Jälleen sinisissä

Anteeksi, kun sanon tämän, mutta ihanaa, kun helteet loppuvat. On ollut aika hikisen nihkeä olo töissä parina päivänä. Ja alan kaivata vähän tuhdimpaa vaatekertaa, neuleita, farkkuja ja ah – saappaita! Paljastan: olen myös ostanut talvitakin.

Aamulla tihkusateessa kameran edessä oli vähän uninen tyyppi. Eilen kävin ottamassa hiuksiin vähän sävyä, ja yllätyksekseni kampaaja jättikin auringon vaalentamat latvat värjäämättä. Vähän oli ehkä turhan liukuvärjätty makuuni, mutta kokemuksesta tiedän, että minulla sävy haalistuu aika nopeasti ja muuttuu omaksi sävykseni. Latvoissa on vielä viime kesän jäljiltä viimeiset vaaleat. Vähän napattiin niskastakin pituutta.

Kampaajani oli muuten loihtinut itselleen uskomattoman kiharapilven ihan patukoilla! Se näytti ihan luonnonkiharalta. Kiinnostuin heti, ja hän neuvoi miten se tehdään. Oma kevyt hiuskuontaloni kuulemma jaksaa hyvin kannatella kiharaa pari kolme päivää. Voi olla, että lauantai-illan vieraat saavat nikotuskohtauksen kikkurat nähdessään, mutta ainakin tekee mieli kokeilla! (Haa, teitä on varoitettu!)

Päivän asuna toimi mukava kombo. Housut ovat J.Lindebergin kesän löytö Sokokselta, paita Booztin superalesta, Sofie Schnoor. Unisan kumipohjaiset ja tukevat korkkarit ovat Madridista neljän vuoden takaa, bleiseri kolmen vuoden takaa Zarasta, ja laukku Michael Kors. Kello on Triwan ja ranneke Stylesnobin Nectarinesta. Kokonaisuus oli kivan rokahtava, ja mukava olla.

Onko muuten muita, jotka ihmettelevät, mihin kesä taas katosi? Vastahan tässä laiteltiin uusia pensaantaimia maahan ja öljyttiin terassin pintaa. Ja nyt ollan tässä! Vaikka on kiva, että vuodenajat vaihtuvat, käydään töissä ja arki kulkee, tuntuu silti, että aika kuluu hurjan nopeasti!

Mukavaa iltaa!

Share:

13 Comments

 1. Alma
  12/08/2014 / 5:18 pm

  Onpa kaunis asu! Ihana nuo housut. Ja musta sun tukka on tosi nätti, jotenkin tykkään tuollaisesta ei-tasavärisestä.Hei, kertoisitko meillekin miten se patukkakihara tehtiin? Miten monta patukkaa hän käytti ja miten ne rullasi jne?!

 2. Anonyymi
  12/08/2014 / 5:23 pm

  Ihanaa sinistä :)Ja kyllä, ihanaa sekin, että helteet loppuivat. Rakastan kesää, mutta sellaisella suomalaisella mittakaavalla. Meillä talo kuumuu helteillä yli +30 asteiseksi, eikä siitä nauti enää kukaan. Selvästi lapsetkin lopulta kyllästyivät helteeseen, pörräsivät loppulomasta sisällä nahistelemassa, kukaan ei halunnut mennä ulos. Alkukesästä ei meinannut iltasella sisälle saada pihaleikeistä 😉 Samaa mieltä olen kuitenkin kesän nopeasta kulusta. Vastahan syreenit kukki ja kuunneltiin pihametsikön satakieltä. Mutta kyllä syksy saa tulla. oikeastaan kaipaan jo rutiineja, harrastuksia jne.

 3. Sara
  12/08/2014 / 5:49 pm

  Tällä kertaa ei voi olla samaa mieltä. 🙂 Katselin juuri äsken sääennustuksia enkä voinut uskoa Espoon huomista ennustusta: + 19. On ollut niin ihanaa pukea päälleen mekko ja sandaalit ja lähteä töihin. Inhoan kyllä yli kaiken kerrospukeutumista, joten minä voisin jättää talven mieluusti väliin/reilusti lyhyemmäksi. Syksy ja kevät vielä menettelevät, mutta kylmät kelit ovat ihan kauheita. Mutta onneksi niihin on vielä matkaa!

 4. Mapsi
  12/08/2014 / 7:00 pm

  Olen niin samaa mieltä sun kanssasi näiden helteiden osalta. Alan olla ihan kypsä ja tänään olikin ihanaa, kun oli "vain" 15astetta aamulla. Päivälläkin ol niin mukavaa, kun ei ollut kuuma. Kivat liukuvärjätyt hiukset! En ajatellutkaan, että ne saisi kätevästi tehtyä jättämällä latvat värittä! Kiitos vinkistä! En mä itselle, mut tytöille, hih!

 5. Belladonna
  12/08/2014 / 8:18 pm

  Kaunis asu ja kivaltahan tuo liukuvärjäys näyttää.

 6. Anonyymi
  13/08/2014 / 3:30 am

  Aivan ihanat hiukset!!! Sinulle sopii loistavasti liukuvärjätyt, ja miten kätevää, että latvoja ei värjätty ollenkaan, jolloin nekin tietty säästyivät käsittelyltä 🙂 Asusi on niin chic… tyylikäs ja nuorekas, ihana 🙂 Helteistä…. nyt kun työt alkoivat loman jälkeen, on ihan kiva, että hieman viilenee. Mutta lomalla oli ihana nauttia auringosta ja lämmöstä 🙂

 7. Marjukka
  13/08/2014 / 4:28 pm

  Se tehtiin kuulemma näin: tukka on melkein kuiva. Se kierretään pienille patukoille pienissä osioissa. Voi myös käyttää erikokoisia patukoita, mutta pienissä on kestävin tulos. Sitten suihkautetaan kampaussuihketta, ja kuivatellaan vielä hetki föönillä. Hiusten jäähdyttyä patukat avataan. Kiharoita voi suoristaa vaikka vähäsen vahaa sutimalla, ja jos haluaa kiinnittää lakalla, tulos on tietenkin kestävämpi. Pakko kokeilla viikonloppuna, miltä tämä näyttää omassa tukassa!

 8. Marjukka
  13/08/2014 / 4:30 pm

  Niin, eikö ole kumma, miten supisuomalainen sitä on näiden vuodenaikojenkin suhteen! On kiva, että ne vaihtuvat. Meillä on puutalo, joka on varsin lämmin, niin tiedän kyllä, miltä tuntuu… Silti toivoo pitkää syksyä, ne pahimmat lumipyryt saisivat jäädä tulematta…

 9. Marjukka
  13/08/2014 / 4:32 pm

  Heh, saa olla eri mieltä. Nyt ne ilmat taitavat muuttua. Joo, talven paukkupakkaset eivät ole kivoja eikä liika lumi… Voi, mä taas tykkään kerrospukeutua. Sä olet ollut edellisessä elämässä jostakin lämpöisestä maasta…

 10. Marjukka
  13/08/2014 / 4:33 pm

  Joo, aika vinkeä tulos, ja kyllä toi äkkiä tasoittuu. Aurinko oli haalistanut mun tylsänväristä juurikasvua ihan kamalasti, joten väri napakoitti kivasti ja antoi kasvoille vähän ryhtiä.Nyt on täällä jotain +17, ja tuntuu vallan viileältä!!

 11. Marjukka
  13/08/2014 / 4:34 pm

  Kiitti paljon! Kyllä mäkin tykkään kovasti.

 12. Marjukka
  13/08/2014 / 4:36 pm

  Kiitos, mäkin tykkään! Asu on kyllä oikein hyvä "opeasu".Töissä on tosiaan kivempi olla, kun vähän viilenee, mutta lomaan kuuluu lämpö, kuumat kesät ja oleilu.

 13. Alma
  13/08/2014 / 7:11 pm

  Kiitos! Patukkakaupoille siis.:)

Vastaa