Kashmirneuleen pehmeyttä

Olen kashmirin ystävä – totaalisesti. Olette varmaan huomanneetkin? Olen aika merkkiuskollinen, tehnyt välillä sivuhypyn tai kaksi ja taas palannut omiin suosikkeihini. Siksipä olin hyvin kiinnostunut, kun Kashmirneule.com* otti yhteyttä yhteistyön* merkeissä viime marraskuussa.

Kashmirneule.comilla on valtavan laaja valikoima neuleita sekä naisille että miehille, aina koosta XS kokoon XXXL. Neuleiden lisäksi on pipoja, pashminoita ja huiveja. Värivaihtoehtojakin on jopa neljäkymmentäviisi. Monet kashmirneuleet valmistetaan Kiinassa, mutta tämän liikkeen neuleet tehdään Nepalissa muutamaa poikkeusmallia lukuunottamatta. Hikipajatyövoimaa ei tarvitse pelätä, sillä vaikka tuotantokustannukset ovat varsin korkeat Nepalissa, työntekijöiden olot ovat eettiset.

Nettikauppa fyysisesti sijaitsee Slovakiassa, josta neuleet lähtevät 1. luokassa matkaan tilaajilleen ympäri Euroopan. Sain kysymyksiini nopean vastauksen Suomen kaupan vastuuhenkilö Peter Gresalta, jonka palvelualttiutta ja nopeaa vastausta myös Business Woman ihasteli.
Nettikaupan sivut ovat informatiiviset, lueskelin niitä tarkasti läpi. ”Miten raa´asta kashmirvillasta syntyy neule” oli kiinnostavaa luettavaa. Enkä esimerkiksi tiennyt, mitä tarkoittaa kashmirneuleissa kerros: siis useampi kerros neuleessa on, sitä lämpimämpi ja paksumpi se on. Neule kahdella kerroksella on siis ohut ja vaikka kesäiltaan oikein sopiva. Voi vain arvata, kuinka lämmin kerroksilla 12 kudottu neule on.

Sain valita itselleni kaksi neuletta. Mietin niitä tutkaillessani talvista työpukeutumista, joten päädyin tilaamaan tummanruskeat neuleet, lyhyen basic-puseron ja pitkän, shaalikauluksisen villatakin. Lämmin tummanruskea oli sellainen väri, että omassa vaatekaapissani sitä ei ole yhtä pooloa lukuunottamatta. Villainen neule on ehdoton suosikkivaatteeni töissä aina syksystä alkukevääseen. Vaatteen tulee hengittää ja lämmittää. 

Olipa vaikea päättää ihanista vaihtoehdoista… Kokotaulukoista oli hyötyä, lyhyt neuleeni on kokoa S, pitkä XS. 

Verrattuna vaikkapa Repeatin neuleisiin nämä villat ovat vähemmän pörröisiä. pinta on kaunis ja kokonaisuus laadukkaan oloinen. Lyhyt neule on ollut ahkeralla käytöllä töissä.

Asukuviin valitsin lempifarkkuni, vanhat Replayn flaret, alle valkoinen Filippa K:n paitapusero.
Valkoinen pusero, kauluksilla tai ilman, raikastaa asun kuin asun, en tule koskaan kyllästymään siihen. Vyö on Hilfiger Denimin, oranssi kid mohair-huivi Balmuirin. Laukku on luottokassini niin työssä kuin vapaalla, Francesca tote Marc By Marc Jacobsin.

Pieni hamonen on Daniel Hechterin. Neuletakki on kivasti vähän pidempi kuin hameen helma.


Kashmirneule.com tarjoaa tammikuun ajan lukijoilleni -10% alennuksen koodilla MARJUKKA. Ja perjantaina on upea arvonta – yksi blogini historian ihanimmista jutuista – muistakaahan käydä kurkkaamassa!Kokoja, laatua, mitä vain haluat neuleista kysyä, kirjoita Peterille: info@kashmirneule.com. Voit kirjoittaa myös suomeksi, käännös hoituu englanniksi kyllä.Ja nyt – huomiset työvaatteet valmiiksi, kalenteri esiin ja asennetta varhaiseen heräämiseen!

Mukavaa illanjatkoa!

cashmere knit Kashmirneule.com / jeans Replay / white shirt Filippa K

belt Hilfiger Denim / suede loafers Marc O´Polo / skirt Daniel Hechter

bag Marc By Marc Jacobs / kid mohair -scarf Balmuir

Share:

14 Comments

 1. Anonyymi
  06/01/2015 / 5:22 pm

  Tsemppiä kaikille töihin palaajille (siis myös minulle :))!Oikein mukavaa alkanutta vuotta, Marjukka! Uusia kirjoituksiasi odotellen – t. Aija

 2. Belladonna
  06/01/2015 / 5:22 pm

  Neuletakki on aivan ihastuttava ja sulle sopii tummanruskeakin erittäin hyvin.

 3. Anonyymi
  06/01/2015 / 6:21 pm

  Onpa tosi ihania vaatteita. Minäkin voisin pukeutua töihin farkkuihin ja neuleeseen. Neulehame on päälläsi tosi kaunis. Neuletakin ja paitiksen kanssa sellaisen virallisen näköinen kokonaisuus. Siis ei voi muuta kuin ihailla.

 4. MarikaH
  06/01/2015 / 7:35 pm

  Kashmir on ihana materiaali, pitää käydä tutustumassa Kashmirneuleen sivuihin. Kauniin pehmeän ruskean olet valinnut, ihan nappiväri 🙂

 5. Satu // XL Elämää
  07/01/2015 / 8:26 am

  Oi kun kauniita olet valinnut. Itse rakastuin huiviini, neule on vielä tulossa postissa. Tosin saapumisilmoitus tuli tuossa maanantaina, joten kohta on uusi ihana pehmoinen neule 🙂

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  07/01/2015 / 6:23 pm

  Tsemppiä sitä vähän tarvitaankin, kiitos! Ja sitä myös hurjasti sinulle, ja hyvää uutta vuotta, Aija!

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  07/01/2015 / 6:23 pm

  Kiitos, minustakin se on tosi ihana, tänään oli töissä päällä…

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  07/01/2015 / 6:24 pm

  Kiitos! Olisin laittanut kauluksettoman paidan, mutta kun oli pesussa ; )

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  07/01/2015 / 6:25 pm

  On, ihan paras, ei ole paluuta siitä… Nappiväri tosiaan, vielä kauniimpi kuin mitä odotin.

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  07/01/2015 / 6:25 pm

  Voi kiva, neuleita ei voi olla liikaa! (paitsi mulla taitaa olla jo…)

 11. Anonyymi
  08/01/2015 / 10:34 pm

  Heipa, kaunis tuo valitsemasi neuletakki. Kävin katsastamassa nettisivut ja siellä värit eivät olleet ihan samat kuin sinun kuvissa; muistako minkä niminen tuo neuletakki on? Terkuin AnneT

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  09/01/2015 / 5:21 am

  Hei, se on Perla, väri marron chine.

 13. klaara
  09/01/2015 / 8:41 pm

  Ihana tuo monivärinen hame!

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  10/01/2015 / 4:38 pm

  Juu, se käy monen kanssa!

Vastaa