Summer shoes from my wardrobe

Ihana päivä taas, niin lämmin ja aurinkoinen. Ja sen kunniaksi ajattelin esitellä lemppareitani kesäkengistäni. Lähes kaikki olette varmaan blogissa nähneetkin kolmen vuoden aikana. Jos pitää miettiä, olenko laukku- vai kenkäihminen, niin kyllä se kenkiin päin kallistuu. Nina Garcia ”Creative Director of Marie Claire Magazine and Project Runway Judge” sanoo jossakin tyylikirjassaan, että kenkiä ei voi olla liikaa, sillä niillä saa asusta ihan toisenlaisen, vain paria vaihtamalla. Ja Nina muuten sanoi, että osta mustien saappaiden sijaan tummanruskeat. Hyvä neuvo! Julistihan Carrie Bradshawkin naisen oikeutta kenkiin. Häntä ei tosin ole oikeasti olemassa, mutta sanomahan ratkaisee, vai mitä?Omat kesäkenkäni eivät ole luksuskenkiä, ei ole hienoa logoa tai punapohjaa, silti minusta tosi kivoja ja toimivia. Ja kuten hyvillä asioilla aina, näistäkin usealla parilla on takanaan muisto…Jos pitää miettiä kengät, jotka parhaiten kuvaavat kesäminää, niin tässä ne ovat: koripohjaiset kiilakantakengät. Vaaleammat ovat parin vuoden takaa Palmasta. Oikeanpuoleiset Geoxit ovat viime kesän alelöytö La Mattasta.

Kultaiset yksityiskohdat ovat sievät.


Espadrillot kuuluvat kesään! Vasemmanpuoleiset Zarasta. Raitaiset ovat ranskalaiset Art of Soulin. Niissä on juuttipohja ja hengittävä, haalistumaton päällinen. Kangas kiinnitetään pohjaan käsityönä. Aion uskaltaa pestä nämä, vaikka kangas onkin hyvin kestänyt käyttöä. Art of Soulit ja koriveska silloin on kesä!


Sitten ballerinoihin, joista intoilen vähiten. En ole oikein matalien kenkien paras kaveri, mutta kyllähän niillä jaksaa kävellä paremmin. Vasemmanpuoleiset

Guessit ovat todella mukavat jalassa. Oikeanpuoleiset Straffordit ovat Nectarinesta. Niissä hurmasi ihana väri ja italialainen charmi.


Sandaalit pitää olla hellepäiville ja reissuille. Kuvan ”Asterixit” ovat Acient Greekin ja ostettu kaksi vuotta sitten Net A Porterin alesta.

Solki on ruusukultainen.

Tennarit ovat kivat, ja tässä ikiklassikot: Converset ja Lacosten matala malli nimeltään Ziane.

Vanha kunnon krokotiili!

Ja sitten sokerina pohjalla pistokkaat vuodelta 1998, merkki Unisa. Katsokaas kantaa, tällaisia on taas kaupoissa… En ole malttanut näitä pois laittaa, niissä on nostalgiaa ysäriltä. Pidin näiden kanssa pitkää luonnonvalkoista InWearin kietaisuhametta ja tummansinistä, hihatonta Vero Modan toppia. Oli ihan paras asu silloin muinoin. Miksi muuten ikinä laitoin pois sen hameen?

Ja uudet Mangon sandaalit olivat tänään jalassa koko päivän. Jalka ei väsynyt, kenkä ei hiertänyt, eli uusin tulokas on taatusti lunastanut paikkansa.

 Mitkä ovat omat lempparikenkäsi kesäksi? Mukavinta olisi tietenkin kulkea mahdollisimman paljon paljain jaloin…

 *sisältää mainoslinkkejä

Share:

6 Comments

 1. Anonyymi
  22/05/2014 / 6:10 pm

  Kultaisella 80-luvulla , espojen edellisellä kultakaudella, omiani pesin. Huh huh… Sitä tuoksua märästä juuttipohjasta! Kuivumisen jälkeen jäivät koppuroiksi. Ei hyvä idea, sanoisin……

 2. Marjukka
  22/05/2014 / 6:30 pm

  Hehe, voin kuvitella hajun, edelliset lukuisat espani kun ovat jossain vaiheessa kuitenkin kastuneet. Siis tarkoitus on yrittää puhdistaa päällistä sitten, kun ne ovat ota- tai jätä-kunnossa. Eli pian. Olikos 80-luvulla espadrilloja? Mulla ei ollut, sen kiinantossut. Ja hapsulliset loaferit. Kääk!

 3. Anonyymi
  23/05/2014 / 4:49 am

  Sinulla aikalailla samanlaisia kenkiä kuin minullakin.Ballerinoja hamstraan aina joka värissä enkä sitten kuitenkaan käytä kovinkaan paljon kuin vain niitä yksiä mustia.Mutta onneksi voi sitten omille tyttärille lahjoittaa käyttämättömät popot. Mutta,mutta pistokkaita en aio enää ikinä hankkia.Tässä kun alkaa tätä muotikiertoa elää jo toista,vai peräti kolmatta kautta,niin ei jaksa innostua.Tai ehkä nyt vain tuntuu siltä ja kohta menen ostan mokomat… Sandaalit koroilla ja ilman toimii aina ja ihanaa kun saa varpaat happea. Ihanaa kesää sinulle. P.S Olen lukenut blogiasi kauan,mutta nyt vasta uskaltaudun kommentoimaan-kirsi-

 4. Anonyymi
  23/05/2014 / 6:33 am

  80-luvulla niitä espadrilloja vasta olikin, joka kaupassa. Minullakin oli kiinantossut. Ja hapsulliset mokkasiinit sekä purjehduskengät. Se oli sitä aikaa. Nyt espadrilloja näkee taas täällä Keski-Euroopassakin, Espanjassa niitä on ollut tarjolla aina, ovathan ne kotoisin Pyreneiltä jo keskiajalta. Keveitä kesäaskelia sinulle t. lukijasi K-Euroopasta

 5. Marjukka
  23/05/2014 / 6:39 am

  Tosi kiva, kun nyt uskalsit jättää kommentin! Saa kommentoida jatkossakin! ; )Ballerinat o v a t suloisia, mutta kuten sinäkin, en käytä kuin noita kahta paria. Muodin kierto tosiaan on nopeaa, ja välillä tuntuu tosiaan, että ei jaksa innostua… Korkeat pistokkaat voisivat olla makeet…mutta käyttöaika yhtä lyhyt kuin muidenkin kesäkenkien.Ihanaa kesää sinullekin!

 6. Marjukka
  23/05/2014 / 6:41 am

  Mulla ei ole mitään muistikuvaa espadrilloksista… Se on sit sellainen kasarijuttu, josta tykkään edelleen! Ja ovathan ne klassikot. Eih, sullakin kiinantossut – ne olivat niin makeet kellohameen ja patellavyön kanssa. Mun hapsumokkasiinit olivat vaaleansiniset, ja sitten sain vielä mokkaliivinkin, joka oli vaaleansininen, olin muistaakseni viidentoista. Ihanaa toukokuun loppua sinne Keski- Eurooppaan!

Vastaa