Muutamia hyvänolon vinkkejä keväälle

Vähän ahdistun lehtien ja blogien kesäksi kuntoon-vinkeistä. Monet jaksavat reippaasti noudattaa treeni- ja ruokaohjelmia, jotta olisi kesällä timminä rannalla. Hatunnosto heille! Itselläni asia on monesti vähän päinvastoin. Kevät on minulle vuoden väsyttävin aika: allergiat vaivaavat, kouluvuosi on lopuillaan, pihatyöt huutavat aloittamista… Kevät kaikesta ihanuudestaan huolimatta on usein aikamoisen stressin paikka! Kun allergioista, arvioinneista, ikkunanpesusta sun muusta päästään, voi aloittaa kesällä kuntoon -projektin.Jotain silti voi tehdä buustatakseen vähän nuutunutta oloaan. Kävin Jumbon Life-myymälässä yhteistyön merkeissä kyselemässä mitä voisi tehdä virkeämmän olon saamiseksi ja kesään valmistautumiseksi.Sainkin monia mielenkiintoisia neuvoja, joista en muuten ainuttakaan ole koskaan kokeillut! Ehkäpä te olette?

Lifen asiantunteva myyjä Seija neuvoi kokeilemaan detox-kuuria. Detox-juoma sisältää yrttejä sisältävää, kiihdyttää aineenvaihduntaa kiihdyttävää ja irroittaa kuona-aineita. Juoma on tiivistettä, jota sekoitetaan veteen ja juodaan pitkin päivää, mielellään kello kuuteen mennessä. Jos aikoo aloittaa kevätpaaston, detox juoma sopii hyvin siihen laskeutumiseen. Seija painotti, että detox-kuurin tulisi kestää kaksikymmentä päivää. Viikko on liian lyhyt aika. Ruokavalio tietenkin tukee puhdistautumista, eli kuonaannuttamista aiheuttavien aineiden kahvin, alkoholin, sokerin, maitotuotteiden ja lihan välttäminen on suotavaa.
Detox-kuureja on monenlaisia, kannattaa myyjän avustuksella etsiä itselleen sopivin. Tutkailin kiinnostuneena makuja ja koostumuksia. Jossakin juomassa oli sisältönä koivua. Tällöin koivu-allergikon tulee välttää sitä sisältävää juomaa, siitepölyallergikoille koivusta sen sijaan ei ole haittaa.Jos keväällä tulee matka eteen kesken detox-kuurin, on myös ampulleja tarjolla. Niitä on helppo pakata mukaan matkalle.
Kesä- ja janojuomaksi sopii hyvin Molkosan, jossa on kuituja ja prebiootteja, jotka ovat probioottien ruokaa. Jalkojen kauneuteen kannattaa alkaa panostaa jo nyt! En ole ennen kuullutkaan kuorintasukasta, oletteko te? Sukat laitetaan tunniksi jalkaan, ja huuhdellaan sen jälkeen. Seuraavan parin viikon aikana iho kuoriutuu ja pehmenee, kun kuollut ihosolukko saa kyytiä. Ihoa ei tietenkään saa repiä prosessin aikana. Kuulostaa aika jännältä. Olisiko tässä laiskalle jalkojenhoitajalle ratkaisu?

Ihoa kannattaa vahvistaa aurinkoa varten. Etenkin meidän, jotka saamme aurinkoihottumaa, kannattaa kokeilla ihoa vahvistavia kapseleita. Kuvan MultiKarosin on rasvahappo- ja antioksidanttivalmiste, joka ihon rusketusta ja lisää sen kestävyyttä. Tuote toimii ihoa suojaavana lisäravinteena, ja sen nauttiminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen vaatteiden vähentämistä. Näitäkin tuotteita, kuten detox-juomiakin, on monia, ja itse luotankin tässäkin Lifen asiantunteviin myyjiin.
Sitten vielä vinkki, josta olen kirjoittanut aikaisemminkin. Olen muutaman viikon ajan käyttänyt pirtelöissäni ihanan makuisia Vital Multiboost-juomia. Nämä makeuttavat mukavasti pirtelöä, eikä tässä vaiheessa kevättä pieni vitamiiniboostaus tee olenkaan huonoa.

Kiitos Seijalle mahtavista vinkeistä ja innostavasta juttutuokiosta! Ja vinkiksi: Flamingon Lifessä on meikkaaja klo 11-17, kannattaa piipahtaa!

Pirteää torstaita!

*yhteistyössä Jumbon Life-myymälän kanssa

Share:

10 Comments

 1. maiju
  08/05/2014 / 8:49 am

  Itse olin tammikuussa detoxkuurilla ja siitä kirjoittelinkin blogissani. Mä vannon detoxin nimeen. Itse sain siitä niin hyvää oloa ja freshin olemuksen. Jossain vaiheessa aloitan yhteistyökumppanin detoxkuurin. Ehkäpä jo ensi viikolla.

 2. Anonyymi
  08/05/2014 / 8:59 am

  Täällä on ainakin yksi niin nuutunut ja väsynyt kolmen pienen lapsen äiti ettei tosikaan. Tänään juuri räntäsadetta katsellessani mietin, että onkohan se tämä kurja sää mikä väsyttää vai missä on vika. Ei auta kuin napsia vitamiineja ja yrittää piristää mieltä vaikka haaveilemalla ihanista kengistä 🙂 Toiveena olisi, että esittelisit kaikki kenkäsi ja laukkusi meille kenkä- ja laukkufriikeille :)-Jenni

 3. Lady of The Mess
  08/05/2014 / 12:56 pm

  Detoxia olen itsekin suunnitellut vaan en ole saanut aikaiseksi. Ja kuorintasukkia olen kokeillut – minulta lähti jaloista iho kunnolla – mutta ne kuivimmat paikat kyllä jäivät. Mutta muualta olivat jalkapohjat pehmeät kuin vauvan peppu;) Ja Molkosan on hyllyllä – kun vain muistaisi sitä ottaa…

 4. Marjukka
  08/05/2014 / 1:19 pm

  Voisi tehdä iholle hyvää! Mikä kuuri sulla oli?

 5. Marjukka
  08/05/2014 / 1:24 pm

  No yksistään se, että olet kolmen pienen äiti, varmaan väsyttää! Mutta ei tämä harmaus ainakaan piristä, se on totinen tosi!Tjaah… Enpä uskalla luvata, mä en ihan lämpene ehdottamillesi postauksille… Mulla on aika vaatimaton laukkukokoelma moneen bloggaajaan verrattuna, ei löydy Givenchya tai Celinea… Syksyksi haaveilen kyllä luumunpunaisesta tai armeijanvihreästä laukusta. Mutta mikä merkki ja malli – no idea! Haaveita pitää olla!

 6. Marjukka
  08/05/2014 / 1:25 pm

  Hui, melkoiset syöjasukat! Molkosaniakin taitaa olla eri makuja nykyään, mä muistan vain sellaisen kamalan heranmakuisen, vai mitähän se oli…

 7. Sarin vaatekomeron kätköt
  09/05/2014 / 5:49 am

  Joskus on mehupaastopäiviä kokeiltu, mutta 20 päivää kestävään detox-kuuriin en kyllä lähtisi ikinä. Tulee huono olo jo pelkästä ajatuksesta. Kuulun niihin ihmisiin jotka voivat huonosti vatsa tyhjänä. Migreeni iskee ja närästys saman tien. Uskon kohtuuteen kaikessa ja tällä hetkellä olen jotenkin hurahtanut lisäämään terveellistä syömistä muutamalla "superfood":lla kuten Maca-jauheella ja Chian siemenillä. Olo on pirteämpi.

 8. Marjukka
  09/05/2014 / 6:30 am

  Tämänhän voi toteuttaa ruokailun kanssa. En ole minäkään paastoihmisiä. Olen nuorena nokeillut, ja se, ettei voinut purra ruokaa, oli aika ankeeta…

 9. Anonyymi
  09/05/2014 / 1:12 pm

  Jumbon Seija on ässä! Ihan paras.

 10. Marjukka
  09/05/2014 / 3:17 pm

  Eikö olekin, ihan mieletön tyyppi!

Vastaa