Onnea isänmaalle – ja kansallispukuni

Lainaan J.F. Kennedyä: Älä kysy, mitä maasi voi tehdä puolestasi, vaan kysy, mitä sinä voit tehdä maasi puolesta. Nyt jos koskaan voi kysyä tätä itseltään.On onni asua Suomessa. Olen asunut ulkomaillakin, joten jonkinlaista vertailupohjaa on. On puhdas vesi, ilma, luontoa ja tilaa. Onhan meitä vähän, hivenen nurkkakuntaistakin on, sää on pikkuisen masentava ja verotus korkea. Mutta missäpä maassa ei olisi sekä hyviä että huonoja puolia. Onhan tämä kuitenkin kotimaa. Erityisen suomalaiseksi tunnen aina itseni, kun matkustaessa talvella lentokoneellinen kalpeita ja yskiviä suomalaisia purkautuu koneesta etelän auringon lämpöön. Voi meitä menninkäisiä, jotka kömmimme pimeästi valoon lähes silmiä siristäen. Silloin tulen suorastaan hellämieliseksi…Erityisen ylpeä olen tänä päivänä yrittäjistä, joihin olen saanut blogivuosinani tutustua. Heistä, jotka ovat lähteneet toteuttamaan unelmaansa, vaikka ajat ovat hankalat, ja pienyrittäjän elämä rankkaa. En ole kuitenkaan iloisempia ihmisiä tavannut. Hatunnosto heille!

*****

Eilen juhlimme koulussa itsenäistä Suomea. Monella meistä opettajista oli kansallispuku päällä, minullakin äidin tekemä Viipurin läänin Pyhäjärven pukuni (lisää tietoa siitä täällä). Pidän puvussani sen raikkaista väreistä. Erityisen kauniit ovat laajat hihat. Pukuni on täysin käsin ommeltu. Jalkaan voisi laittaa kippurakärkiset supikkaat, mutta sellaisia en tällä hetkellä omista. Itse asiassa tykkäsin kovasti mustista Pura Lopezin avokkaistani. Korot jalassa kuitenkin tuovat vähän ryhtiä olemukseen.Itsenäisyyspäivän ilta sujuu kotosalla. Linnan juhlia silmäilen myöhemmin tallennettuna. Päivällä kävimme Kaapelilla Ornamon design-joulumyyjäisissä. Myöhemmin haemme kuusen sisään ja koristelemme sen. Alkaa tuntua jo joululta.

Toivotan teille kaikille onnellista itsenäisyyspäivää, missä sen vietättekin!

Share:

13 Comments

 1. Doppwoman
  06/12/2014 / 5:41 pm

  Kaunis puku! itse en ole koskaan saanut pukeutua kansallispukuun, mutta uskon että on juhlallista pukea se päälleen. Hyvää itsenäisyyspäivää!

 2. Anonyymi
  06/12/2014 / 5:51 pm

  Kaunis puku, mutta sen kanssa ei missään tapauksessa saa pitää korkokenkiä. Jos ei ole pukuun kuuluvia, niin ehdottomasti mustat avokkaat. Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa.Terv. Jaana

 3. Lady of The Mess
  06/12/2014 / 7:02 pm

  Kiitos – oikein hyvää Itsenäisyyspäivää myös sinulle!Kansallispuku on aina tyylikäs ja sinun pukusi todella kaunis!

 4. Niina
  06/12/2014 / 8:09 pm

  Kaunis kansallispuku. Ja arvokas, ja nyt en tarkoita pelkästään puvun hintaa. Minullakin on, mutta tulee harvoin käytettyä sitä.

 5. Marjukka
  06/12/2014 / 8:13 pm

  Kiitos samoin sinulle. Mä olen pitänyt kansallispukua paljon, ja aina on yhtä upeaa pukea se ylleen.

 6. Marjukka
  06/12/2014 / 8:14 pm

  Joo, kyllä mä nää puolikorkeiksi avokkaiksi luen, eli siinä mielessä hyväksytyt.Kiitos samoin sinulle!

 7. Marjukka
  06/12/2014 / 8:15 pm

  Kiitos samoin, Lady! Onhan se!

 8. Marjukka
  06/12/2014 / 8:15 pm

  Ei sellaisia tilaisuuksia usein tule, että voisi pukea kansallispuvun ylleen. Vähän harmi!

 9. Sara S.
  07/12/2014 / 7:54 am

  Kaunis puku ja olen samaa mieltä kanssasi, värit ovat raikkaat. Kansallispukuja voisi käyttää enemmänkin mielestäni, ovat viime vuodet olleet jotenkin out. Todella sääli.Suloista sunnuntaita !

 10. eija
  07/12/2014 / 4:31 pm

  Tuo on todella kaunis kansallispuku. Minäkin olen kuullut että ei korkeita korkoja kansallispuvun kanssa, ja minun silmissäni nuo sinun kauniit kenkäsi ovat oikeat korkokengät (tuon korkempia itselläni ei varmaan olekaan). Mutta minun mielestäni kokonaisuus näyttää kauniilta ja eiköhän nämä tiukat "säännöt" ole jo hiukan historiaa. Ehkä eri asia, jos menisi johonkin arvokkaaseen veteraanijuhlaan tms. Se on hienoa että kansallispukuja käytetään. Itsellänikin on mummoni vanha Peräpohjolan puku.

 11. Marjukka
  07/12/2014 / 7:18 pm

  Eikö voisikin, ovathan ne melkoinen käsityönnäyte ja tarkkaan mietitty kokonaisuus. Kiitos samoin!

 12. Marjukka
  07/12/2014 / 7:20 pm

  Juu, kuten sanottu, supikkaita en tällä hetkellä omista. Toinen vaihtoehto olisi ollut laittaa Guessin ballerinat, ja ne nyt ainakaan eivät olisi sopineet, joten katsoin näiden olevan kahdesta vaihtoehdosta se parempi. Mulle nää ei oo korkeat… ; ) Oletko pitänyt pukuasi? Onneksi aina välillä tulee tilaisuus pitää pukua, kuten vaikkapa just itsenäisyyspäivänä juhlallisuuksissa.

 13. Anna
  08/12/2014 / 11:53 am

  Tuo on niin kaunis puku, raikas kuten kuvailit. Minulla on sama puku, anoppini tekemänä. Se oli hänen henkilökohtainen häälahjansa minulle, kaunis tapa toivottaa perheeseen tervetulleeksi. Hän oli aluperin aloittanut tekemään sitä itselleen (paljon ennen minun tulemistani kuvioihin) mutta oli sitten viimeistellyt sen ennen häitämme. Me menimmekin niin nopeasti naimisiin tapaamisemme jälkeen, ettei siinä alusta asti olisi tuolaista varmastikaan ehtinyt tekemään 🙂

Vastaa