Wienin tunnelmia 2/2

Wien on oivallinen kaupunki herkutteluun ja shoppailuun. Onneksi oli opaskirja, josta sai muutaman kivan vinkin, jonka jaan nyt teillekin.Itävaltalaisruuan ystäville ei tule paikoista pulaa. Tällä kertaa emme niissä syöneet, mutta viihtyisiä wieninleikepaikkoja ovat mm. Esterhazykeller, Figlmüller ja alueen 19 lukuisat Heurigen-paikat.Tiistaina ystäväni vei meidät lounaalle ihan Stephansplaztin vieressä olevaan kivaan ja moderniin paikkaan nimeltä Wein & co, Jasomirgottstrasse 3-5. Ruoka oli tyyliteltyä itävaltalaista, todella hyvää. Samassa miljöössä on viinikauppa.Illalla kaiken kiertämisen jälkeen olimme niin väsyksissä aikaisesta heräämisestä ja tuntikausien kiertelystä, että menimme vetäisemään pizzapalat Pizza Bizi-nimiseen paikkaan, Rotenturmstrasse 4. Ihan erinomainen paikka muuten pikaruualle! Opaskirja kehui Frank´s American baria, ja se löytyikin Schwedenplazilta läheltä hotelliamme, Stubenring 18. Paikka oli todella, todella kiva ja suuri, siellä lounasti pukumiesporukkaakin. Frank´sissa oli salaattibuffet ja vaihtuva, monipuolinen lounaslista, lisäksi mittava ja maittava a la carte-lista. Söin mm. puolikkaan broilerin ja salaattibuffetin, hintaa tuli noin 10 €.


Jos tykkää hyvästä italialaisesta, da Gennaro, Bräunerstrasse 4, on oiva valinta! Katu on pieni ja kapea, ravintola runsaasti sisustettu, ja ruoka taivaallista. Olen syönyt täällä edellisen kerran 2006, ja nyt herkuttelin kalalla ja pinaatilla, mukana tuli reilu annos ryppyperunoita.

Medusa Restaurant & Club näkyi olevan trendikäs mesta, ihanat aurinkovarjot ja cool ympäristö, Neuer Markt 8. Bill Clintonkin kävi täällä tänä vuonna! Annokset näyttivät vähän pieniltä…Yhtenä iltana valitsimme opaskirjan perusteella kiinalaisravintolan nimeltä Mandarin, Singerstrasse 11 A. Sekä kirja että Tripadvisor kehui sitä, joten pitihän sitä kokeilla. Ravintola oli hyvin viehättävä, vanhassa talossa, valkoiset seinät ja elegantti ulkoasu. Ruoka oli todella hyvää, söin ankkaa, jonka pinta oli karamellisoitu.Todella it-paikka näkyi olevan Fabios, Tuchlauben 4-6. Porukka oli trendikkään näköistä, vastapäätä oli Valentinon ja Miu Miun liike.

Ja kahvilat sitten… Niitähän riitti. Tilasin yleensä kahvikseni grosser schwarzer-kahvin, joka on siis n. 1,5 dl mustaa kahvia. Upeiden leivosten katseleminen jo aiheutti ähkyn, mutta pitihän paria maistaa. Kahvila Oberlaassa olen maistanut ensimmäiset macaron-leivokset vuonna 2005, joten sinne piti päästä fiilistelemään. Lempparipaikakseni kuitenkin valikoitui maineikas Café Central, Herrengasse 14. Kuvista selviää, miksi… Kahvilakulttuuri on hyvin samanlaista kuin naapurimaa Unkarissa, jossa olin opiskelemassa 1990-91, ja Centralista tulee mieleen Café Gerbeaud ja Café New York Budapestissa.

Vähän kuin napoleoninleivos Suomessa…lemppariherkkuni vaniljakreemillä…


Kannattaa myös tsekata hotellien kattoterassit, oivia kahvi- ja drinkkipaikkoja. Kävimme Steffl-tavaratalon kattoterassilla istumassa ja iltapäivää viettämässä.Yksi asia pitää vielä mainita ravintoloista: kautta linjan palvelu oli todella hyvää, ystävällistä ja nopeaa. Todella nopeaa. Otin jopa Café Mozartissa aikaa, kauanko menee laskun pyynnöstä sen tuomiseen. Arvatkaapa kauanko: 65 sekuntia! Grabenilla yhdessä ulkoilmaravintolassa seurasimme erästä tarjoilijatarta, joka seisoi ylväänä sivussa koko ajan asiakaskuntaa tarkkaillen, ja lähti viivana, kun asiakas silmäsi häntä kohden. M i s s ä ä n emme odottaneet laskua tai huhuilleet epätoivoisina tarjoilijaa. Toisaalta, eipä asiakkaita hätistelty poiskaan!Nyt tämä juttu paisui niin, että shoppailusta pitää tehdä vielä pieni postaus erikseen…

Hauskaa päivää!

Share:

10 Comments

 1. lena / london and beyond
  30/06/2014 / 10:44 am

  Mulla on Itävalta jäänyt aina joidenkin muiden kohteiden jalkoihin, eikä sinne ole vielä tullut matkustettua. Vähän harmittaa kyllä, ruokafanille ainakin näyttäisi siellä olevan vaikka mitä tarjolla 🙂

 2. Dahlia
  30/06/2014 / 12:40 pm

  Oi ihana mitä kuvia ja mitä kaikkea ihanaa…. Mums. Oi, kyllä se vielä se Itävaltakin on listalla.

 3. Domi
  30/06/2014 / 1:23 pm

  Voi tuonne pitää päästä vielä joku kaunis päivä, näyttää upealta!

 4. Marjukka
  30/06/2014 / 2:25 pm

  Kyllähän sinne ehtii! Itävallassa olisi varmaan kovasti näkemistä, Alpit jne. Ja ruokaa riittämiin!

 5. Marjukka
  30/06/2014 / 2:26 pm

  Oli taas kerran ihanaa, suosittelen kyllä käymään!

 6. Marjukka
  30/06/2014 / 2:26 pm

  Ehdottomasti, se on kaunis kaupunki!

 7. Anonyymi
  30/06/2014 / 7:18 pm

  Lisää juttua, näitä on ihana lukea 🙂 Terv ingrid

 8. Marjukka
  30/06/2014 / 8:06 pm

  Kiva! Shoppauspostaus tulee vähän myöhemmin!

 9. Anonyymi
  01/07/2014 / 8:32 am

  Itävalta on ihana! Olemme reissanneet sellä kymmeniä kertoja. Kannattaa muistaa, että tippikäytäntö eroaa suomalaisesta tavasta, keski-euroopassa kuuluu tipata ravintoloissa ja kahviloissa, mutta rahaa ei jätetä koskaan pöydälle (on epäkohteliasta) vaan tippi maksetaan laskun yhteydessä (eli jos lasku on 23e ja haluaa tipata 2e niin jos jos maksaa tasarahalla (25e) niin sanoo, että täsmää noin, jos taas maksaa esim. 50e setelillä niin sanoo rahaa antaessaan "25e" eli sen minkä haluaa kokonaisuudessaan maksaa).

 10. Marjukka
  04/07/2014 / 12:54 pm

  Kiitos hyvästä vinkistä. Yritetään olla maassa maan tavalla!

Vastaa