Fab Forty: Radisson Blu Marina Palace, Turku

*yhteistyö


Mieli on vieläkin Turussa, vaikka fyysisesti jo toista päivää kotona. Turun päivät tuntuivat ihan ulkomaan matkalta: joen varrella paseointi iltamyöhään lämpimässä kesäyössä, iloiset ihmiset, jäätelökioskit, jokilaivat ja mahtavat tammet ja lehmukset, penkillä tapahtumien katselu ja se viimeinen jäätelöpallo. Loma lähellä kotia, silti kuitenkin irtiotto omista rutiineista.Ihanalta tuntui myös illalla painaa pää untuvatyynyyn, sulkea verhot ja nukahtaa pimeyteen viileässä huoneessa. Aamulla odotti runsas buffet-pöytä herkkuineen, varjoinen terassipöytä ja mukillinen (tai kaksi) tummapaahtoista kahvia.Radisson Blu Marina Palace majoitti meidät kahdeksi yöksi. Hotelli oli ennestään tuttu, sillä vuosi sitten nopealla Turun reissulla se toimi majapaikkanamme. Marina Palacen rakennus on valmistunut 1974, joten se viettää tänä vuonna juhlavuotta: onnea siis Fab Forty -ikäiselle talolle!
Saimme käyttöömme seitsemännen kerroksen Superior-huoneen, josta oli hulppeat näköalat joelle. Kun aamulla avasi verhot, ensimmäisenä huomasi tuulimyllyn siivet toisella puolen jokea. ”Turku on Suomen Pariisi”, hotellipäällikkö Ulla Lähtevänoja sanoi. ”Tuomiokirkko on Notre Dame, tuulimylly on Moulin Rouge, ja Aura on Seine.” Totta – ja kaikki ne sillat siinä välissä! Ja tämän ”Seinen” rannalla, keskeisellä paikalla sijaitsee Radisson Blue Marina Palace. Joen vartta pääsee kävelemään Tuomiokirkolle, tai toiseen päähän vaikka linnan luo. Molempina iltoina illallisen jälkeen kävelimmekin joen vartta pitkin ja ihmettelimme lämmintä iltaa… Ja aamulla tietenkin piti istuksia auringossa, kun ei ollut vielä liian kuuma.


Hotellimajoituksessa on kaksi asiaa, joita rakastan: sänky ja aamiainen. Tässä hotellissa sain todella nauttia molemmista huippuunsa saakka! Nimittäin Suomen Radisson Blu-hotelleille on kehitetty oma Magic Bed -vuode, jossa nukkujalla on allaan kehon lämpöön ja painoon reagoiva älypatja. Myös tyyny- ja peittovalikoimasta voi valita mieleisensä. Minä tosin nukuin valmiiksi pedatuilla untuvatyynyllä ja -patjalla sikeästi molempina öinä. Hyvää unta auttoi myös huonekohtainen ilmastointi.


Ja se aamiainen! Käsi ylös – kuka ei nauttisi hotelliaamiaisesta? Super Breakfast sisältää sata ihanaa herkkua: jugurteista puuroon, leikkeleistä hedelmäsalaattiin, ihaniin sämpylöihin, hilloihin, croissantteihin ja juustoihin. Lapsille oli tarjolla oma buffet-pöytä salin toisessa päässä, siellä oli myös leikkitila. Upea kokemus oli kuitenkin Lazy Summer Morning -aamiainen hotellin Grill It-ravintolan terassilla. Kävin toisena aamuna hotellin salilla juoksemassa, ja sen jälkeen oli mukava istahtaa juomaan kahvia, nauttimaan hedelmäsalaaattia, croissanttia ja ruisleipää lisukkeineen leppoisissa tunnelmissa. Grill It-ravintolassa myös söimme toisena iltana illallisen, ja nautimme jälkiruuaksi hulppean Chill It-jäätelöannoksen, joka pyynnöstäni tehtiin sorbeteista.

Jälkiruoka kahdelle…
Jos nyt jostain syystä haluaa vielä nauttia pientä yöpalaa, hotellin aulassa oli monipuolinen välipalatiski voileipineen, mehuineen jne. Tästä otinkin mukaani evästä, kun lähdimme toisena päivänä Ruissaloa katselemaan.Keskiviikkona puolen päivän aikaan lähdimme kohti kotia, Down By The Laituri -festarin alta. Vatsa oli täynnä, mieli rento ja iloinen. Pakkohan ensi kesänä on tulla uudestaan! Lämmin kiitos Radisson Blu Marina Palacen väelle!

Ja teille lukijoille kaunista päivää!

Share:

21 Comments

 1. Haveaniceday1
  24/07/2014 / 2:29 pm

  Minä olen työn puolesta hotelleissa useamman kerran kuukaudessa ja täytyy kehua myös Vaasan Radisson SAS hotellia juuri aamiaisen puolesta, ehdottamasti parhaat aamiaiset verratuna Sokos tai Scandic hotelleihin.

 2. Anonyymi
  24/07/2014 / 3:58 pm

  Kiitos vinkistä. Ollaan Turussa aina silloin tällöin.

 3. Reetta Niemi
  24/07/2014 / 4:57 pm

  Tuo on kyllä täydellinen hotelli! Turun paras!Nimim. juuri kotiutunut sieltä…

 4. maiju
  24/07/2014 / 8:26 pm

  Näyttää mahtavalta hotellilta. Aamiaiset ovat hotellien parhautta. Itse vertailen aina keliaakikkona sitä, että mikä hotelli tarjoaa parhaimman gluteenittoman aamiaisen.

 5. Mape
  25/07/2014 / 5:23 am

  Oltiin näköjään Turussa samaan aikaan ja jopa samassa hotellissa! Meilläkin näkymä joelle 6. kerroksessa =) Upea paikka ja ilmat mitä mahtavimmat!

 6. Sara S.
  25/07/2014 / 10:05 am

  Hotelli aamiaiset on kyllä ihan parasta ! Herkulliselta näyttää kuviesi perusteella ja hotellihan on todella upealla paikalla. Turkuun kyllä pitäisi tehdä viikonloppumatka vaikka sitten syksymmällä, omasta käynnistä on jo aikaa.

 7. Anonyymi
  25/07/2014 / 12:07 pm

  Olit ilmeisesti ilmaisella matkalla? Kyllä blogin pitäminen on ilmeisen mukavaa ja kannattavaa. Saa ilmaisia matkoja, ylellisiä vaatteita ja kosmetiikkaa maksutta. Olin tuolla huhtikuussa myös. Tosin huone oli kadullepäin. Grill it ravintola oli tosiaan hyvä. Toivoisin että valoittaisit kerran, kuinka suunnittelet ja keksit näitä kirjoitusaiheita (en käytä sanaa postaus, koska se on vieras sana) ja millä aikataululla. Toivoisin myös suomenkielisiä otsikoita. Vuoden 1979 keskikoulun jälkeen englantia lukematon ja käyttämätön ei oikein aina ymmärrä kaikkea. Anteeksi sivistymättömyyteni ja kielitaidottomuuteni.t. Pitkäaikainen lukija

 8. Mapsi
  25/07/2014 / 12:54 pm

  Marina on kyllä hieno hotelli! Aamiaiset ovat aina hotelliasumisen kohokohtia!! Itse nautin aina majoittumisesta huoneeseen, meikkien ym. levittämisestä kylppäriin, vaatteet pois pukupussista…suihkun kautta ihanaan hotellivuoteeseen ja hetkeksi telkku auki. Vieressä ehkä lasillinen kylmää valkkaria tai vettä. Työreissuilla "part of the fun" onkin vaihdella majoittumista eri hotelleissa, tutustua ja vertailla aamiaisia, huoneiden tasoa jne. Harmi vain, että Helsingissä majoittuessa ei keskustan hotelleista ole ihan yhtä hyviä näkymiä, kuin teillä oli ;D

 9. Marjukka
  25/07/2014 / 4:41 pm

  Juu, aamiaisessa ei ollut kyllä moitteen sanaa!

 10. Marjukka
  25/07/2014 / 4:41 pm

  Suosittelen lämpimästi!

 11. Marjukka
  25/07/2014 / 4:43 pm

  Hih, hauskasti osuttiin samaan aikaan hotelliin! Aika mahtavat ilmat meille osuikin.

 12. Marjukka
  25/07/2014 / 4:43 pm

  Juu, uskon että keliaakikoille hotellivalinta määräytyy varmasti tarjonnan mukaan. Mä löysin jopa maidotonta jugurttia, hyvä hyvä!

 13. Marjukka
  25/07/2014 / 4:45 pm

  Eikä! Aika hauska sattuma! Myös Valkoisen Talon Reetta oli samaan aikaan. Hotelli on tosi hyvä, uudestaan menen, kun tulee Turkuun asiaa.

 14. Marjukka
  25/07/2014 / 4:46 pm

  Niin ovat, ja tulee syötyä kyllä enemmän kuin yleensä. Mikähän siinä on, että reissuilla on nälkäisempi kuin kotona.

 15. Marjukka
  25/07/2014 / 5:06 pm

  Multa ei olekaan kukaan kysynyt, miten postausideat syntyvät. Piti oikein miettiä asiaa. Aiheita on välillä enemmän, välillä vähemmän. Joistain jutuista tiedän pitkälti etukäteen, toiset taas syntyvät hetkessä. Osaa postauksista teen monta tuntia, esim. tähän postaukseen meni usea tunti kuvankäsittelyineen ja kirjoittamisineen. Myös aikaisemmat asujutut, joissa mulla oli esim. yhdet housut kolmessa eri asukokonaisuuksissa, veivät tuntikausia tehdä alkaen tukan ja meikin laitosta… Bloggaamisen ilo onkin siinä, että tavallaan yllättää itsensäkin, eikä aina tiedä, tuleeko jostain jutusta kommentoitu ja paljon katseltu. Vaikka pää olisi välillä totaalisen tyhjä, aina niitä aiheita jostain putkahtaa, ja se on hauska juttu. Boggailun juju on nimenomaan se omanlaisen sivun pitäminen, ja sitten kun siihen väsyy, homma loppuu. Englanniksi ovat vain asupostausten otsikot ja vaatteiden käännökset. Mulla on jonkin verran ulkolaisia lukijoita, joten ajattelen myös heitä. Mietin kyllä toisinaan taas pelkkään suomeen siirtymistä. Älä suotta anteeksi pyytele. Kiva, että olet pitkäaikainen lukija. Toivottavasti luet blogiani edelleen!

 16. Marjukka
  25/07/2014 / 5:09 pm

  Marina on todella kiva, kotoinen ja ystävällinen hotelli. Moni pieni juttu tekee kivaa ekstraa, itse tykkäsin tuosta aulan deli-pisteestä! Ah, sun hotellirutiinit kuulostavat hyvälle! Hotellissa nukkuu niin hyvin, johtunee siitä, että lomalla ja pois kotoa ollessa ei VOI stressata kotitöistä tai töistä jne.

 17. Mikko
  26/07/2014 / 8:43 am

  Tuttuja paikkoja 🙂 #lostinturku Marina Palace on kyllä kiva hotelli ja loistavalla sijainnilla & näkymällä!

 18. Anonyymi
  30/07/2014 / 6:14 pm

  Olipas hauska lukea kirjoituksesi. Itse pidän Marinaa myös parhaana Turussa koska palvelu pelaa mutkitta ja nopeasti. Itse yövyin juuri dbtl:n ajan neljä yötä heidän seitsemännen kerroksen sviitissä josta oli mahtavat näköalat jokirantaan myös saunasta. Vinkkinä kaikille hotelliin suuntaaville, että tämä on myös ainoa sviitti josta löytyy punainen suuri kylpyamme. 🙂

 19. Anonyymi
  31/07/2014 / 11:10 am

  Olen samaa mieltä palvelun sujuvuudesta. Esim. kylppytakkien, pyyhkeiden ja tohveleiden toimitus on erittäinen jouhevaa ja ripeää. Mikäs sen parempaa ajanvietettä, kun kylpeä viileässä vedessä ammeessa ja nauttia samalla hotellin television ohjelmatarjonnasta 🙂

 20. Marjukka
  31/07/2014 / 1:09 pm

  Ihan samaa mieltä!

 21. Marjukka
  31/07/2014 / 1:12 pm

  Ano 1: Oi vitsi, sviitin saunassa kelpaa kyllä kylpeä! Ano 2: Kiva, kun sullakin on noin positiiviset kokemukset ko. hotellista!

Vastaa