Samppanjaa ja kynttilänvaloa

Samppanjaa ja pieniä herkkuja lauantai-iltana? No mikä ettei. Sain yhteistyön* merkeissä testattavaksi Nicholas Feuillatten samppanjaa, jonka kanssa katoin pientä hyvää maisteltavaksi.Odotin kiinnostuneena, miltä tämä vuoden 2006 samppanja maistuu, sillä vuosikerta oli Champagnessa lähes täydellinen. Nicolas Feuillatte on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin samppanjatuottaja. Nuorekkuus, ilo ja erinomainen hinta-laatusuhde ovat Nicolas Feuillatten samppanjan aina tunnistettavia piirteitä. Suomessa Alkon perusvalikoimaan kuuluu Brut Reserve, Brut Rosé ja Brut Chardonnay. Tilausvalikoiman puolelta löytyy muutama erikoisuus; Grand Cru Blanc de Blancs ja Blanc de Noirs sekä Palmes dÒr Brut ja Rosé. Nämä ovatkin mainioita tuliaisia vaikkapa illanistujaisiin.

Testaamani Nicholas Feuillatte Brut Chardonnay valmistetaan ainoastaan Chardonnay-rypäleistä. Tuoksua kuvaillaan aromikkaaksi, mineraaliseksi ja kukkaiseksi. Siitä voi erottaa omenankukkia, akaasiaa, päärynää ja limeä. Maku on kuiva, mistä tykkäsin kovasti, sillä en pidä makeista samppanjoista. Viini sopii hyvin aperitiiviksi sekä kaikenlaisten kevyiden ruokien kanssa tarjottuna. Samppanjan kanssa sopi pieneksi suolapalaksi ruisnapit lohi-tuorejuustotäytteellä ja punajuuripalasella. Myös juustot ja keksit sopisivat hyvin alkupaloiksi.

 

Samppanjalasini ovat Heikki Orvolan suunnittelemaa Auroora-sarjaa. Ehkä jossain vaiheessa hankin laakeat lasit amerikkalaiseen malliin.Lisätiedot Alkon sivuilta täältä. Kiitos Norex Oy:lle mukavasta yhteistyöstä!

Kuplivaa päivää!

Share:

6 Comments

 1. Maarit
  22/12/2014 / 7:18 pm

  Hei! Et arvaa, juuri olen tehnyt joulun ruokasuunnitelmaa-tulin illalla isäni luokse ja huomenna sekä aattona lapsuudenkotini täyttyy iloisesta porukasta ja siksipä suunnitelmaa vielä pyörittelen. Eli, muuten kaikki olikin selvää mutta alkuun ajattelin kuohuvaa ja juuri ennen kuin blogiisi saavuin mietin mitähän kuohuvan kanssa…että kiitos vinkeistä ja hyvää joulun aikaa!

 2. Lumo
  23/12/2014 / 9:27 pm

  Ex-avomiehen vanhemmilla oli aikoinaan nuo lasi, mutta niitä ei kuohuvaa koskaan tarjottu. Pelkäsivät niiden rikkoutuvan. Juomat tarjottiin euron bulkkilaseista… Kauniit esineet on tarkoitettu käyttöön ja nautittavaksi.

 3. Anonyymi
  24/12/2014 / 2:59 pm

  Jossain näin sellaiset samppanja lasit jotka oli puoliympyrän muotoiset ylhäältä oli tosi hienot keksis vaan mistä niitä saisi. T. Sipe

 4. Marjukka
  26/12/2014 / 1:28 pm

  Voi kun kiva, että sait vinkkiä tästä! Minäkin sain tämän vinkin yhdestä blogista, en nyt vain muista mistä.

 5. Marjukka
  26/12/2014 / 1:28 pm

  Oho, kyllähän nämä helposti särkyvät, mutta mitäs niitä koristeena pitämään… Kyllä tulee aika juhlava olo, kun pitää hoikasta lasinjalasta kiinni.

 6. Marjukka
  26/12/2014 / 1:29 pm

  Joo, tiedän ne lasit! Vaan mitkä ne ovat, en keksi…

Vastaa