Haaste: Syystyylini jo olemassaolevista vaatteistani

Kiitos Mintulle tästä haasteesta! Olin ihan superinspiroitunut tähän juttuun. Tarkoitus oli siis kartoittaa vanhoja vaatteitaan, no vanhoja ja vanhoja, ja saada niistä tähän syksyyn vähän inspiraatiota. Samalla voi miettiä hieman, mitä tarvitsee, vai tarvitseeko ollenkaan. Viimeisen kanssa voi, öh, olla vähän niin ja näin (tunnustan), sillä syyssesonki on ehdottomasti paras ja mieleeni vaatteiden kannalta. Ne neuleet! Saappaat! Villa! Kerrospukeutuminen! Jee!Kuten olette ehkä huomanneet, olen siivonnut urakalla garderoobiani ja myynyt surutta eteenpäin kaiken sellaisen, jota en tule käyttämään. Jäljelle on jäänyt ne mieluisimmat. Päätin, että vaatehuoneeseen pääsevät vain tosi lempparit, mutta kuten Mapsin kanssa tiheässä tekstarinvaihdossa eräs kaunis ilta todettiin, että niitä lemppareita on vähän vaikea karsia! Sitä kun tykkää niin monesta!

Itseasiassa syystyylini on helppo kuvailla ja kuvata. Ihan ykkösjuttu on neuleet: lampaanvilla, mohair, kashmir. Siinä se. Tykkään nykytrendistä, jossa neuleet ovat ylisuuria ja rentoja. Huh sitä kippananeuleiden aikaa… Villat hankin Cosilta ja Benettonilta, joissa saa alle neljälläkympillä tosi hyvälaatuista neuletta, ja värivaihtoehtoja riittää. Merinoa olen löytänyt mm. Stockan omalta merkiltä Christelle & co:lta. Kashmiria olen vuosien mittaan keräillyt Repeatilta ja nyt myös Filipalta. Aion kokeilla myös & Other Storiesin neuleita, sillä Eeva kehui niitä.


Sitten toinen ikuinen ihastus: takit. Kaapista löytyy syksyä varten pari kamelinruskeaa villakangastakkia, sininen pea coat, sekä Zaran pikkuinen kipparitakki, joka on ehkä parhaita aleostoksiani ikinä. Myös yksi ruskea Barbour löytyy, ja sehän on työkäytössä mitä parhain.
Vuoden tauon jälkeen aion ulkoiluttaa myös liivejä, mm. toissa syksynä hankittu Denim & Supplyn liivi on nyt alkanut jälleen kiinnostaa.

Tweed. Oih. Tweed on ikuinen rakkauteni, ja koska tykkään englantilaisesta maalaistyylistä yli kaiken. Haaveilen tietenkin asuvani Cotswoldissä pienessä 1400-luvulta peräisin olevassa talosessa. Käyskentelisin niityllä ruokkimassa poniani, keräisin kellastuneita lehtiä, leipoisin piiraita ja ylläni olisi tweed-hame ja takki. Puhuisin tietenkin kaunista englantia ja nimeni olisi Marjory. No hei herätys, tässä todellisuus, eikä paha sellainen ollenkaan: Lexingtonin liivi toissa joululta, lahja itselleni.

Filippa K:n hame on syksyltä 2008, ikävä kyllä se on jäänyt vähälle käytölle. Syy yksi: se ei mahdu, syy kaksi: se on midimittainen. Nyt kuitenkin se mahtuu, ja aion viedä sen ompelijalle lyhennytettäväksi. Mekkoja löytyy myös muutama, joiden käytössä aion kunnostautua.

Tyylini kulmakiviä ovat ehdottomasti valkoiset yläosat, oli kyseessä paitapusero tai pusero. Kuvan Filippa K on ollut hyvä ostos, mutta sinänsä paitiksesta ei kannata pulittaa liikoja. Paitis kuluu kovaa vauhtia. Sen aikaa voi pidentää kloriittikylvyllä, silittäessä siitä saa mukavan rapsakan tärkkisuihkauksella. Vaikka silittäminen on vähän tuskaa, hohtava ja rapea paitis on sen väärti.Kuvan Hunkydoryn paita oli myös aleostos, ja ehkä rakkain paitani. Menee kesällä, menee talvella. Materiaali on ohutta puuvillaa, vähän sellaista ryppyistä.

Rakastan nilkkureita ja saappaita. Rouheat Primebootsit ovat olleet käytössä todella paljon. Hameiden kanssa sopivat vähän sirommat Biancon saappaat. Mutta ihan ässät ovat olleet Tiger of Swedenin nilkkurit, jotka löysin Sokokselta viime kevättalvella puoleen hintaan. Niissä on oikeastaan kaikki, mitä kengiltä toivon: hyvät kävellä, korkoa, kiiltoa ja ripaus jotain jännää.

Housuosasto on helppo: farkkuja, vahapintaisia housuja ja yhdet nahkahousut. Ja onhan niitä suoriakin housuja kaapissa, vaan mitenhän on, pääsevätköhän päälle tänä syksynä?
Haaste lähtee eteenpäin: haastan Valkoisen talon Reetan, joka on urheasti pitänyt ostolakkoa vuoden ajan! Lisäksi upeat nuoret bloggaajat Anna Sofia ja Lili, mitähän te löydätte vaatevarastostanne tätä haastetta varten?

Lisäksi ISO KIITOS edellistä postausta kommentoineille. Sain ideoita, inspiraatiota ja varmuutta omaan tyyliini tehdä FFS:ia. Kiitos, kun kommentoitte, kiitos, kun osallistutte!

Iloista iltaa!

Share:

21 Comments

 1. Anonyymi
  13/09/2014 / 4:45 pm

  Kauniita nuo sinun neuletakit. Yksinkertaisen tyylikästä helposti. Näyttää niin luonnonkauniilta. Minäkin kaivan neuleet kesäsäilöstä. Naiskollegat 🙂 sytyttäkää kynttilät

 2. Lady of The Mess
  13/09/2014 / 6:25 pm

  Ihania, lämpöisiä neuleita upeissa värisävyissä – ja upeita kenkiä! Voisin ottaa kaikki – paitsi, että en käytä paitiksia enkä niitä vahapintaisia housuja. Mutta muuten – ihan kaikki;)Upeaa, aurinkoista syksyä, jonka aamuissa kirpeys jo tuntuu poskella!

 3. Hekku
  13/09/2014 / 6:30 pm

  Juuri noin pitäisi tehdä aina, kun sesonki vaihtuu: käydä kaapit läpi, laittaa kaikki vähänkään arveluttava kiertoon ja kokeilla sitten erilaisia, uusiakin yhdistelmiä ennen kuin lähtee ostamaan uutta. Todennäköisesti myös ne "mulla ei ole mitään päälle pantavaa" -hetketkin vähenevät, kun on tehnyt vähän valmistelutyötä.Ehkä huomenna minäkin voisin aktivoitua samaan!

 4. lili
  13/09/2014 / 7:31 pm

  Kiitos Marjukka haasteesta!! Omat syysvaatteeni ovat vielä suurimmaksi osaksi varaston uumenissa, mutta pitääkin kaivaa niitä sieltä pian esille! 🙂

 5. Marjukka
  14/09/2014 / 8:38 am

  No niinpä, nättejä, helppoja ja lämpimiä!

 6. Marjukka
  14/09/2014 / 8:39 am

  No mut nyt hei, vahapintaiset housut, kiva ja rento tunika, päälle pitkä villatakki – sopii kaikille ihan taatusti!

 7. Marjukka
  14/09/2014 / 8:40 am

  Just näin, ihan turhaan panttasin yhtäkin hametta vuosikaudet kaapissa, kun en sitä koskaan käyttänyt. Nyt siitä on iloa toiselle. Kesällä voin kyllä sanoa, että ei ole mitään päällepantavaa, mulla on tosi vähän kesävaatteita…Kummasti siivoamisesta saa energiaa, joten siitä vain!

 8. Marjukka
  14/09/2014 / 8:41 am

  Odotan innolla, mitä kuvailet! Kyllä aamut alkavat olla jo aika viileitä, villapaita on tarpeen. : )

 9. Sarin vaatekomeron kätköt
  14/09/2014 / 8:51 am

  Ihania ja lämpöisiä syysvaatteita. Hämmästyin muuten itsekin viime viikolla siitä että Benettonin villaiset neuleet ovat kohtuuedullisia, olin kuvitellut ne mielessäni hintavammiksi. Ja värejä löytyy! Juurikin tuo sama syysvaatteiden läpikäynti pitäisi tehdä ja miettiä mitä niistä saa kivaa aikaiseksi, ei vaan millään raaskisi laskea kesästä vieläkään irti…

 10. Lucky Traveller Merja
  14/09/2014 / 8:51 am

  Totesin muutama vuosi sitten, että vaatteita ja asusteita on kaapeissa vaikka loppuiäkseni, joten vähensin niiden ostamista radikaalisti. En ole missään ostolakossa, mutta aika harvoinpa todellisia tarpeita on ollut. Ja matkoilta on toki kiva hankkia joku muisto eli vaate tai asuste. Tyylisi on aika samantapainen kuin omani, paitsi että sinun värimaailmasi on maanläheisempi kuin oma musta-harmaani. Oikein lämmintä sunnuntaita!

 11. Reetta Niemi
  14/09/2014 / 9:18 am

  Kiitos haasteesta Marjukka! Ihan kuin olisin lukenut omia ajatuksiani, niin samanlaisia ne ovat 🙂 ja siis ihan samoja tuotteitakin löytyy ;)Kiitos vielä, palaan ensi viikolla haasteeseen!

 12. Mapsi
  14/09/2014 / 12:17 pm

  Inventaario, inventaario, päivän sana, kuten todettiin ;)Tänään lähti juuri kiertoon takki, jonka taskusta löysin kuitin vuodelta 2010! Tämä taitaa jo kertoa, että siellähän se on kaapissa ollut, käyttämättä ja lähti parempaan kotiin! Että kyllä niitä kaappeja kannattaa käydä läpi. Eikä tule sit tehtyä niitä tuplaostoksia, kun toteaa, että omassa kaapissa jo onkin tälläinen…toinen juttu on sitten se mieliteko…sen kanssa ei järki aina autakaan ja senpä takia mullakin löytyy kaapista rivillinen mustia neuleita….heh. Sulla on kyllä värisilmää ja johdonmukaisuutta värien kanssa! Tällöin homma pelittää ja palapeliä on helppo kasata.

 13. Marjukka
  14/09/2014 / 1:44 pm

  Heh, me ollaan sitten ihan päinvastaisia, en malta odottaa, että tulisi kirpeitä, höyryäviä aamuja, saisi vetää saappaat jalkaan…Tosin kyllä niitä sitten riittää taas!Benetton on kyllä ihan loistava hinta-laatusuhde. Kunhan muistaa pestä neuleet kylmällä vedellä, nimim. lämpimällä pessyt…

 14. Marjukka
  14/09/2014 / 1:45 pm

  Ihan hyvä päätös! Jos tuntee, että tämä on tässä, niin jääpähän rahaa sitten enemmän muuhun. : ) Sulla on varmaan hyvä tyyli. : )

 15. Marjukka
  14/09/2014 / 1:46 pm

  Kiva kiva, odotan innolla, mitä sulta löytyy!

 16. Marjukka
  14/09/2014 / 1:47 pm

  Kiitti, kyllä mä olen harjoitellutkin hihi… Se on vain kertakaikkisen helpompaa, jos pysyttelee suppeassa värimaailmassa. Oho, no olipas takki levännyt, oli aika päästää se seuraavalle omistajalleen!

 17. Anonyymi
  14/09/2014 / 3:56 pm

  Mitä kokoa sinä käytät Benettonin villaisissa neulepaidoissa? Luin, että ovat aika pientä kokoa ja suositeltiin ottamaan yhtä kokoa suurempi kuin normaalisti käyttää.Blogiasi on ilo lukea! Taaskin todella kiva postaus!Merja

 18. Marjukka
  14/09/2014 / 5:01 pm

  Mun paidat ovat kokoa M, kuten kuvan vaaleanruskea neule. Ovat vähän väljempiä niin. B on tosiaan aika pientä kokoa.Kiitos hurjasti, mä taas todella innostuin tällaisista vähän laajemmista jutuista!

 19. Tiina K
  15/09/2014 / 7:30 am

  Tykkään kovasti vaatteittesi värimaailmasta. Sopisi minunkin vaatekaappiini. Ja tuo pörröliivi!Mutta Cotswolds!! Aah! Sain viettää useamman kuukauden Chipping Campdenissa työharjoittelussa..öö.. ihan "pari" vuotta sitten. 😀 Siellä minä asuin ihanan perinnekivitalon yläkerrassa/vintillä, kuljeskelin niityillä, läpi lammaslaitumien – ihan oikeasti, se oli aluksi tosi pelottavaa. Minulta kyllä puuttui tweed-hame ja takki. Jaan siis täysin ihastuksesi Cotswoldin alueeseen. ❤

 20. Marjukka
  15/09/2014 / 5:12 pm

  Oijoi, olet asunut siellä! Nyt olen kaaaaadeeee… ; )On kiva tehdä kaapistaan löytöjä ja ihastua niihin uudestaan, ja on tullut hankkineeksi aikaa kestäviä vaatteista.

 21. Anonyymi
  16/09/2014 / 10:21 am

  Minun kohdalleni on osunut todella huonolaatuisia Benettonin neuleita :-(. Olen pessyt kylmässä vedessä, villanpesuaineella ja silti ovat kulahtaneet nopeasti, saumat alkaneet kiertää jne. Nyt olen päättänyt, että tästä eteenpäin hankin enää laadukkaiksi tietämiltäni merkeiltä käytössä hyväksi osoittautuneita cashmere-neuleita, nehän ovat oikealla hoidolla käytännössä ikuisia.

Vastaa