Muistatko Charlien enkelit, ne alkuperäiset?

Yksi ilta tässä katselin kovikselle tallennettua pilottijaksoa uudesta Charlien Enkelit-sarjasta. Uusinta enkeli-sarjaa on tehty vain kahdeksan jaksoa, ja hetken katseltuani tajusin miksi. Olipa kerrassaan onneton versio, vaikka jonkinlaista uudistusta oli yritetty tehdä. Sarjan olivat tuottaneet Drew Barrymore ja Nancy Juvonen, jotka eivät taida saada enkeleistä tarpeekseen. Uuteen versioon oli amerikkalaisen avarakatseisuuden henkeen valittu valkoihoinen, tummaihoinen ja latino enkeli. Tytöillä oli rikollinen tausta. Olisipa edes salaperäinen Charlie Townsend ollut nainen.Toista se oli, kun alkuperäiset enkelit valloittivat ruudun 70-luvun alkupuolella. Olin silloin vielä ala-asteella, ja fanitin tummatukkaista Jacklyn Smithiä heti hänet nähtyäni. Jo sarjan ensimmäiset minuutit saivat onnellisen ja odottavan tunteen aikaan, nyt se alkaa…”Olipa kerran kolme kaunista tyttöä, jotka menivät poliisikouluun…” Charlien Enkelit oli aikanaan muuten mullistava sarja: ensimmäistä kertaa naiset olivat aktiivisina toimijoina, eivät vain sankarimiehien peesaajia.Koulussa kaikilla tytöillä oli tietenkin oma enkeli-suosikkinsa. Kukaan ei fanittanut Kate Jacksonin Sabrina-hahmoa, vaikka hänen piti olla alun perin se suosituin ja välkyin enkeli. No mutta, suosio kaatui meidän kymmenvuotiaiden kohdalla siihen, että hänellä ei ollut sellaisia hulmuhiuksia kuin Kellyllä tai Jillillä. Olin vähän kateellinen, kun en päässyt leikkimään tiettyyn tyttöporukkaan enkeleitä. Heillä kun oli ajokortit, aseenkantoluvat ja kaikki, ja Bosleytäkin esitti parin tytön veli. Höh. Sain sentään julisteen seinälle, ja se taisi olla elämäni ainoa fanijuliste koskaan. Teksasin tyttö Farrah Fawcett ei kolahtanut minuun ollenkaan, ja oli mahtavaa, kun tilalle tuli raikas blondi Cheryl Ladd. Cherylin Kris otti ykkösidolin paikan Jacklynin Kellyn tilalta. Farrahin moka oli lähteä sarjasta ensimmäisen kauden jälkeen. Sarjan loppua kohden enkelit vaihtuivat muutenkin aika tiuhaan, ja oma suosioni loppui siihen, kun Cheryl lähti. Tai että pääsin kaksitoistavuotiaaksi, ja tilalle tuli muita fanituksen kohteita.Drew Barrymore fanitti enkeleitä tosissaan, sillä kaksi elokuvaa olivat oikein viihdyttäviä. Mutta mutta. Ihan turha kuvitella, että alkuperäistä sarjaa fanittaneille kelpaisi kukaan muu.No joo, kyllähän nyt alkuperäisiä enkeleitä katsoessa vähän hihityttää, meno on verkkaista ja kumman hitailla potkuilla hennot tytöt saavat roistot kenoon. Ja onhan se melkoinen nostalgiapläjäyt. Taidan muistella enkeleitä edelleen kymmenvuotiaan vinkkelistä! Seitsemänkymmenluvun muotia sen sijaan oli kiva katsoa jälkeenpäinkin: ne haalarit, saappaat ja ulospäin käherretyt, kerrostetut hiukset.Enkelit eivät muuten olleet ollenkaan huono esikuva. Tytöt toimivat ja olivat rohkeita, aina hyvisten puolella. Eivät seisseet poikien takana taustailijoina. Kukapa pikkulikka ei sellainen olisi halunnut olla.

Tunnustatko? Fanititko?

Share:

29 Comments

 1. Matkatar
  01/09/2014 / 12:10 pm

  Kyllä noita tuli lapsena tosiaan katseltua. Ja tykkäsinkin. Uskon että olisi turhan verkkaista meininkiä nykyään, niinkuin kaikki vanhat sarjat ja leffat monesti 🙂

 2. Anonyymi
  01/09/2014 / 12:16 pm

  Kylläpä hyvinkin fanitin 🙂 Nyt 50 vuotias oli niihin aikoihin teini-iässä ja imi vaikutteita kovasti. Minun suosikkini oli reipas Kate Jackson. Olin jopa hiukan hänen näköisensäkin, ainakin hiuksiltani. Minullakin taisi olla Suosikista otettu juliste seinälläni.

 3. Lady of The Mess
  01/09/2014 / 12:22 pm

  Voi – ihanat originaalit! Kyllä tunnistin – ja minä tietysti fanitin sitä epäsuosituinta Sabrinaa;)

 4. Anonyymi
  01/09/2014 / 1:31 pm

  Täällä ilmoittautuu kanssa yksi Sabrinan fani. Hän oli niin viisas ja ihana!Varsinainen ihastukseni oli Bonantzan Adam 🙂 Hänestä kirjoittelin päiväkirjaanikin.Kiva fiilistellä näitä. T. Tiina

 5. Anonyymi
  01/09/2014 / 2:48 pm

  Oi niitä aikoja. Farrah Fawcett oli suosikkini hiuksien takia. Jokaisen jakson katsoin silmä tarkkana. Hiukset yritin väkertää föönin ja papiljottien avulla samanlaisiksi. Seuraavalla viikolla ompelukone surisi ja puikot heiluivat mallin mukaisia vaatteita. T. Vuokko

 6. Sara G.
  01/09/2014 / 3:33 pm

  Mulle laitettiin samanlainen tukka kuin Farrahilla. Oli vielä silloin luonnostaan tummanvaaleakin, eli väri kohdallaan ja piippausraudoilla sitten kihartelin! Täytyykin etsiä kuva jostain kätköistä.. Voi että tykkäsin tuosta sarjasta silloin!

 7. johanna h
  01/09/2014 / 3:47 pm

  Kyllä muistan sarjan, ja fanitin aina sitä liehuvatukkaista blondia, tylsin oli pikkutytöstä juurikin tuo Sabrina 😀

 8. Anonyymi
  01/09/2014 / 3:58 pm

  Suosikkisarja oli ehdottomasti ja Sabrina oli minunkin suosikkini. Tätini piirsi minulle paperinuket muista enkeleistä, Farrah Fawcett oli Avusta leikattu. T. Minna

 9. Anonyymi
  01/09/2014 / 5:09 pm

  Eikä! Hienoja muistikuvia tulvi mieleen tästä jutusta. Minua kutsuttiin lisänimellä Farrah… arvatenkin hiusteni vuoksi. Kamalat käkkäräpermanentit pohjalla ja niistä piipattiin isompia kiharoita vaikka millaisilla väkertimillä ja föönin avulla. Liekö sattumaa myös se, että myöhemmin nuorena aikuisena muodostettu kolmen naisen ystäväporukka sai miehiltämme kutsumanimen "Charlies Angels", heh. Tavaramerkkinä baarireissuilla tehty poseeraus, se jossa kaikki osoittavat "aseilla" eri suuntiin. Voi elämän kevät. Kiitokset näistä hauskoista muistoista kaikille asianosaisille.Jade

 10. Reetta Niemi
  01/09/2014 / 5:32 pm

  Fanitin, ja leikittiin usein että oltiin Charlien enkeleitä, isosisko, minä ja kaverit (meitä oli vähän enemmän enkeleitä ;))

 11. Mapsi
  01/09/2014 / 7:52 pm

  No kyllä muistan! Suosikkia ei tainnut olla (tai en muista) mutta mallikuvina olivat kampauksille! Piippaussaksilla tehtiin kiharat ulospäin ja muistan myös äidilläni samanlaiset kiharat 🙂 tosin en tiedä, oliko hänen esikuvansa kukaan enkeleistä, vai ainoastaan muoti yleensä.ihanaa nostalgiaa!

 12. Anonyymi
  02/09/2014 / 7:55 am

  Fanitin ja sain katsoa, jos jaksoin valvoa. Mainoskatkolla piti aina käydä huiskimassa kylmää vettä silmiin 🙂 Me myös leikittiin näitä, mä olin aina Farrah, jos tyttöjä oli leikissä enemmän oli joku sitten niiden kissa ja/tai koira 🙂 Pari poikaa oli leikissä myös pahiksina… t. Sini

 13. Anonyymi
  02/09/2014 / 8:58 am

  Tottahan toki muistan, vielä sen tunnusmusiikinkin. Leikkasin lehdistä enkelten kuvia, ja paras heistä oli Jaclyn Smith, joka oli niin kaunis. Silloiset poliisisarjat kuten Charlien enkelit, Columbo ja mitä niitä nyt olikaan, olivat nykypuitteiden mukaan vielä kovin viattomia. Kevyttä räiskintää ja paha sai aina palkkansa. Toista ovat tämän päivän sarjat, joihin on tullut mukaan henkinen väkivalta. Rikolliset ovat mieleltään yhä sairaampia ja väkivalta raakaa, kiduttavaa. Kun mikään ei enää riitä, pitää katsojien houkuttelemiseksi keksiä aina kamalampaa. Siinä mielessä alkuperäiset Charlien enkelit ovat kuin raikas tuulahdus. Kiitos tästä kivasta nostalgiahetkestä t. Nina

 14. Marjukka
  02/09/2014 / 2:22 pm

  Joo, näin varmasti on. Katsoin kesällä sivusilmällä jotain Ihmemiestä tms. ja olipa kesyä menoa nykyjuttuihin verrattuna.

 15. Marjukka
  02/09/2014 / 2:22 pm

  Oi ihanaa, Kate oli hyvin kaunis mantelisilmineen!

 16. Marjukka
  02/09/2014 / 2:23 pm

  Sabrina oli järkityyppi, Kris (Cheryl) taas sellainen vähän hassu höveli. Öö, kuvastaako se meitä jotenkin…?

 17. Marjukka
  02/09/2014 / 2:27 pm

  Bonanza – mä muistan sen alkutunnarin, mutta Adam pitää googlata! Miten monissa vanhoissa sarjoissa olikin niin hyvä tunnari. Mun ihastus oli Taisteluplaneetta Galactican se tummempi kaveri, Apollo.

 18. Marjukka
  02/09/2014 / 2:29 pm

  Sä olitkin varmasti megamagee, kun itse osasit ommella vaatteetkin… Heh, kuinkahan moni meistä on yrittänyt vääntää tukkaansa idolin mukaan. No, mun letistä ei olisi Farrah-tukkaa saanut sitten millään.

 19. Marjukka
  02/09/2014 / 2:29 pm

  Kukapa ei, siinä oli jotain ihanaa silloin, kun se alkoi. Ehkä just se, että ne tytöt olivat niin kauniita ja reippaita.

 20. Marjukka
  02/09/2014 / 2:30 pm

  Lisää Farrah-faneja! Voi, hänkin on jo kuollut.

 21. Marjukka
  02/09/2014 / 2:31 pm

  Vitsi, lisää nostalgiaa, Avun paperinuket! Olin onnessani, kun sain vanhempien serkkutyttöjen paperinukkekokoelman itselleni.

 22. Marjukka
  02/09/2014 / 2:32 pm

  Ihania mielikuvia tuli tästäkin kommentista! Mä voin kuvitella teidän tyttökolmikon poseeraamassa baarireissulla – oli varmaan hauskaa! Voi elämän kevät tosiaan!

 23. Marjukka
  02/09/2014 / 2:33 pm

  Varsinainen enkelparvi! Pääasia, että kaikille riitti rooli. : )

 24. Marjukka
  02/09/2014 / 2:34 pm

  Taisi Farrah vaikuttaa muotiin ylipäätään aika laajalti. Hän oli ihan megasuosittu silloin. : )

 25. Marjukka
  02/09/2014 / 2:36 pm

  Sulla kävi tuuri, sait suosituimman roolin : ) eikä tarvinnut esittää koiraa (ihana!).

 26. Marjukka
  02/09/2014 / 2:38 pm

  Naulan kantaan, nykyään on sarjamurhaaja-sarjoja ja ties mitä kamaluuksia. Katsoin aikanaan CSI:tä, ja homma meni niin etovaksi, että en voinut enää jatkaa. Siitäkin on jo yli kymmenen vuotta. Tosi moni hyvinkin alkanut sarja loppuu meikältä siihen, että väkivalta on niin esillä ja kovin raakaa. Tunnari oli ihan paras, ja ikuisesti mielessä!

 27. Anonyymi
  02/09/2014 / 6:55 pm

  häh? mikä kanava niitä näyttää ja mihin aikaan?

 28. Marjukka
  02/09/2014 / 6:59 pm

  Kakkoselta maanantaisin klo 10:05.

 29. Lumo
  04/09/2014 / 7:43 am

  Charlien enkeleitä en saanut katsoa kotona, mutta mummin ja ukin luona katsoimme niitä kanavoileipiä syöden. Oli aika jännää, vaikka nyt niiden kömpelyys varmaan naurattaisi. Kuvakerronta on muuttunut aika lailla nopeammaksi nykysarjoissa.

Vastaa