Vinkkejä onnistuneeseen juhlapukeutumiseen

Toukokuun viimeinen on monelle suuri päivä. Saa painaa valkolakin päähän, saa ammattipaperit käteen. Siitä se sitten alkaa, kesän juhlakausi sukujuhlineen, häineen, syntymäpäivineen. Ja hyvä syy miettiä, mitä sitä juhliin pukisi päälleen.Tässä muutamia vinkkejä, kun mietit juhlapukeutumista:- Ota sää huomioon. Jos on kylmä, sateinen päivä, varaa mukaan vaihtokengät, harteille jotain lämmittävää kaiken varalle. Märissä korkkareissa on kurja olla.- Valitse kokonaisuus, jossa tunnet olosi hyväksi. Ei siis liian pieniä tai omasta mielestä oudonvärisiä vaatteita. Älä tee kompromissia! Jos aiot sen sijaan tehdä tyylikäännöksen kyseisiin juhliin, harjoittele etukäteen.- Kaiken ei tarvitse olla uutta. Valitse garderoobistasi mieluisa elementti: laukku, kengät, jakku, tai mikä tahansa, ja lähde rakentamaan kokonaisuutta sen ympärille.- Jos kengät ja laukku ovat erilaiset, se tekee kokonaisuudesta mielenkiintoisemman. Muista ajaa uudet juhlakengät sisään ennen monen tunnin seisomista.- Huomioi alusvaatteet! Jos alkkarinreuna näkyy satiinihousun läpi tai vanhan ja virttyneen rintsikan reuna mekon olkapään vierestä, ei kiva.- Katso kriittisesti sääriäsi. Olisivatko ohuet, matat ja ihonväriset sukkahousut tai stay-upit parempi vaihtoehto paljaille säärille?- Hoidata hiukset ja kynnet kuntoon ennen juhlia. Kampaajalla ja meikkaajalla käynti piristää kummasti, lisäksi saat taatusti kestävän lopputuloksen juhliin.- Harva suomalainen nainen näyttää parhaimmaltaan sävyissä musta & fuksia tai musta & sähkönsininen. Jos valitset mustaa, pehmennä sitä vaikkapa nudella tai puuteriroosalla.- Etikettiä on hyvä miettiä, mutta ei ahdistua siitä. Itsestäänselvää on, että häihin ei pueta valkoista, sen sijaan musta on nykyään ihan ok väri häihin. (Muuten, 1800-luvulla talonpoikaismorsiamen puvun väri oli musta…)- Hanki lahja ajoissa (tätä miettii allekirjoittanut puolipaniikissa…).- Jos juhlit pitkään, varaa mukaan ainakin varasukkikset, särkylääkettä, laastaria, pumpulipuikkoja ja huulipuna.- Oikaise selkä ja kiskaise hartiat taakse! Huono ryhti latistaa kauneimmankin asun.Mutta tärkeintä on kuitenkin nauttia juhlista! Jos jotain pientä menee pieleen, kenkäsi kastuvat tai hiukset lässähtävät, älä anna sen pilata tunnelmaasi (kokemusta tästäkin…).

*****

Lauantaina ovat yhdet, mutta sitäkin odotetummat lakkiaiset. Hyvän ystäväperheemme kuopus kirjoitti hienosti ja valmistautuu nyt opintoihin ulkomaisessa yliopistossa. En ole vielä testannut, mahtuuko InWearin suklaanruskea satiinimekko kivutta päälle. Mekko oli vuonna 2008 samaisen ystäväperheen esikoisen lakkiaisissa! Jos ei ole liian kylmä, laitan sen ja kaveriksi MiuMiun avokkaat ja DvF.n pikku leolaukun.

Jos on viileä päivä, enkä tarkene hiippailla pienessä mekossa, voin laittaa housut. Ainakin koulumme juhliin laitan Turnoverin housut, Benettonin paidan ja Filippa K:n bleiserin. Avokkaat ovat Guessin.Toivotaan, että lauantaina on hyvä ilma eikä liian kylmä! Onko teillä juhlia tiedossa?

Alemmassa postauksessa on Nespresson DeLonghi Lattissima Pron arvonta, käyhän osallistumassa!

*sisältää mainoslinkkejä

Share:

12 Comments

 1. Liisa
  26/05/2014 / 12:56 pm

  Oi miten ihanat asukokonaisuudet! Näitä on mukava seurata, sillä olen (luullakseni) aivan samankokoinen kuin sinä. Erityisen ihanat housut ja tuo ruskea iltalaukku. Kuviolliset elementit piristävät.

 2. Dahlia
  26/05/2014 / 1:13 pm

  Kauniita kokonaisuusvaihtoehtoja kumpikin. Tärkein ohje jonka itse sain aikanani äidiltä on juuri tuo vaihtokenkä neuvo.Hyvää alkanutta viikkoa!

 3. Anonyymi
  26/05/2014 / 2:15 pm

  Jos ylioppilaan on pakko laittaa korkkarit, niin kannattaa opetella kävelemään niillä myös portaat. Hameen tai mekon tulee olla riittävän pitkä, meillä ylioppilas joutuu menemäään näyttämölle portaat ja tulemaan ne alas ja välillä on pikkupöksyt vilahtaneet. Jos reitesi ovat paksut, niin laita pidempi mekko ja sukkahousut tai vastaavat kuuluvat juhlaan.Terveisin lukion ope, joka etupenkissä istuessaan on saanut hävetä aika monen puolesta virkavuosiensa aikana

 4. annu
  26/05/2014 / 3:44 pm

  Ihan mielettömän ihanat housut! Super 🙂

 5. Marjukka
  26/05/2014 / 6:10 pm

  Mä oon aina tykännyt Turnoverin vaatteista, ne sopivat ihan täydelleen! Eräs silkkipaitani on vuosia vanha, ja aina vain hyvännäköinen. lKiva, että sieltä löytyy samankokoisia lukijoita. : )

 6. Marjukka
  26/05/2014 / 6:12 pm

  Jos menee juhliin autolla, sinne on hyvä jemmata kaikenlaista. Just luin yhden hyvän vinkin: silkin alle voi suihkauttaa hiuslakkaa, että se ei ole sähköinen. Unohdin nyt vain, että minne se lakka piti suihkauttaa…

 7. Marjukka
  26/05/2014 / 6:14 pm

  Niin, nämä ovat varmaan niitä juttuja, joita kotona voisi käydä läpi. Kyllähän sellainen on vähän noloa, mutta nuori ei välttämättä hoksaa…

 8. Marjukka
  26/05/2014 / 6:14 pm

  No ovat!! : )

 9. Lennu
  27/05/2014 / 6:38 am

  Kahdet lakkiaiset ovat tulossa. Lahja ostoksille olenkin menossa tässä aamupäivällä.. Helpottaa lahjanhankinta kun toinen ylioppilaista oli laittanut lahjalistan nettiin. Lahjaksi menee Iittalaa. Toinen taas saa rahalahjan.Mekko on hankittuna Noolanin mallistosta. Ajomatkalle laitan tennarit ja vaihtuvat korkkareihin sitten. Mukavaa nähdä sukulaisia ja varsinkin serkkujani:)Ihania juhlia myös teille!

 10. Emma / Pintariipaisuja
  27/05/2014 / 3:04 pm

  Kiitos Marjukka, sain synninpäästön mun mustaan maximekkoon, jota käytin häissä viikonloppuna 😀 Sai nimittäin blogissani kritiikkiä etiketin vastaisuudesta.. Mutta mun mielestäni myös musta on ihan ok, mutta valkoinen se nounou.

 11. Marjukka
  27/05/2014 / 3:26 pm

  Niin sain mäkin tähän häälookiin: http://fabfortysomething.blogspot.fi/2011/09/haalook.htmlKeski-Euroopassa musta on ihan yleinen hääjuhlaväri, ja tosiaan pohjalaiset kruunumorsiamet pukeutuivat mustaan aikoinaan. Mustahan oli naisen hienoimman puvun väri. Luulen, että musta yleistyy suomalaishäissä hitaasti, mutta varmasti. Itsekin kysyin luvan mustan käyttöön, koska kyseessä ei olleet puhtaasti suomalaishäät. Minusta olit todella tyylikäs!

 12. Marjukka
  27/05/2014 / 3:28 pm

  Tosi kätevää, että ylioppilaalla on lista. Helpottaa kummasti lahjanhankintaa.Noolan on tuttu (Pietarsaari, hehe). Sukujuhlat ovat minustakin kivoja, niitä on vain aika harvoin! Hauskoja juhlia!!

Vastaa