Kivoja tuliaisia

Lämpöistä ja tyyntä kesäiltaa täältä Paloisjärven rannalta! Suomi-rundimme ensimmäinen etappi on täällä Pohjois-Savossa, ja huomenna matka jatkuu Oulun seutuville. Suomi-reissulla on tarkoitus tavata sukulaisia, ja niin on tehtykin. Eilen saimme vieraita Kainuusta, ja he toivat tosi ihania tuliaisia, nimittäin paikallisia tuotteita Kuhmosta. Suloisessa lahjakassissa oli saippuaa, joka tuoksui suklaalta… Miten tuota raaskii käyttää?

Tyrnimehu ja lakkakastike tulevat varmasti katoamaan parempiin suihin.

Kaesan puolukkatikkuja on jo tullut rouskuteltua!


Olihan kassissa vielä lemppareitanikin, eli turkinpippureita… Pussi avaaminen pitää tosin harkita tarkkaan, sillä turkinpippureita ei voi syödä vain yhtä!Itsekin tykkään koota tuliaiskassin usein paikallisten yrittäjien tuotteista, ja ruokatuliainen on aina mieluinen. Monesti olen vienyt oliiviöljyä, hyvää tummaa suklaata, hilloa ja keksejä, teetä, balsamicoa ja muuta mukavaa kerättynä kassiin.

Mitä te viette tuliaiseksi mökille, illanistujaisiin tms? 

Share:

10 Comments

 1. Anonyymi
  06/07/2014 / 7:08 pm

  Kaesan tikkuja, nam! Olipa kuhmolaissyntyisen mukava lukea blogistasi kuhmolaisista tuotteista. Kaesan herkut on ihania! Kiitos blogistasi. Olen pitkäaikainen lukija. Päivi

 2. Anonyymi
  06/07/2014 / 8:10 pm

  Oi kuinka ihania tuliaisia sait. Tykkään myös antaa pieniä herkkuja ja asettelen ne vaateputiikeista/koruputiikiesta ym. saatuihin ihaniin pieniin estettisiin lahjakasseihin, joita säilytän myös lahjatarkoituksiin. Kaunis lahjakassi, pieni silkkinauha ja kiva sisältö ovat mieluisa lahja antaa 🙂 Esimerkiksi suloinen piccollo kuohuviinipullo tai kaksi ja suklaata/teetä ja hillopurkki/servettejä ja kaunis esim. keksipaketti lahjakassissa on kiva antaa ystävälle, kun käy pienellä vierailulla. Tilanteen mukaan tietysti lahjan sisältö ja koko vaihtelevat. Samantyylisiä herkkulahjoja, joista kerroit, olen koonnut sitten hivenen isompiin lahjakasseihin. En käytä korjea, koska kauniita koreja on hankala löytää ja käytän rahan mieluummin lahjan sisältöön. Lahja aseteltuna kauniisti puttiikkien kasseihin on yleensä ollut lahjan vastaanottajalle mieluinen yllätys. – tuija

 3. Dahlia
  07/07/2014 / 10:08 am

  Voi miten kiva tuliaiskassi. Minä rakastan tuliaisten viemistä, kukkien tai itse kasattujen kassien muodossa. Niitä on aina kiva arvuutella, mikä kenellekin sopisi.

 4. Marjukka
  07/07/2014 / 11:13 am

  Voi, kiva tietää, kiitos kommentistasi! Tikut ovat tosi hyviä, ja lakkakastikkeen avaamista odotan. Sopisi ehkä juustokakun kaveriksikin?

 5. Marjukka
  07/07/2014 / 11:15 am

  Ihania lahjoja viet, mä ainakin tykkäisin tuollaisista lahjoista! Just tavaraa on niin paljon kaikilla ja paljon, että tosiaan lahjoissa on kiva kallistua ruokalahjojen suuntaan.

 6. Marjukka
  07/07/2014 / 11:15 am

  Niin mäkin, seuraava kassi onkin jo mietinnässä!

 7. Kauneustoimittajan arkea
  07/07/2014 / 1:24 pm

  Mietin, kenelle vien lahjan. Ruokaa arvostavalle jotain erikoisherkkuja. Kosmetiikan ystävälle hyväksi havaitsemiani kauneustuotteita Yleensä vien vain sellaisia tuotteita, jotka eivät jää nurkkiin pölyyttymään. Meillä kaikillahan on aivan liikaa tavaraa – eli kaikki kuluva (syötävä, juotava yms.) ovat yleensä mieleisiä.

 8. Lumo
  08/07/2014 / 9:06 am

  Vien usein jotain itse tehtyä; pestoa, limoncello-likööriä, hilloa, näkkileipää, suklaakonvehteja tms. Olen jopa teettänyt etsyssä muutamalla eurolla oman xxx's special – handmade in Helsinki-leiman, jolla leimaan etiketit.

 9. Marjukka
  08/07/2014 / 12:59 pm

  Hienoja tuliaisia! Just tänne kyläpaikkaan, missä nyt ollaan, toin kylpytuotteita. Tavaraa on tosiaan liikaa, joten kuluvat lahjat todella ovat kivoja!

 10. Marjukka
  08/07/2014 / 1:00 pm

  Ihanaa, mä kutsun sut heti kylään! ; ) hihi Tuollainen leimahan on ihan loistava, pieni, mutta pikantti lisä.

Vastaa