Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

17.7.2014

Chick lit-lukemista kesäksi

Sitä tietenkin lukee ihan liian vähän, ja senkin huonon omantunnon päälle lisätään vielä kunnon hömppäkirjat! Kauaksi olen tullut niistä vuosista, kun kahlasin kirjastosta kaikki keskitysleirikirjat... Keskitysleirikauden jälkeen luin Huumeasema Zoon, Juokse, poika, juokse ja muita piristäviä huumeisiin liittyviä eepoksia. Mutta nykyään tekee mieli välillä höllätä pipoa kunnon chick litillä! Ainakin tällaisiin aurinkoisiin päiviin genre sopii mainiosti.Koukutuin jo vuosia sitten Sophie Kinsellan Himoshoppaaja-kirjoihin, joita taitaa olla kaikkiaan kuusi. Sydämellisen höveli Becky Blomwood on sankaritar vailla vertaa. Lisäksi Kinsella on kirjoittanut muutaman muun hauskan romaanin. Hänen nimensä on muuten oikeasti Madeleine Wickham, ja hän oli jo tunnettu kirjailija ennen Himoshoppaaja-sarjaakin.

Kinsellaa lukiessa ei tarvitse pohtia turhan syvällisiä, mutta hyvälle tuulelle niistä kyllä tulee. Erityisen hyvälle tuulelle tulin, kun löysin kirjahyllystä kaksi ennen lukematonta! Olin varmaan ne hankkinut jotakin reissua varten, ja ne olivat unohtuneet sinne.Päähenkilö tuntuu olevan aina sama kirjasta riippumatta: sievä, nuori, vähän höpsö, mutta nokkela ja sydämellinen tyttö, noin 26-vuotias. Sievä tietenkin, ja erittäin luovaa ongelmanratkaisukykyä osoittava tapaus. Ennen kirjan puolta väliä kuvaan mukaan astuu se sankari, joka sitten saa päähenkilön lopussa. Aika monessa kirjassa tämä tyyppi on upporikas, tai vähintäänkin erittäin varakas. Kunnon sähellyksen jälkeen pari päätyy yhteen, jonka jälkeen tulee se ero tai väärinkäsitys. Onneksi päähenkilö jotenkin pääsee tukalasta tilanteesta selville vesille, ja rakkaus voi taas kukoistaa.

(Himoshoppaajasta on tehty elokuvakin, surkea, teennäinen amerikkalainen tekele, jossa ei ole jälkeäkään alkuperäisestä fiiliksestä. Puvustuksesta vastasi Sex And The Cityn Patricia Field. Olihan se komeaa katsottavaa, mutta ihan liian överiä kirjan tunnelmaan verraten.)

No, onhan nämä kuviot kirjoitettu tuhanteen kertaan, ja vähintään toinen tuhat on väännetty elokuviksi. Silti Kinsellan kirjat ovat sydämellisiä ja suloisia. Lisäksi kohellus on niin hurmaavaa, että sitä huomaa hihittävänsä ääneen. Siksipä ei liene niin vaarallista, jos lukee silloin tällöin kunnon chick lit-kirjan, vai mitä?

Kuka tunnustaa tykkäävänsä Sophie Kinsellan kirjoista?

Kaunista iltaa kaikille!

24 kommenttia:

 1. Minä tunnustan, vaikka jossain kohti Himoshoppaajalla meni niin överiksi, että alkoi ahdistamaan.Välillä Kinsellalla on kauhean vikkelä tempo, niin että kirjaa lukiessa oikein hengästyttää. ;)

  Juuri eilen ostin uutukaisen Kinsellan Hääyöaie. Salaisuuksia ilmassa oli todella kiva ja mukavaa luettavaa. Taiteenlaji on sekin, että kirjailija osaa kirjoittaa hauskasti, Kinsella osaa. :)

  Aurinkoisia kesäpäiviä toivottelee Tiia
  http://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, kyllä meni överiksi, ja miten hienosti hän aina itsensä keplotteli kuiville! Kinsella on todella hauska. Kuten kunnon komediassa, myös kirjoissa on toden totta taito osata esittää asiat hauskasti.

   Hellettä ja aurinkoa sinullekin!

   Poista
 2. Taisin sulle jo aiemminkin tunnustaa , että Kinsellan kirjat ovat suuresti mieleeni :) erityisesti Himoshoppaajat , mutta myös muut . Saavat minut hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevytkenkäinen kummitus oli lempparini Himoshoppaajien lisäksi. Niin hauska!

   Poista
 3. Mä kävin kattomassa leffassa tuon Huumeasema Zoo noin 15 vuotiaana, eipä tullut ainakaan sen jälkeen mieli kokeilla huumeita. Samanikäisenä kahlasin Kummisedät, Papillonin ym. nyt olen siirtynyt ainoastaan dekkareihin, poikkeuksena Khaled Hosseinin Leijapoika ja Tuhat loistavaa aurinkoa (uusinta en ole vielä lukenut)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rankka oli kirjakin, vaikken siitä enää paljon muista!

   Poista
 4. Minulle nuo Kinsellan kirjat ovat ihan lukematon juttu. En tiedä kyllä miksi, sillä luen laidasta laitaan vähän kaikkea. Täytyypä korjata tilanne;)
  Aurinkoisia lueskelupäiviä, Marjukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ihmeessä, niin ihanaa kesäpäivän viihdettä!

   Poista
 5. Mä tykkään:) Luin juuri viime viikolla yhden hänen Madeleine Wickhamin nimellä kirjoittamansa kirjan englanniksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistiko tyylin? Pitäisikin tutustua niihin, en ole lukenut.

   Poista
 6. Tykkään, löytyy kaikki hyllystä. Kertoo varmaan jotain. ;) Chic lit on muutenkin loistavaa kesälukemista, siinä saa aivot lomalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertoo sitä, että tykkäät iloisista ja hyväntuulisista kirjoista! Ei jaksa synkistellä lomalla...

   Poista
 7. Hauskaa lomalukemista ovat ja syksyllähän on tulossa uusi kirja, ks. Amazon. MrsMK

  VastaaPoista
 8. Tunnustan :D Olen lukenut ne kaikki, juuri ostin uusimman nimeltä Hääyöaie. Mielestäni paras on ollut Soitellaan soitellaan. Myös Kevytkenkäinen kummitus oli ihana. Juuri sopivaa rantalukemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummitus oli minustakin tosi hauska! Uuteen pitää tutustua, kunhan se tulee pokkarina.

   Poista
 9. Rakastan Kinsellan kirjoja, ne ovat ehdottomasti parasta lomalukemista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös! Voi, kun britit olisivat tehneet Himoshoppaaja-sarjan tai leffan, olisi varmaan menestys.

   Poista
 10. Ooh, nyt on kesälukemisena Hääyöaie, voi olla että jää ainaoksi hömpäksi lomalla, kun en muuta ehdi lukea :) tervingrid

  VastaaPoista
 11. Pidän itsekin Kinsellan kirjoista. Vielä enemmän olen koukussa korealaisiin draamasarjoihin, joissa toistuu tuo KInsellan kirjojen teema söpöstä, vähän höpsöstä naisesta, johon rikas perijämies rakastuu. Suku on tietenkin parin yhteenmenoa vastaan ja kilpakosijoitakin löytyy. Sarjat ovat loistavaa hyvänmielen hömppää ja erinomaisen siveää viihdettä amerikkalaiseen alastomuus/seksi -tyyliin kyllästyneelle.

  t. Susanna Oulusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korealasia draamasarjoja, mistä niitä voi katsoa?

   Poista
 12. Hih, se himoshoppaaja on kyllä hauska, juuri oikeanlaista kesälukemista! Mulla on perinteisenä kesälukemisena yleensä ollut Reijo Mäen Vares-kirjat, mutta ei vielä tänä kesänä. Täytyykin varmaan kipaista kirjastoon...

  VastaaPoista
 13. Oikein oivallista hömppää !!! Ja kun lukee englanniksi saa asiaan edes vähän haastetta...

  VastaaPoista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.