Remonttimietteitä ja puhtaat valkeat lakanat

Viikonloppuna siivottiin. Sellainen suursiivous tehdään kerran kuukauteen: matot, sänkyvaatteet, sohvatyynyt (ja muutamat muut tyynyt), viltit ulos tuulettumaan. Imurointi, lattioiden moppaus, vessojen pesu, pölyjen ja listojen pyyhintä ja perusteellinen keittiön siivous. Siinä kerkeää miettiä yhtä jos toista.Kuten sitä, että olemme asuneet täällä kohta kaksitoista vuotta. Olen katsonut samoja tapetteja siis kauan. Ei siinä mitään, mutta kun vaihtelunhalu iskee päälle, niin… No, tiedätte. Ja ovathan paperitapetit vähän jo haalistuneet. Ne ovat muuten kaikki samasta brittibrändi Harlequinin mallistokirjasta, valittu vuonna 2002. Silloin oli paljon keltaista. Meillä on paljon keltaista.Olen jo jonkun aikaa puhunut miehelle, että haluaisin pientä pintaremonttia taloon. Ne seinät, ehkä keittiön kaappien ovien kunnostus (ja muutama valaisin, ehkä tv-sohva, uusia verhoja ja tyynyjä…). Eilen saimme sitten sovittua, että nyt tapettien tilalle tulee maali. Remppa aloitetaan huone kerrallaan vähitellen.Kun asia oli päätetty, iski pienoinen paniikki. En ole viime vuosina juurikaan seurannut sisustusrintamaa, mitä nyt muutamilla asuntomessuilla käynyt. Olen kuitenkin haaveillut oliivin- tai mudanvihreästä, beigen tai harmaan värisistä seinistä. En vain tiennyt, sopisiko se lämpimänruskeiden lattioiden kaveriksi. Haluaisin vähän revitellä: eri huoneisiin erilaisia värimaailmoja. Ja se harmaa. Eipä riitä, että sitä on vaatteissa, sitä pitäisi vielä saada seiniinkin! Ei enää keltaista, kiitos.Onneksi on Pinterest. Vietin siellä eilen reilun tovin, ja illalla olin kovin hiljainen, kun kuvat pyörivät päässä. En olisi malttanut mennä nukkumaan ollenkaan. Löysin ihania, ihania, ihania kuvia lämpimänvärisistä tammilattioista ja harmaista seinistä. Monensävyisistä sellaisista. Sävy harmaa kun on laaja käsite – harmaitahan on miljoona! Siinä tullaan seuraavaan ongelmaan: runsaudenpula. Pitänee kai perustaa jonkinlainen inspiraatiokansio, että saa ajatuksensa jäsennetyksi.Vinkkejä hyvistä värikartoista vastaanotetaan!(Mies ei vielä tiedä, että remonteilla on taipumus eskaloitua. Varsinkin sanan tyyny kanssa saa olla vähän varovainen, ne kun tuppaavat itsekseen lisääntymään. Tänään keksin, että olohuoneen keltaiset nojatuolit voisi päällystyttää, pois keltainen!)Siivous- ja ideapäivän jälkeen oli kiva käydä lueskelemaan puhtaiden, valkeiden lakanoiden väliin. Sai vähän ajatuksia pois maaliasioista. Pellavalakanat ja torkkupeitto on saatu Balmuirilta.Minä jatkan nyt liikunnan pariin, sitten työhommiin.

Mukavaa maanantai-iltaa!

Share:

8 Comments

 1. Anonyymi
  10/11/2014 / 5:24 pm

  Kun luin kommenttisi siitä, että haluaisit maalia tapetin tilalle ja sen tulisi natsata lämpimän värisiin lattioihin, näin sieluni silmin heti yhden värin: munakoiso. Vasta sen jälkeen huomasin, että olet ajatellut harmaan värisiä seiniä. Jos kiinnostut, niin googletapa munakoison värinen seinä. Natsaa muuten satunnaisiin keltaisiin yksityiskohtiinkin, ellei aivan kaikista kuitenkaan lopulta luovu.. ;-)Mukava seurata remontin edistymistä, toivottavasti laitat blogiin kuvia joko rempasta tai lopputuloksesta.Jade

 2. Susanna
  10/11/2014 / 6:03 pm

  Kuulostaa ihanalta! Pintarempan jälkeen tuntuu kuin kaikki olisi uutta:) Meillä on tässä kodissa käytetty hyvin vahvoja murrettuja, mausteisia sävyjä kaikkialla muualla paitsi olohuoneessa joka on vaaleanharmaa. Kaikkien makuuhuoneiden seinämaaleissa on vihreää mutta ne ovat kaikki aivan erivärisiä. Maalissa on ripaus kultaefektiä joka tekee niihin kivan extra-efektin mutta samalla kuvien ottaminen on aika haasteellista eli valokuvaan ei saa helposti oikeaa sävyä kiinni. Saran huoneessa taitaa olla mudanvihreää ja se on tosi kaunis väri, sopii hyvin hänen hopeisen harmaanmetallisänkynsä ja romanttisten valkoisten kalusteiden kanssa. Sen virheen tein että tilasin huoneeseen aluksi vaaleanlilat verhot, kun hänen sänkynsä on pedattu lilan ja valkoisen yhdistelmällä. Vaikka verhot olivat melkein valkoiset niin huoneesta tuli tosi pimeä joten hain vitivalkoiset verhot sinne ja tunnelma muuttui hetkessä raikkaammaksi) Mukavia hetkiä remppamietteiden parissa!

 3. Anonyymi
  10/11/2014 / 8:32 pm

  Meillä kaksikerros rivariin tehtiin n 4 vuotta sitten täys remppa ennen muuttoa. Lattiat Diplomat Vitality tammi rustica kaikissa huoneissa tykkäämme kovasti. Suurin osa seinistä maalipintoja osa tapettia (ruskea)ja sisustuskiveä (harmaa). Tekstiileillä voi muutella ilmettä. Mukavia remppahetkiä. T. Sipe

 4. Lady of The Mess
  10/11/2014 / 9:23 pm

  Pientä pintaremonttia täälläkin suunnitellaan – meillähän on vuoden sisällä vapautunut kaksi makuuhuonetta lapsilta ja pinnat kaipaavat muutenkin ehostusta. Ja kas kummaa, noita harmaita minäkin mielin;)Meidän remppamme pääsee alkamaan vasta ensi vuoden puolella – ei sitä voi nyt aloittaa, kun minä täällä kotona yritän toipua, joten kiitoksella ja mielenkiinnolla seuraan teidän remppaanne;)

 5. Marjukka
  11/11/2014 / 5:50 pm

  Kiitti vinkistä! Munakoiso on mahtava väri, vähän liila, eikö vain! Sopii loistavasti keltaiseen.Remppa lähtee hissun kissun liikkeelle, ei paineita… Kyllä mä varmaan jotain kuvia laitan.

 6. Marjukka
  11/11/2014 / 5:51 pm

  Oi, kuulostaa todella kauniilta. Muta on seinissä niin mahtava väri, sitä pitää ehdottomasti saada johonkin.Hih, kyllä tässä taas päästään sisustusmoodiinkin, pitää vain ensin etsiä ja sulatella.

 7. Marjukka
  11/11/2014 / 5:52 pm

  Kuulostaa mun tyyliseltä – kiviseinä on varmasti hieno. Yhdellä ystävälläni on sellainen sisustuskiviseinä, ja se on kyllä näyttävä. Kiitos, talo tulee olemaan aika sekaisin joulun jälkeen…

 8. Marjukka
  11/11/2014 / 5:53 pm

  Nyt sulla on ainaki sitten aikaa roikkua netissä ja Pinterestissä hakemassa inspiratiota. Ehkä minäkin ehdin joululomalla vähän enemmän miettiä. Ennen joulua ei ehditä aloittaa, enkä jaksaisikaan joulukiireiden alle. Uusi vuosi uusine kujeineen, sopii varmaan sekä sulle että mulle! ; )

Vastaa