Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

28.12.2014

Münchenin joulumarkkinoilla 2/2

Jos päivällä oli jouluinen tunnelma, niin entäs illalla! Jouluinen musiikki jostain, tuoksut, valot ja iloiset ihmiset, japanilaiset selfie-tikkuneen ja "Frohe Weihnachten", hyvän joulun toivotukset.
Krokanttimanteleita - nam!


Palloissa oli valinnanvaraa. Omamme löytyi kyllä ihan pienestä lahjatavaraliikkeestä. Kuusessa on nyt pallot Münchenistä, Wienistä, Pariisista, Algarvesta, Kanarialta, Gardalta, Toscanasta... Unohtuikohan joku?

Jos vain kantaa jaksaisi, saisi kotiin hurmaavia astioita.


Leivonnaisia - pipareita ja stollen-pullapitkoja oli tietenkin. Aika pitkään vastustin marsipaani-stollenia. Marsipaania tuli syötyä muutenkin monessa muodossa, mm. hillossa.Raatihuoneen parvekkeelta kuului musiikkia, oli torvisoittokuntaa ja kuorolaulua.


Vähän sivummalla oli tällaiset näkymät ja tunnelmat!
 Aattoaamuna vielä torilla kuvailemassa. Suklaapäällysteiset hedelmät näyttivät aika ihanilta.

Sellainen matka - erilainen joulu tuli taas koettua. München jäi mieleen suurena ja tunnelmallisena. Nähtäväähän sielläkin olisi ihan turistimatkaksi, mm. Residentz-kompleksin satahuoneinen museo ja aarrekammio, Dachaun keskitysleiri (vaikka en tiedä, pystyisinkö sinne menemään) ja vaikka mitä muuta. Ainoa, mitä kaipasin, olivat kahvilat - ei vaan silmiin osunut ensimmäistäkään! Ehkä siksi menisin mieluummin Wieniin, jos vielä joulumarkkinoille suuntaisin, siellä kun kahviloita on joka kulmassa.

Oletko käynyt Saksan tai Itävallan joulumarkkinoilla? Mitä kaupunkia suosittelisit?

18 kommenttia:

 1. Olin Berliinissä viikko ennen joulua. Kyllä oli ihanat markkinat sielläkin. Samoja ihania tuotteita kuin kuvissasi oli sielläkin myynnissä. Mutta minusta ihaninta oli tunnelma ja valot illalla...
  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, valot ja tunnelma vetosivat minuunkin eniten. Oli tosi kiva kierrellä ja katsella ympärilleen. Berliinin markkinoita olen minäkin kuullut kehuttavan.

   Poista
 2. Hei, olen käynyt juuri Münchenissä muutama vuosi sitten itsenäisyyspäivänä. Silloin oli jo joulutunnelmaa. Pidin kaupungista, ehkä vielä enemmän Berliinistä. Dachaun leirille kävimme myös tuolla reissulla, sanotaan, että leiri oli ensimmäinen, jonka mukaan muut rakennettiin. Oli aikamoinen paikka, joka hiljensi pitkäksi aikaa. Löysin tuolla maasta sydämenmuotoisen kiven, olen säilyttänyt sitä korurasiassa...
  Mutta nyt iloisempiin aiheisiin eli Hyvää Uutta vuotta:) Terhi R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliini on varmaan toisenlainen, itse olen käynyt Berliinissä muurin purkamiseen jälkeen. Itäinen Berliini oli todella ankea silloin. Huh, olisin varmaan itku kurkussa keskitysleirikäynnillä, niin paljon olen niistä lukenut. Sydänkivi symboloi jotenkin toivoa ja sitä, että hyvyys voittaa kuitenkin lopuksi.

   Poista
  2. Olen käynyt keskitysleireillä Puolassa, Saksassa ja Itävallassa. Suosittelen käymään, vaikka kokemus onkin rankka. Se antaa elämään jotakin, mitä en osaa kuvailla kuin uudeksi perspektiiviksi. Elämän haurauden ja ikävä kyllä myös ihmisen kyvyn tehdä pahaa käsittää paremmin ja konkreettisemmin.

   Asuin aikoinani Wienissä ja siellä aletaan joulumarkkinoita rakentaa jo pyhäinpäivän (jota ei suomalaiseen tapaan ole siirretty lauantaille) jälkeen. Ihana tunnelma! Hyvin olet vanginnut Münchenin joulutunnelman, heti tuli mieli lähteä sitä katsomaan! Berliinin joulumarkkinat olen kokenut ehkä enemmän sellaisiksi karnevaalimaisiksi ja olutkulttuurikin on ehkä enemmän esillä, mutta siihen vaikuttaa varmasti kaupungin sijainti ja historia sekä se, ettei se ole katolista aluetta samalla tavalla kuin München.

   Poista
  3. Münchenissä katolinen kulttuuri näkyi hyvin selvästi niin markkinoilla kuin muutenkin. Berliinissä olen käynyt, mutten joulun aikaan, en kovasti pitänyt kaupungista. Mutta Wien! Se olisi varmaan mun mieleen joulunakin!

   Mä uskon, että keskitysleirivisiitti olisi aika kova kokemus. Ihmisen hirveimmän puolen konkretisoituma.

   Poista
 3. Ah ja voih...upeita kuvia. Ihana tunnelma välittyy kuvistasi. Kaunista!

  -jaana-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siellä kaunista, kiva, jos saan tunnelman välitettyä kuvista!

   Poista
 4. Ihania kuvia! Täällä Bremenissä harmiksemme jo korjaillaan joulumarkkinoita pois näin tapaninpäivän jälkeen, vaikka luulimme (ja kuulimme) että uuteen vuoteen saakka markkinat olisivat. No, oli jotain pientä, mutta suuret systeemit olivat jo purkutyön alla :(
  Mutta valoissa ei täälläkään ole säästelty! Täällä taas näyttää kahviloita olevan oikein mukavasti, ruokapaikkoja varsinkin perinteisiä taas melko vähän osunut silmiin.
  Ihanaa Uutta Vuotta ystäväni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on varmaan ihana matka, vaikka markkinat olisivat jo ohikin. Soitellaan, kun palaatte, olis kiva kuulla miten matkanne meni!

   Poista
 5. Menimme mieheni kanssa jouluaattona Wieniin. Kuvasi näyttävät siltä, kuin ne olisi otettu Wienistä, eli hyvin samanlainen joulu on molemmissa kaupungeissa. Olimme ensi kertaa Wienissä ja kiitos sinun matkakertomuksesi viime kesältä meillä oli hyvät tiedot kaupungista. Kävimme ihanissa kahviloissa, Hofburgin linnassa Sissi-museossa ja illalla konsertissa.
  Onneksi meillä paksut talvivaatteet mukana, myös Wienissä oli hyytävän kylmä tuuli.
  Seuraavan kerran matkustamme Wieniin keväällä tai kesällä, voin vain kuvitella kaikki ihanat terassit ja soittajat siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kiva kiva, jos jutustani oli jotain hyötyä matkallenne! Mun hyvä ystävä asuu siellä, ja on kehunut myös jouluista Wieniä. Ne kahvilat... Mun ääni menee Wienille, tykkään enemmän kahviloista kuin oluttuvista, hehe, vaikka Augustiner- tupa piti käydä tsekkaamassa ihan kuriositeetin vuoksi!

   Poista
 6. Ystäväni asuu perheineen Münchenissä ja olen vieraillut heillä monena vuonna juuri joulukuussa. Kovin tuttuja rakennuksia ja kojuja olit kuviin vanginnut :-) Marienplatzilla on pari kahvilaa, Rischart aika lailla raatihuonetta vastapäätä ja sen toisen nimeä en muista. Raatihuoneen takana olevan puiston laidalla on viehättävä Dallmayr -niminen kahvila, josta on tullut lempikahvilani Münchenissä. Sen alakerrassa on laaja herkkupuoti, josta saa myös lihajalosteet hankittua mukaansa.

  NtiK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin kiva kyläpaikka aina tiedossa! Dallmayrista luin ennen reissua, mutta siellä käynti unohtui jostain syystä, harmin paikka.

   Poista
 7. Oijoi, ihanalta näyttää! Suunnitelmissamme on käydä Saksan joulumarkkinoilla. Vähän jo peruin koko juttua, ystäväni kertoessa ruuhkasta, mutta taisinpa taas muuttaa mieltäni kuvasi nähtyäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menkää ihmeessä! Ainakin Münchenin kadut olivat niin leveitä, että hyvin mahduttiin kaikki, vaikka väkeä olikin paljon.

   Poista
 8. Tykkäisin jos "suomentaisit" tai edes liittäisit kuvaan nämä saksalaiset sanat, osa meistä kun ei tiedä yhtään mistä puhut milloinkin. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, lisäilin tekstiin vähän selvenyksiä! )

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.