Pois sunnuntai-illan angstit!

Tunnustaako kukaan potevansa jonkinlaista sunnuntai-illan angstia – tuleva viikko pyörii mielessä ja vähän ahdistaa, usein syyttä, mutta silti…? Iltaa on vielä monta tuntia jäljellä, silti henkisesti jo on töissä. Itse tunnustan välillä sortuvani sunnuntaimasennukseen, vähän tietenkin riippuen siitä, millainen viikko on kyseessä. Itseäni se vähän tuppaa ärsyttää. Tänään mietiskelin, miten saisin sunnuntaistakin vähän mukavamman… Teen kuten monet opettajat: valmistelen tulevan viikon jo sunnuntaina niin hyvin kuin voin. Yleensä illalla. Mutta tänään aloitin hommat jo hyvissä ajoin, kiitos erittäin aikaisen aamuheräämisen (puoli yhdeksältä!) ja kas, minulla oli yhtäkkiä puolen päivän jälkeen vapaata tehdä kaikkea muuta mukavaa. Hyvä homma, toimii paremmin kuin aloitus iltaseitsemältä, jolloin työt saattavat jäädä pyörimään mieleen, ainakin se viimeisin biisi, oli se sitten Aviciin Wake Me Up tai Rati Riti Ralla, kuten tänään…Yöllä oli satanut paljon lunta, joten mies meni kolaamaan pihaa. Minä sen sijaan päätin yllättää hänet ja tein Lindan blogista löytyneen ohjeen mukaan bataattihampurilaiset. Niistä tuli ihan mielettömän hyviä! Illallismusiikkina toimi Spotifysta löytynyt Emmylou Harrisin levy Evangeline, jonka sain muistaakseni joululahjaksi 14-vuotiaana. Uskomatonta, miten hyvin sanat olivat edelleen mielessä, kun sitä hoilotin ruuanlaiton ohessa.


Siinä sitten istuttiin iltaa, syötiin hyvin terveelliset hampurilaiset, nautittiin lasi Yellow Tail-punaviinia, kuunneltiin nostalgista musiikkia ja juteltiin kaikesta mahdollisesta. Sunnuntai-ilta tuntui taatusti hyvältä, ja itse asiassa – työviikon aloitus tuntuu oikein mukavalta. Hyvä ruoka, parempi mieli, vai miten se slougani nyt meni.


Kiitos Lindalle ohjeen jakamisesta, ja hyvää viikon alkua kaikille!

Ps. Mitä tykkäät blogin uudistuneesta ilmeestä? Itse tykkään kovasti!

Ps II: Kashmirneuletakin arvontaan täältä

Share:

22 Comments

 1. anneaulikki
  11/01/2015 / 6:32 pm

  Kuulostaa hyvältä sunnuntaiangstin selätys ! Tunnustan, että tuleva työviikko alkaa pyöriä mielessä iltapäivästä, aivan turhaan. Ehtiihän sitä huomennakin ☺ Mukavaa viikonaloitusta !

 2. Anonyymi
  11/01/2015 / 6:53 pm

  Sunnuntaiahdistus on kyllä tuttu tunne, varsinkin nyt, kun menen töihin loman jälkeen. Olen yrittänyt ottaa rennosti tämän päivän. Käytännössä se tarkoitti joulujuttujen poissiivoamista, leffaa ja kyläilyä naapurissa, ihan kivaa toimintaa kuitenkin. Siitä se arkinen rytmi pikkuhiljaa toivottavasti taas löytyy, kun pääsen työpöydän äärelle.Blogisi uusi ulkoasu näyttää kivan selkeältä ja raikkaalta. Tykkään. 🙂 Lumituiskuisin terkuin,M

 3. annu
  11/01/2015 / 7:09 pm

  Eilen kuolasin just noita samoja purilaisia samaisesta blogista. Ja päätin, että teen niitä ensi viikonloppuna :)Sunnuntaiangsti on tuttujuttu… kello 14 jälkeen alan vilkuilla puhelinta..ja monen monituista kertaa olen tänäänkin meinannut ladata sähköpostit ja lukea ne. Mutta pidän näpit irti! Viikonlopun pitäisi olla viikonloppu – koko ajan! :)Mukavaa työviikkoa!

 4. Anonyymi
  11/01/2015 / 7:10 pm

  Kuule just purin sunnuntai-olo tuntojani miehelle, ja hän sanoi että et ole ainoa. Ja sitten avasin blogisi! Meitä on monta. Se angsti on niiiin ärsyttävää ja silti se aina tulee. Kai se johtuu siitä kun viikonloppu on ollut niin ihana. Mutta lohduttaudutaan sillä että meitä on monta ja sieltä se uusi viikonloppu taas tulee. T. Maija

 5. Satu // XL Elämää
  11/01/2015 / 7:22 pm

  Minä pyöritän usein myös seuraavaa viikkoa jo sunnuntaina päässä, vaan nyt olen päättänyt, että kun aikaa lukea piti jostain etsiä (kuten aikaa lukea myös) niin kyllä sitä sunnuntaina sen murehtimisen sijaan voi vaikka ottaa kirjan käteen. Aikaa on vaikka mihin, turha sitä on vielä murehtia maanantaita. Joka ei ole kovin murheellinen tapahtuma edes 🙂

 6. Pauska
  11/01/2015 / 8:08 pm

  Vältän angstin suunnittelemalla perjantaina tai torstaina maanantain tunnit. En myöskään suunnittele koko viikkoa, vaan aina edellisen tunnin jälkeen seuraavan tunnin. Tosin tällä kokemuksella (22 v.) riittää ohjeelliset muistiinpanot Wilmaan, niillä pärjää. Näin olen tehnyt vuosikausia. Joskus on pakko tehdä viikonloppuna töitä, mutta yleensä pyrin pitämään lauantain ja sunnuntain vapaana ja esim. korjaamaan kirjoitelmat jo perjantaina, monesti en niitä kyllä edes teetätä perjantaiksi, jotta saan pitää sen vapaana. Itselleni sopii parhaiten tämä menetelmä ja motto "tee työt heti, kun pystyt". Sunnuntait menevät yleensä levätessä, urheillessa, urheilua katsoessa, niin eipä sitä ehi angsteilla kovin paljon. 🙂 . Tällaiset keinot minulla käytössä, nuorempana tein sunnuntai-iltanakin hommia ja maanantai ahisti, enää aika harvoin.

 7. Minna Manner
  11/01/2015 / 8:37 pm

  Jotain uusia hyviä puolia kolmivuorotyölle, ei sunnuntaina angstia;)

 8. Nipsux
  11/01/2015 / 9:01 pm

  Herkullisen näköisiä purilaisia! Tein kesällä uunibataatteja ja sain melkein puukkoni poikki niitä halkoessa.. Millaisella työkalulla sinä ne viipaloit, vai olikohan mulla vain väärä taktiikka? Mulla ei pahemmin ole sunnuntaiangstia, koska työ omassa yrityksessä on niin mukavaa. Tänäiltana lisäksi olin vapaa-ajan työssäni, joka on myös tosi mielekästä. Ei siellä ehdi tulla edes mieleen, että aamulla "pitää" töihin.

 9. Anonyymi
  12/01/2015 / 4:16 am

  Minä suunnittelen aina arkisin opetuksen jälkeen seuraavan viikon tunnit. Eipä tarvi sitten vapaa-aikaa kuluttaa siihen ja voi pitää viikonlopun täysin vapaana töistä. Sähköpostien kanssa toimin niin, että arkisin klo 16 jälkeen en niitä enää lue ja viikonloppuisin en lue lainkaan. Tätäkin on pitänyt erikseen opetella. Ja kyllä minullakin aina ahdistus iskee päälle sunnuntai-iltapäivisin… Maanantaina se aina sitten helpottaa ja viikko rullaa vauhdikkaasti omalla painollaan. Laura

 10. Anonyymi
  12/01/2015 / 3:17 pm

  Jotain hyvää sittenkin 🙂 Olen myös entinen kolmivuoron tekijä hoitoalalta. Alallahan ei viikonpäivän nimellä ole mitään merkitystä, kun vapaa voi olla milloin vain ja useimmiten arkena.t. ex-ph

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  12/01/2015 / 5:20 pm

  Niin, ihan turhaa mietitään, työpäivä tulee sitten kun tulee. Mukavaa aloitusta sinullekin!

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  12/01/2015 / 5:21 pm

  Joo, loman jälkeen ihan tutkitusti ahdistaa. Itse aina myös yritän järkkäillä mukavaa toimintaa, ettei liikaa miettisi.Kiva kun tykkäät uudesta ulkoasusta, keikautin kerralla uusiksi!

 13. Marjukka / Fab Forty Something
  12/01/2015 / 5:23 pm

  Tuleekohan niistä uusin blogihitti? Olivat muuten kyllä hyviä, mutta ehkä teen kanapihvit seuraavalla kerralla, liha on vähän turhan tuhtia mun makuun.Heh, yritetään olla angstaamatta ja nauttia viikonlopusta : )

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  12/01/2015 / 5:23 pm

  Hihi, great minds think alike ; ) Varsinkin, jos viikkis on ollut supermukava, viikon aloitus on vähän nihkeää… Kunnes taas pääsee rytmiin. Meitä on monta!

 15. Marjukka / Fab Forty Something
  12/01/2015 / 5:24 pm

  No niinpä, maanantai on itseasiassa ihan ok!! Mä olen aina tykännyt arjesta ja sen rytmistä. Mikä kirja sulla on menossa?

 16. Marjukka / Fab Forty Something
  12/01/2015 / 5:26 pm

  Heh, mä olen sua vähän jäljessä, (18v.) vanhalla pärjää pitkälle, mutta teen mielelläni joka vuosi uuttakin matskua. Mä suunnittelen siksi koko viikon hahmottaakseni kokonaiskuvan tulevasta viikosta.

 17. Marjukka / Fab Forty Something
  12/01/2015 / 5:27 pm

  No toi on totta! ;D

 18. Marjukka / Fab Forty Something
  12/01/2015 / 5:29 pm

  Olivat, kokeile ihmeessä. Heh, mulla on vain kunnon kokkiveitsi ,jonka isken bataattiin, bataatin voimalla leikkuulautaan. Välillä on niin paksu bataatti, että miehen pitää avittaa. Meillä syödään paljon bataattia, tykkään siitä enemmän kuin perunasta.Voi sua onnenmyyrää, yrittäjäthän ovat tutkitusti onnellisimpia, kun saavat olla oman itsensä pomoja. Mulla sama juttu kuin sulla, vapaa-ajan työ, eli blogini, on niin kivaa, ettei ahdista koskaan.

 19. Anonyymi
  13/01/2015 / 1:27 pm

  Herkullisen näköinen ateria. Tulipas nälkä!Sunnuntaiangstia ei ole ollut vuoteen. Olen niin kivassa paikassa töissä, että mielellään maanantaiaamuna tulee töihin ihanien kollegojen pariin.Ja tykkään paljon blogisi uudesta uudistuneesta ilmeestä. Raikas.-jaana-

 20. Pauska
  13/01/2015 / 3:58 pm

  Minäkin teen uutta melkein päivittäin. Sähköistymisen ja uudistuvien yo-kirjoitusten takia koko homma menee uusiksi, suullinen yo-koe tuo sitten vielä omat haasteensa muutaman vuoden päästä. Sulla on niin paljon enemmän eri ryhmiä, että varmasti onkin tarpeen saada kokonaiskuva. Minä vedän 2-6 ryhmää, yleensä neljää tai viittä/jakso.

 21. Marjukka / Fab Forty Something
  13/01/2015 / 5:08 pm

  Fiksua ajankäyttöä! Kyllähän mäkin monesti tiedän jo kuluneen tunnin perusteella, mitä seuraavalla tunnilla tehdään, kokemuksen tuoma etu!

 22. Marjukka / Fab Forty Something
  13/01/2015 / 5:10 pm

  Kiva kuulla, että olet tyytyväinen töihini! Olen toki minäkin, mutta välillä tulevan viikon haipakka vähän mietityttää.Kiva kun tykkäät blogin ilmeestä, kyllä sitä mallailinkin tuolla harjoitusblogini puolella.

Vastaa