pm

  Heissan!Täällä on oltu päivä maalaushommissa! Meidän pihalta kaadettiin tänä keväänä isoja koivuja, koska ne sammaloittivat kattoa. Mietin täällä niiden tilalle jotain pienempiä puita, ja ruusu- tai helmiorapihlaja ovat kovasti harkinnassa. Aurinkoisin terveisin, Kirsi

 2. Marjukka
  17/05/2014 / 7:02 pm

  No moi, siellä sitten kanssa työteliäs lauantai! Eikö ole kivaa, kun huomaa käsiensä tuloksia? Kasvien valitseminen on tosi vaikeaa, eikä aina arvaa, mikä menestyy missäkin… Täällä myös ankaraa pohdintaa, mikä kasvaisi helposti meidän pihalla… Työintoa sinne, huomennakin on mahtavat ilmat!

 3. Tiina K
  19/05/2014 / 11:05 am

  Ihan samanlainen opetteleva "puutarhuri" olen minäkin ja miettinyt purppuraheisiangervon hankintaa pihalle. Jotain muuta kuin ihan vihreitä tai syksyksi/talveksi harmaantuvia pensaita. Eikös se ole tuollainen punertava myös lehdettömänä. Pitäisi kestää tuulta ym. olosuhteita. Myös kartiotuijat meidän täysin aurinkoisella pihalla ovat kestäneet yllättävän hyvin ja onhan ne kivannäköisiä ikivihreitä ympäri vuoden. (Pyrin välttämään niitä "risupuskia", joskin niitäkin pihasta löytyy…. Tarkoitan siis pensaita, jotka talviasussaan ovat risun näköisiä.)PS: Sua muisteltiin lämmöllä lauantaina.❤

 4. Marjukka
  19/05/2014 / 11:17 am

  Purppuraheisiangervo on tosi kaunis! Hei kiitos vinkistä, se on myös kauniin värinen. Ja nuo angervot muutenkin helppoja kasveja, kun sietävät jopa alasleikkauksen. Mulle puutarhanhoito alkaa olla salatiedettä, jos pensasta pitää harventää "jättäen kolmannen ja neljännen vuoden versoja"… No thanks!Voi että, jos oikein arvaan, olet E:n, M:n ja N:n äiti, jos olet, niin isot rutistukset kaikille minulta!!

 5. Tiina K
  19/05/2014 / 11:43 am

  Nyt täytyy sen verran oikaista, että olin luokkakokouksessa lauantaina. 😉

 6. Marjukka
  19/05/2014 / 3:36 pm

  No nyt soittaa kelloa – voi vitsi, oliko koko kurssi 8 koolla? Olitte ihan huippu ryhmä!!!

Vastaa