Viherpirtelöhimo

Näin pimeänä aikana yritän olla ekstra-ahkera vihannesten ja hedelmien syöjä. Vai muutama vuosi sitten oli tosi laiska syömään hedelmiä – toista on nykyään. Kun on totuttanut itsensä vihanneksiin, niitä tekee mielikin. Näin ei ole aina ollut. Olen syönyt varmasti vuosia aika epäterveellisesti. Vatsa on ollut täynnä, mutta siinäpä se sitten on ollutkin.Välillä tuntuu siltä, että kroppa huutaa vitamiineja iltaväsymyksen iskiessä. Parasta olisi tietenkin tehdä pirtelö heti aamusta ja juoda tyhjään vatsaan. Pirtelö toimii nyt välipalana kotiin tullessa.

Oikeastaan kuvan pirtelö on lusikoitava, sillä laitoin siihen vain yhden appelsiinin mehun. Minulla on tullut siihen ihan himo. Teen viherpirtelöä myös kurkusta, basilikasta, salaatista jne, mutta avokadoa pitää olla aina mukana! Tänään soppaan valikoituivat seuraavat ainesosat:

– avokado

– kiivi

– päärynä

– sitruunamelissaa (tai minttua)

– viherjauhetta

– appelsiinin mehu

– reilusti raastettua, tuoretta inkivääriä (paras osa, nam!)

*****

Viikonloppu oli niin mukava ja tuntui tosi pitkältä. Tänä aamuna oli tekeminen, että orientui työviikkoon… Kieltämättä alkaa vähän väsymys painaa. Onneksi jouluun on enää pari viikkoa!Ja hei, jos sinulla on hyviä pirtelövinkkejä, jaa ne täällä! Vaihtelu virkistää.

Leppoisaa iltaa kaikille!

Share:

5 Comments

 1. Susanna
  08/12/2014 / 7:44 pm

  Aika tujua on tuo sun smoothie mutta kuulostaa hyvältä, pitääpä kokeilla joku kerta:)

 2. Satu // XL Elämää
  09/12/2014 / 11:20 am

  Oi kun kuulostaa hyvältä! Inkiväärin kanssa tosin minä ehkä harkitsen vielä, muuten kuulostaa todella maistuvalta.

 3. Marjukka
  09/12/2014 / 6:27 pm

  Se on tujua, sillä en säästele inkiväärissä. Sitruunaakin tykkään laittaa…

 4. Marjukka
  09/12/2014 / 6:27 pm

  Hyvää on, avokado tekee siitä samettisen.

 5. Anonyymi
  09/12/2014 / 7:57 pm

  Noi on ihania, ei kuulosta kovin hyvältä, mutta maku on yllättävän hieno! Tsemppiä joulunaluseen, samoissa tunnelmissa…. Terv. ingrid

Vastaa