Matka varattu!

Niin on tämäkin juhannus kohta ohi, ja ykköspuheenaihe on ollut säiden päivittely. No, en jatka sitä enää täällä blogissa. Toivottavasti teillä on ollut mukava juhannus – anteeksi – säistä huolimatta! Täällä on otettu rennosti, juhannusateriamme nyhtökanahampurilainen onnistui hyvin! Hampurilaisleipänä oli tosin tumma leipä vaalean sijaan.Aattoilta sujui koneen ääressä, sillä varasimme lennot ja hotellit Wieniin! Minulle kaupunki on ennestään tuttu, sillä tämä on kaikkiaan neljäs kertani, mutta miehelleni kohde on uusi. Lennot otimme ihan Finnairilta, mieluinen hotelli lähellä Stephansdomia löytyi Trivagosta. Hyvä ystäväni asuu kaupungissa, ja häntäkin ehdimme moikata. Hänen kanssaan olenkin käynyt monessa ihanassa paikassa Wienissä. Aika luksusta, kun joku tuntee kaupungin hyvin, ja saa mennä vain perässä sen kummempia miettimättä. Viime reissulta mieleen jäi kahvila Oberlaa, jossa on pakko käydä tälläkin kerralla, samoin Heurigen-viinitupaillallisella kaupunginosassa 19.Aikaa reissussa on neljä päivää. Aikaisemmilla kaupunkireissuilla olemme todellakin ottaneet ajasta kaiken irti, ja olenkin ollut neljäntenä päivänä aika poikki. Nyt toiveeni oli, että ottaisimme vähän rennommin. Kahviloiden kaupungissa täytyy olla aikaa istuksia kaikessa rauhassa! Minä olen päänähtävyydet nähnytkin: Schönbrunnin linnan, kirkkoja, Sissi- ja Mozart-museot, taidemuseon, oopperan jne, joten nähtävyydet valikoituvat nyt toisen kiinnostuksen mukaan.Viime kesän reissu ihanalle Menorcalle on jäänyt muistoihin täydellisenä reissuna, toivotaan, että tästäkin tulee yhtä ihana! Jos tuntuu, että aikaa jää käsiin, junalla pääsee tunnissa vaikka Bratislavaan ja kahdessa ja puolessa tunnissa Salzburgiin. Mukaan reissuun lähtee lainaksi saamani Canonin minijärkkäri EOS M, joten on mahtava, ettei tarvitse raahata painavaa järkkäriäni olalla.Tällaista on mukava odottaa! Onko teillä reissuja odottamassa?Kuvat vuodelta 2005.

Alin kuva Tjäreborg

Jaahas, kunnon kuntoilun jälkeen onkin mukava istahtaa sohvalle ja katsoa muutama jakso HBO Nordicin Black Sails-sarjaa! Merirosvoja – ärrrrrr!

Mukavaa juhannuspäivän iltaa kaikille!

Share:

13 Comments

 1. Anonyymi
  21/06/2014 / 3:11 pm

  Oi, ihana Wien…kerran olen ollut siellä. Tyylikäs kaupunki. Sinulla on kiva reissu miehesi kanssa tiedossa 🙂 Tänä kesänä olen vain täällä kotiseudullani pohjoisessa, jonne tulin pari päivää sitten pääkaupunkiseudulta. Ihana olla kotiseudulla ja tavata ystäviä ja sukulaisia. Juuri tulin lenkiltä jokimaisemissa ja ihanaa oli raikkaassa säässä juosta ja kävellä. Elokuussa ehkä pieni Tukholman-viikonloppureissu. Rentoa juhannusta sinulle Marjukka tv. Tuija

 2. Asta
  21/06/2014 / 4:12 pm

  Mekin suuntaamme tänä kesänä Wieniin. Toinen kerta meillä kyseisessä kaupungissa, joten "pakolliset" nähtävyydet on koluttu. Suunnitelmissa olisi piipahtaa Schönbrunnin eläintarhassa ja Sacher-kahvilassa, mutta muuten mennään sinne, mikä hyvältä tuntuu. Joku musiikkielämys kiinnostaisi, olisiko sinulla jotain hyvää vinkkiä?

 3. Anonyymi
  21/06/2014 / 6:05 pm

  Meillä isompi reissu on suunnitteilla vasta syksyksi 2015 kolmeksi viikoksi Italiaan (reissaamista hillitsee hieman tuo 1,5-vuotias pikkuneiti, tai oikeastaan tekee siitä harkitumpaa). Tänä kesänä teemme vain pikkureissuja lähikaupunkeihin ja ehkäpä syksyllä poikkeamme Tukholmassa. Me olemme käyneet mieheni kanssa Wienissä ja teimme sieltä päiväseltään "laiva"reissun Bratislavaan, eli vinkkinä sekin, jos ei junailu innosta. Salzburg on muuten näkemisen arvoinen, tosin kovin piskuinen ja päivä sinne riittää ihan mukavasti. Matkasimme ko. kaupunkiin jokunen vuosi sitten junalla Münchenistä.terkuin Anu

 4. Anonyymi
  21/06/2014 / 6:20 pm

  Oi, kuulostaa ihanalta. Wieniin olen halunnut joskus matkustaa. Kotimaan viikonloppureissuja on useita tälle kesälle…se ulkomaanreissu vielä päättämättä. Joku Euroopan kaupunkiloma kiinnostaa itseäni.-jaana-

 5. Dahlia
  22/06/2014 / 7:13 am

  Oi ihana Wien! Olen siellä kerran ollut, mutta siitä on kymmen vuotta aikaa. Voisi siis vierailla uudelleenkin. Meillä odotetaan elokuun Irlannin kiertoa innolla, siihen saakka ollaan Suomen kamaralla.

 6. Marjukka
  22/06/2014 / 8:08 am

  Wien on tosi tyylikäs! Ihanalta kuulostaa sinunkin kotiseutulomasi, ja sukulaisia on kiva tavata, ei heitä turhan usein näe.

 7. Marjukka
  22/06/2014 / 8:10 am

  Kiva mennä ihan rennolla meiningillä! En kovin syvällisesti ole tutkinut musiikkimahdollisuuksia, kun tuo mun mies ei välitä erityisemmin klassisesta musiikista. Heinäkuun 8. siellä on joku jazztapahtuma, jossa esiintyy oma ikisuosikkini Al Jarreau. Wienin kuuluisa poikakuoro kai laulaa joka sunnuntai jossain kirkossa…

 8. Marjukka
  22/06/2014 / 8:11 am

  Oioioi….Italia kuulostaa niin ihanalta! Tukholmassakaan en ollu miesmuistiin, se on vallan hyvä paikka "ulkomaiksi". Kiitos Bratislava- ja Sazburg-vinkeistä, se on tosiaan miettimisen arvoinen trippi, jos aika käy pitkäksi.

 9. Marjukka
  22/06/2014 / 8:13 am

  Wien on niin kiva, kun keskusta on kuitenkin ihan käveltävissä ja nähtävää on paljon. Sitä Lontoota katsottiin, mutta kumpikaan ei ollut halukas sellaiseen metropoliin. Itse on saanut Wienin vähän niin kuin tarjottimella, kun ystäväni on ollut oppaana. Ihanaa matkaa, minne sitten päätättekin mennä!

 10. Marjukka
  22/06/2014 / 8:14 am

  Wau, kirjoitathan sitten kattavasti matkastanne blogiin! Tulee varmasti upea matka! Mulla on irlantilainen opiskelukaveri, jota olisi kiva tavata.

 11. Sara
  22/06/2014 / 12:32 pm

  Oi, onpa kiva juttu, että voi odottaa reissua! Me tulimme pari päivää sitten Kosilta ja oli kyllä aivan mahtava reissu. Viikko tuntui aivan liian lyhyeltä ajalta. Seuraavaksi suunnataan rantalomalla kohteeseen, johon voi tehdä 10-11 päivän omatoimimatkoja. Ensi viikolla lähdemme ihan Tallinnaan ja syksyllä odottaa reissu kaverin kanssa Lontooseen. Eli onneksi on jotain, mitä odottaa. Täytyy nimittäin tunnustaa, että paluu kylmään pohjolaan 30 asteen auringonpaisteesta on ottanut lujille…

 12. Marjukka
  22/06/2014 / 1:47 pm

  Viikko tuntuu monesti kyllä aika lyhyeltä. Meidän Toscanan matka oli 15 pv ja Algarven 10pv, ja jälkimmäinen tuntui mulle ihan sopivalta. Asuntoja saa vuokrattua helposti Homeawayn tms. sivuston kautta ja lennot on helppo järkätä itse.Sulla on kovasti vauhtia! Juu, ei kyllä tämä sää innosta, ei…

 13. Pia
  25/06/2014 / 6:30 am

  Ah, Wien! Kaupunki on minulle vielä tuntematon suuruus, vaikka muuten olen reissannut aika tavalla Euroopassa.Olen ollut vuoden vapaalla, ja palaan duuniin elokuun puolivälissä. Mietin, hengaillako tämän lopun ajan ihan kotona vai tuhlatako viimeisetkin pennoset reissailuun – vuoteenhan ei sitten lomaa olekaan tiedossa.Heh, reissuun, TIETYSTI!Joten tässä edessä ovat ainakin Tukholma, Norrköping, Pariisi ja ehkä Kööpenhaminakin, toivottavasti myös kotikaupunkini Vaasa.Budjettimeiningillä mennään, majoitutaan kavereiden nurkissa ja sitä rataa. Muuten ei tämä olisikaan mahdollista.Toivottavasti matkanne on aivan ihana! Odotan kovasti kuviasi ja matkavinkkejä – kyllä se Wienkin on will do -listalla.

Vastaa