Raikas ja yrttinen Il Ugo

Näin jossain lehdessä suosituksen Il Ugo -juomasta. Se on helmeilevä, kevyt ja yrttinen kuohuviini, johon makua antaa seljankukka. Il Ugo tulee Mionetton viinitalosta, joka sijaitsee Venetsiassa, Valdobbiadenesta pohjoiseen. Mionetto on yksi tärkeimmistä prosecco-kuohuviinien tuottajista. Tämä ei onneksi ollut kovin kuohuvaista, maha ei tykkäisi muuten. Laitoin lasiin mintunlehtiä ja jäitä, eikä sitten muuta.

Lehdessä kerrottiin, että lasiin voi laittaa mm. jäitä ja minttua, olikohan limen mehuakin, päälle vain Il Ugoa. Tämä on myös epäilemättä hyvä viini raikkaisiin kesäbooleihin. Voisin kuvitella, että juoman maku jakaa kahtia. Jos ei pidä yrttien mausta tai seljankukasta, ei tykkää tästäkään. Itse kyllä tykkäsin, ja voisin kuvitella tarjoavani tätä aperitiivina ennen kala- ja salaattiateriaa, ja nimenomaan simppelisti mintun ja jäiden kanssa. Ja ihan jääkylmänä!

Tuo lasi, jossa kuohari on, on muinaisesta Maxi-marketin poistomyynnistä. Se on itävaltalaista lasia, ja sarjaa kuuluu 12 valkoviini-, punaviini- ja sherrylasia. Maksoivat yhteensä jotain kuusikymppiä. Siis markkaa. Tykkään ihan hirveästi noista laseista, eikä niitä ole mennyt rikkikään kuin yksi.

Mukavaa perjantai-iltaa!

Share:

9 Comments

 1. Anonyymi
  18/07/2014 / 7:26 pm

  ilmeisesti italialainen Hugo 🙂 Keski-Euroopan kuumin kesädrinkki, johon tulee kuohuviiniä (alkoholittomaan kivennäisvettä), seljankukkamehua, limeä, mintunlehtiä ja jäitä, nam :)Mistä tuota saa?

  • Marjukka
   19/07/2014 / 4:46 pm

   Ihan Alkosta, linkki vie sen sivuille. Joo, näin googlasin, että Keski-Euroopassa seljankukka-prosecco tai seljankukka-soodavesi on tosi suosittu kesäjuoma.

  • Lumo
   20/07/2014 / 9:04 am

   Mietin, että nimi ja ainesosatkin tuntuvat tutuilta. Berlinissä joka baarissa viime kesänä samanlaista juomaa myytiin Hugo-nimellä.

 2. Lady of The Mess
  18/07/2014 / 7:39 pm

  Juuri ajattelin, että kuinka kaunis lasi! Ja varmaan herkullinen sen sisältökin;)

  • Marjukka
   19/07/2014 / 4:47 pm

   Oli herkullinen, vaan taas totesin, että mulle ei hiilihappo sovi, maha ei tykännyt, No, kesäkuohuvat olivat sitten tässä.

 3. Dahlia
  20/07/2014 / 6:54 am

  Näyttää ainakin herkullsien raikkaalta tuo sisältö, eittämättä maistuukin siltä. Minä muistan Maximarketin, vaan kukapa lähellä sitä asunut ei muistaisi, olihan se nyt niin hieno ja ihan uskomattoman iso aikanaan 🙂

  • Marjukka
   24/07/2014 / 7:29 pm

   Maximarket oli sielukas paikka!

 4. Sara G.
  24/07/2014 / 6:56 pm

  Tavattoman kauniit kuvat! Mun oli ihan pakko testata Il Ugo – ja tykkäsin todella paljon. Raikas, yrttinen, erilainen kuohuviini, kiitos paljon vinkistä!

  • Marjukka
   24/07/2014 / 7:30 pm

   Kiva, kun tykkäsit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *