Lokakuussa…

Pidän lokakuusta enemmän kuin marraskuusta tai syyskuusta. Se on mukavasti syksyn keskellä. Syyskuu on vielä töissäkin jotenkin ”alkua”, lokakuussa ovat hommat jo mukavasti pyörähtäneet käyntiin, eikä ole vielä marraskuussa häämöttäviä kiireitä. Lokakuu on kunnon syksyä. Lehdet putoavat puista täällä etelässä puolenvälin jälkeen. Saa vetäistä saappaat jalkaan. Lisää kynttilöiden ja tuikkujen määrää, inkivääriteetä kuluu huomattavia määriä. Hämäryys raukaisee mukavasti.
Lokakuussa on myös synttäreitä, omani, kahden ystäväni, kälyni… Hääpäiväkin on ja blogitapahtumia. Kauppoihin tulevat talvisesongin tuotteet. Innostun toppatakeista ja pipoista hullun lailla. Lokakuun viesti on minulle: relaa! Hengitä. Hellitä. Kaamos alkaa hiipiä pikku hiljaa luo, saa antaa periksi pimeydelle. Pölypallero nurkassa ei näy hämärässä. Sen sijaan muki teetä tekee hyvää enemmän kuin stressaaminen ja sählääminen.

Lokakuussa siis aion:

– mietiskellä ja hengittää syvään

– mennä aikaisemmin nukkumaan

– nauttia kylmistä aamuista (ja olla menettämättä hermoja aamuruukissa)

– syödä leivoksen tai kaksi synttärien kunniaksi

– kierrellä kaupungilla syyslomapäivinä, istua kahvilassa ihmisiä katselemassa

– kaivaa pipot esiin

– haaveilla ehkä kaupunkilomasta

– polttaa iltaisin kynttilöitä

– iloita Downton Abbeyn uudesta sesongista

-pukea päälle villaa ja nauttia muhkeista huiveista

Mukavaa iltaa!

Share:

12 Comments

 1. Susanna
  07/10/2014 / 4:37 pm

  Syksy on aina ollut suosikkivuodenaikani ja lokakuu varsinkin. Ilma on raikas ja valoa riittää vielä tarpeeksi. Se on ollut myös parasta aikaa viettää aikaa lasten kanssa leikkipuistossa ja metsässä. Hollannissa syksy jatkui usean kuukauden ajan juuri hyvin syys-lokakuumaisena ja siksi varmaan tykkäsin siellä asua niin paljon. Ilman kosteus tekee kaikesta niin kaunista. Täällä- no en tiedä voiko syksystä puhua vaikka se on virallisesti alkanut. Kolmena päivänä peräkkäin lämpöasteet ovat kivunneet yli +30c . Saa nähdä miten tänään käy. Onneksi tällä alueella jossa me asumme on paljon puita niin ei tarvitse ihan täysin auringon armoilla olla. Kuulemma joulu-tammikuussa asteet painuvat hieman alemmas niin voi olla että päivällä tarvitsee jopa takkia. Syksyä ja niitä sateita on hieman ikävä…

 2. Mapsi
  07/10/2014 / 5:08 pm

  Voi että, eikö olekin ihanaa kun löytää ne elämän nautinnot niistä arkisista, pienistä asioista! silloin ihminen on varmasti onnellisimmillaan, eikä silloin, kun vain odottaa että "jotain" suurta tapahtuisi. Se hetki on tässä ja nyt ja se on vain tehtävä itse. Tykkään sun kuvista. Vaikka ihan kauheasti en olekaan syksyn kaveri, tai se pimeyden ja tuulen ja vesisateen, niin toisaalta taas tykkään, kun sisällä on tunnelmaa, lumen odotus on jännittävää ja ensimmäiset narskuvat pakkaskelit odottelevat. Puhumattakaan ihaniin ja lämpimiin neuleisiin kietoutumisesta ja höyryävästä hengityksestä. Ja kaikki kivat sarjatkin alkavat / jatkuvat taas telkussa :)Ihanaa synttäriä ja kivaa syyslomaa!

 3. Reetta Niemi
  07/10/2014 / 5:51 pm

  Juuri näin, kuulostaa täydelliseltä lokakuulta.

 4. Nonna
  07/10/2014 / 5:55 pm

  Kauniita kuvia! Lokakuu on vielä mukava kuukausi, mutta marraskuuta inhoan yli kaiken 🙂

 5. Anonyymi
  07/10/2014 / 6:40 pm

  Minulla meinaa olla elämässä stressijakso meneillään. Pitäisi kirjoittaa oma rentoilulista, niin muistasi pysähtyä arjen tavallisten ilojen äärellä. Se on parasta elämässä. Tavallinen arki ei saisi hurahtaa ohi ja elämä mennä lomaa odotellessa.

 6. Pihla
  08/10/2014 / 3:56 am

  Lokakuista on tullut hienoja, kun lämmin sää on jatkunut lokakuun puolelle. Muistan aikaa kun lokakuu oli jo märkää ja synkkää, mutta nyt pimeys ja hieman lämpöä syksyn värien kanssa on tehnyt siitä ihanaa aikaa. 🙂

 7. Marjukka
  09/10/2014 / 3:19 pm

  Ohhoh, onpas ollut todella lämmintä! Siinä ei sitten kovin paksuja vaatteita tarvitse keskitalvellakaan. Voisi tulla tosiaan vähän viileitä ikävä, toisaalta voi kulkea mekoissa ja ohuissa takeissa tosi pitkään!

 8. Marjukka
  09/10/2014 / 3:21 pm

  Olen niin samaa mieltä. Onni löytyy hetkestä, oikeastaan se on niitä pieniä välähdyksiä pitkin päiviä. Kiitti kovasti! En mäkään ihan vesisadetta rakasta, mutta kun mennään joulua kohti, on aina kivaa!

 9. Marjukka
  09/10/2014 / 3:22 pm

  Eipä siihen muuta tarvitse!

 10. Marjukka
  09/10/2014 / 3:23 pm

  Marraskuu on mulle "kuukausi ennen joulua". Se on vähän ankee kieltämättä, jos ei saada vähän lunta – se pimeys…

 11. Marjukka
  09/10/2014 / 3:24 pm

  Voi että, jaksamista kovasti!!

 12. Marjukka
  09/10/2014 / 3:25 pm

  Niin on, ruska on tänä vuonna kauniin keltainen. Mä muistan, että lumet tulivat joskus pysyvästikin lokakuulla, huh huh…

Vastaa