Mukaviin musiikkihetkiin

Olen lomalla. Se tarkoittaa periaatteessa parin kuukauden totaalista musiikkitaukoa. Jos innostun kuuntelemaan, sen pitää olla jotain ihan muuta kuin opetuskaman. Ei mitään, missä on rummut, ei mitään klasariklassikoita, ei suomipoppia eikä varsinkaan listojen biisejä. Musiikkina voi olla vaikkapa argentiinalainen tango, vanhat Suomi-iskelmät ja kunnon aor (adult oriented rock), kuten Phil Collins, Toto tai James Blunt.Yleensä totaalitaukoa musiikista kestää juhannuksen tienoville. Siitä pikku hiljaa alan kuunnella itsekin. Jossain elokuun alun paikkeilla alan herätellä itseäni kesälomahiljaisuudesta. Ja sen jälkeen musiikki ei jätäkään rauhaan ennen kuin seuraavan vuoden kesäkuussa. Sellaisen, joka ei ole musiikin kanssa tekemisissä ammatikseen, voi olla vaikea käsittää, miten musiikki kulkee mukana koko ajan. Se harvoin on minulle rentouttavaa taustailua, vaan aina on päällä jonkin sortin analyysi, sopisiko biisi oppilaille, miten se on sovitettu ja minkälaiset sanat siinä on. Musiikkia ei saa noin vain käännettyä pois päältä. Välillä se ärsyttää. Sointukulut tai stemmat vilistävät mielessä vielä yömyöhään, jos olen erehtynyt jättämään töitäni iltamyöhään. Jos vaikkapa kosmetologilla ollessani on radio päällä, rentoutumiseni on menetetty. Jouluna olen totaalikypsä joululauluihin. Aika moneen biisiin on tullut totaalikyllästyminen, kun sitä on veivattu bändien kanssa viikkotolkulla. Kun olen tekemässä itse biisejä, menetän suorastaan yöuneni. Biisi tekeytyy yötä päivää päässä. Huh.Mutta ne hetket, kun tekee mieli kuunnella, ovat ihania. Silloin muistaa, miten mukavaa musiikki onkaan.MobileFun, mittava matkapuhelinlaitteiden verkkokauppa antoi minun valita mieleiseni laitteen valikoimistaan. Valintani osui näppärään bluetooth-sämpylään, jolla on komea nimi Nokia MD12 Bluetooth Mini-kaiutin. Se toimii läppärillä, kännykällä, iPadilla langattomasti. Hauskaa on, että pikkuinen vahvistaa bassot mukavasti levätessään jonkin kaikupohjan päällä, vaikkapa lipaston tai puutarha-arkun. Puhelimen kaiuttimenakin se toimii, testattu on. Enkä muuten ole enää sidottu työpöytääni tämän pikkuisen ansiosta.Mukavaa päivää!

*laite saatu, linkin kautta bloggaaja ei hyödy rahallisesti

Share:

4 Comments

 1. Lady of The Mess
  29/07/2014 / 10:23 am

  Hauska vempain – ja hauskan näköinenkin;)

 2. Marjukka
  29/07/2014 / 12:45 pm

  Pieni, mutta näppärä!

 3. Anonyymi
  29/07/2014 / 1:53 pm

  Mielenkiintoinen pointti tuo musiikin "ylitarjonta" sinulle. Itse, kun pidän musiikkia päällä melkein joka paikassa, en osannut arvata, että Se tosiaan voi olla liikaa. Itse toimin työssäni joka päivä sekä työkavereiden että asiakkaiden kanssa ja joudun melko lailla "edustamaan", vapaa-ajalla haluan olla miltei yksin ja hiljaa, perheen kanssa tosin. Mukavaa loppukesää, musiikin kera tai ilman. Oma loma loppuu tähän viikkoon ja mielelläni menen jo töihin, Se kai oli loman tarkoitus :)Terhi

 4. Marjukka
  30/07/2014 / 8:11 am

  Joo, musiikin kanssa työkseen olevat ovat varmaan tässäkin suhteessa erilaisia. Toisaalta valtavan ihana rentoutuskeino on sitten yhdessä musisointi tai laulaminen. Mut juu, hiljaisuutta kaipaa varmasti aika monessa ammatissa. Sosiaalisuus ja ihmisten kanssa oleminen on myös väsyttävää, vaikka mukavaa onkin.Kiva, että lomasi on ollut rentouttava. Oikein mukavaa työn aloitusta, Terhi!

Vastaa