Joulunalustajunnanvirtaa

Näihin aikoihin viime vuonna pidin blogitauon. Tuntui, ettei vain yksinkertaisesti ollut aikaa ja voimia tehdä kaikkea yhtä aikaa, työtä, jouluvalmisteluita, bloggaamista… Kynnys tauon pitämiseen on minulla korkealla. Tämä on nimittäin se hetki, kun unohdan täysin päivän tapahtumat, ja kiinnityn hetkeksi vain kuvien käsittelyyn, kirjoittamiseen ja muiden blogien lukemiseen. Vajaa kolme viikkoa sinnittelin, blogi oli mielessä joka päivä.Moni kysyy, miten jaksat pitää blogia niin ahkerasti. Homma menee niin, että blogin pitäminen auttaa jaksamaan. Se on kivaa siitäkin huolimatta, että aina ei ole niin ihmeellistä sanottavaa. Meikäläisen elämässä kun ei ihmeempiä tapahdu työpaikan ja kodin välillä. Mutta sellaista se taitaa olla meillä kaikilla – ainakin suurimmalla osalla. Elämä on tavallista jauhelihakastiketta, joskus sitä jätskiä välissä. Välillä tulee eteen joku ilopilkku, kavereiden tapaaminen, päiväreissu vaikka Vääksyyn, tai syömässä käynti. Revi siitä juttua. Ja minähän revin!Saako vähän valittaa? En juuri koskaan valita täällä blogin puolella. Mitä lähemmäksi joulua mennään, sen enemmän alkaa hyydyttää. On kertakaikkinen väsy. Kuntoilu on tauolla, sillä en ole vain kertakaikkiaan jaksanut. Ensi vuoden puolella sitten. Hyvät lupaukset ovat mainioita, sillä ne voi aloittaa silloin kuin itselle sopii.Toisaalta, väsynkin kanssa on vähän niin ja näin. Viime viikonloppu meni tosi virkeästi, ja sain aikaan vaikka mitä. Lahjat on hankittu. Kuusikin laitettiin jo, ja olen ehtinyt tunnelmoida olkkarissa joululaulujen kanssa. Ei siis niiden, joita veivaan koulussa. Vielä ei ole joululaulukiintiö täynnä, mutta kohta on: porsaat, tontut, punakuonot ja varpuset jouluaamuna saavat puolestani kohta mennä sanonko minne. Siksi kai meillä soi irkkujoulumusiikki, jos soi yleensä mikään. Korvani ovat väsyneet musiikkiin ja kaipaavat pientä breikkiä nekin.Ja tämä pimeys. Ja sade. Ja lisää sadetta. Tässä optimistisinkin tyyppi alkaa vähän nurista.Onneksi on jotain odotettavaa. Pieni reissu, josta sitten myöhemmin sen jälkeen.

Jaksetaan taas! Mukavaa tiistaita!

Share:

10 Comments

 1. anneaulikki
  09/12/2014 / 8:00 pm

  Jaksetaan ❤️ samaa hyytymistä havaittavissa täälläkin 😉

 2. Anonyymi
  09/12/2014 / 10:02 pm

  Kyllä saa valittaa, ihmisiähän tässä ollaan. Kaikki kunnia positiivisuudelle, siihen varmasti meistä kukin parhaansa mukaan pyrkii, mutta joukkoon mahtuu myös rosoa. Tottahan se on: pitkä koulusyksy vie vähitellen mehut, opettajana olet koko ajan käytettävissä, annat itsestäsi ja pistät itsesi likoon joka päivä. Antoisaa ja upeaa työtä, josta täytyy kuitenkin välillä päästä lataamaan akkujaan. Kuten kaikista töistä. Ilmaston kanssa sama asia, valon väheneminen on suomalainen tosiasia tähän vuodenaikaan, oli miten positiivinen tahansa. Enää kuitenkin vain 13 päivää, kun päivät alkavat vähä vähältä pidentyä, eikä sadekaan voi (toivottavasti 🙂 jatkua sentään koko talvea. Suokoon joululoma katkon muusikolle, hiljaisuus helliköön korvia ja mieltä. Tsemppiä loppuvuoteesi ja lataavaa lomaa toivottaa toinen ope

 3. Sara G.
  10/12/2014 / 7:08 am

  Samoissa tunnelmissa minäkin. Kyllä tuo 24 tunnin pimeys vaikuttaa, ei sille mitään mahda. Onneksi on joululoma edessä! Ja hyvä on välillä positiivisenkin ihmisen tunnustaa, että aina ei iske 😉 Tsemppiä sinulle!

 4. Anonyymi
  10/12/2014 / 8:14 am

  Joo jaksetaan oman tahdin mukaisesti, kuin siltä tuntuu. Voi, kuulostaapa ihanalta pikkureissu edessä sinulla!Kivaa viikkoa!-jaana-

 5. Lucky Traveller Merja
  10/12/2014 / 5:17 pm

  Sama täällä, joululomaan tuntuu olevan niin piiiitkä aika, onneksi viikonlopun Tukholman reissu katkaisee odotusta edes vähän. Rentoa loppuviikkoa!

 6. Marjukka
  11/12/2014 / 10:35 am

  Jaksetaan, ei ihme, että hyydyttää, pitkä syksy takana.

 7. Marjukka
  11/12/2014 / 10:36 am

  Tsemppiä sullekin. Joululoma tekee niin hyvää tässä keskitalvella!

 8. Marjukka
  11/12/2014 / 10:36 am

  Kiitos samoin sinulle! Pienikin reissu tuntuu ihanalta, on mitä odottaa.

 9. Marjukka
  11/12/2014 / 10:37 am

  Kiitos samoin sinulle. Jouluinen Tukholma onkin kokematta, mukavaa reissua!

 10. Marjukka
  17/12/2014 / 9:01 am

  Voi kiitos tästä kauniista kommentista! Jostain syystä se oli mennyt tuonne roskakoriin, mutta onneksi kurkkasin sinne. Voi, sinä tajuat hyvin, mitä tarkoitan. Me ollaan todellakin sataprosenttisesti käytettävissä joka päivä työssämme. Vaikka se on upeaa työtä, niin kyllä tähän aikaan vuodesta alkaa olla johtikin tarpeessa. Hih, lataava lomaa sinullekin!

Vastaa