Eräänä aamuna liikenteessä (ja päivän asu)

Kuvat eivät liity juttuun mitenkään. Hymyilevä minä ei ole ihan yhtä iisi kuin allekirjoittanut tiistaiaamuna liikenteessä. Joskus sitä näkee liikenteessä todella arsyttäviä ja itsekkäitä kuskeja. Yksi sellainen oli tiellä kauniina ja aurinkoisena aamuna.

Ajelin kaikessa rauhassa vasenta kaistaa, joka veti vähän oikeaa paremmin. Oikealla kaistalla oli autoja jonoksi asti, samoin edelläni. Äkkiä – jostain oli taakseni ilmaantunut bemari, joka ajoi aivan takapuskuriin kiinni ja räpsytti valoja. Ajattelin, että minnehän äijä meinaa mennä, sillä oikeasti – hän ei voinut siinä ruuhkassa päästä minnekään yhtään nopeammin. Ajelin siis hetkisen rauhassa, jolloin heebo räpsyttää toisen kerran.

Päätin päästää äijän ohitseni. Siirryin rauhassa vasemmalle kaistalle, (jonka autojen tietysti piti antaa minulle tilaa ja jarrutella sitä varten) tyyppi painaa kaasua, kurkistaa ikkunastaan minua ja autoani kohti, ja – näyttää keskaria!

Siis aikuisten oikeasti, ajattelin. Ja kuulkaas näytin takaisin! Tosi kypsää käytöstä, joo, mutta sitten aloin seurata, mitä mies tekee. Hänellä oli taktiikka: aja aina seuraavan auton puskuriin kiinni (ja näyttää kiukkuiselta, luultavasti, kuten minullekin), luultavasti valot räpsyivät siinäkin vaiheessa. Ja ajatelkaas, muutaman kilsan ajettuani äijä oli edennyt tällä taktiikalla noin 150m. Että sellaista!

Kotiin tultuani kysyin mieheltä, mikähän mahtoi olla takapuskuriäijän ongelma. ”Se, että liikenteessä on muitakin”, mies sanoi.

Sitten liikenteessä on näitä puikkelehtijoita. Ilmeisesti he luulevat pääsevänsä vähän nopeammin etenemään, kun puikataan toiselle kaistalle ja takaisin vähän väliä! Toiset autot joutuvat jarruttamaan, jotta tämä teiden kunkku pääsisi toteuttamaan autoiluhalujaan. Tunnustan, että välillä karjun itsekseni autossa. Tosiaalta ihan turha raivota asioille, joille ei mahda mitään.

Sitten päivän, ja eilisenkin päivän asua. Repeatin ihanaa puuvillaneuletakkia olen pitänyt töissä nyt kaksi päivää. Puuvillaneuleiden määrä meitsillä on varsin vaatimaton verrattuna villaan, joten oikein mukava oli laittaa kevyempää neuletta päälle.

Ranteessa on uusi kello, saatu Perkko Oy:ltä. Merkki on Emporio Armani. Kellotaulu on ranteeseeni reilu (41mm), mutta kello siroutensa vuoksi ei näytä raskaalta. Emporio Armanin kellojen jälleenmyyjälistan löydät täältä.
knit Repeat / pants DAY Birger & Mikkelsen /boots Tiger of Sweden

black shirt Second Female / watch Emporio Armani / sunnies Le Specs (from SOFiNAH Shop)

Yritän täällä saada vähän väsymystäni kasaan syömällä tacoja ja ottamalla kunnon päikkärit, sillä huomenna on täysi työpäivä, hohhoijaa… Nauttikaa te perjantaista!


Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

*bloggaaja ei hyödy linkistä rahallisesti

Share:

28 Comments

 1. Lady of The Mess
  20/03/2015 / 2:03 pm

  Törttöjä on aina – ja vaikkei niin aikuistamaista niin kyllä minäkin olisin keskaria näyttänyt takaisin!Neuletakki on kaunis – ja niin on kellokin. Puhumattakaan sinusta itsestäsi!Ihanaa viikonloppua, Marjukka!

 2. Tiia K
  20/03/2015 / 2:57 pm

  Miten kuulostaa niin tutulta. Kun minä ymmärrän antaa tietä, joku äijän retales jo tööttää minulle kimmaantuneena takapuskurissa. Ruotsissa homma osataan ja siellä asuessa opin herrasmiesmäisen vetoketjumallin ja annan aina tilaa yhdelle ja toivon, että seuraava ymmärtää antaa tilaa taasen yhdelle ja kappas jono liikkuu joka suunnasta.Aivan ihanaa viikonloppua ja asusi on mitä kaunein. <3

 3. Anonyymi
  20/03/2015 / 3:57 pm

  Ajattelen ainavastaavissa tilanteissa, että tuokin liikenteessä kimpoilija vielä joku päivä saa sydänkohtauksen tai aivoinfarktin, kun viitsii elellä ja ajella niin aggressiiviseen tyyliin.. Oikeasti, joillain ihmisillä kai adrenaliini höyryää, kun pääsee auton rattiin. Alkukantainen vietti valloillaan ruuhkassa 😀 Ei hyvä.

 4. Anonyymi
  20/03/2015 / 4:19 pm

  Hei, mä olen monella mökkimatkalla saanut kunnon naurut. Joku hermoheikki ohittaa mut Kehä-kakkosen perjantai-ruuhkassa ja jatkaa matkaa kaistalta toiselle hyppien. Ja joskus varttia-puolta tuntia myöhemmin ajan Turun motarilla oikeaa kaistaa tyypin ohi. Eli ihan turhaa vauhkoamista – rauhallinenkin pärjää, joskus jopa paremmin :)Aurinkoista oloa viikonloppuun!T. Aija

 5. Anonyymi
  20/03/2015 / 4:46 pm

  Voi, voi. Kyllä noihin keskarin näyttäjiin on syytä vaan tottua, mikäli meinaa ylipäätään autoilla, suomessa. Eihän täällä osata käyttäytyä muutoinkaan, mitenkäs sitten muka liikenteessä ?

 6. Anonyymi
  20/03/2015 / 4:48 pm

  Mikähän siinä onkin kun takapuskurissa roikkuva , ylinopeutta ajava on useimmiten saksalaisen premium automerkin auto (tai tällä termillä niiden omistajat niitä nimittävät). Pahimpia ovat Audikuskit ja bemarikuskit kakkosena. Mersukuskit ajavat hillitymmin, johtunee merkin arvokkaammasta imagosta. Tuntuu että näitä höyrypäitä ärsyttää muilla automerkeillä ajavat.Repeat on hyvä. Lähden taas Hulliksilta niitä katsastamaan keskiviikkona.T. Neliveto Suzukisti (Niin ja kateuskortti ei heilunut) Tähdennettäköön nyt sekin 🙂

 7. Veera / Stockholm by me
  20/03/2015 / 4:58 pm

  Ai kamala! Siis toi kun joku aikuinen näyttää keskisormea liikenteessä (tai no, missä vaan) on kyllä niin häkellyttävää, sitä ei tiedä miten päin olisi. Oikeesti, kuka tekee noin? Aaah mulla nousi verenpaine ihan vaan tätä juttua lukiessa, hyvä että näytit takaisin. Kai, tai emmä tiedä. Mutta eipä kai noita vaihtoehtoja paljon ole. No meitä on moneen junaan, onneksi on viikonloppu. Täällä Tukholmassa sataa räntää (jihuu), toivottavasti teillä on siellä paremmat olot! <3

 8. Uraäidin Ruuhkavuodet
  20/03/2015 / 6:32 pm

  Juuri tuollaisten tyyppinen takia minua pelottaa ajaa motareilla :/ Ajovuosia on takana jo yli 20 mutta silti olen aika epävarma kuski ja tuollaisten törttöilijöiden takia kyllä saan työmatkailusta mahahaavan! Mutta hei, asusi on taas aivan ihana <3

 9. Belladonna
  20/03/2015 / 9:14 pm

  Näihin (mies)autoilijapullistelijoihin törmää tuon tuosta. Jostain kumman syystä joillain on pakkomielle päästä naiskuskien ohi – antoi muu liikenne siihen mahdollisuuden tai ei. Ja mitä pienempi auto naiskuskilla on, sitä suurempi tarve se on ohittaa. Sillä ei ole niinkään merkitystä, mitä vauhtia itse ajaa. Asiasta toiseen: on tosi kiva asu ja taas kerran tykkään kuvien seesteisestä tunnelmasta.

 10. Anonyymi
  21/03/2015 / 3:22 am

  Ja mitähän se hermostuminen auttoi – nada. Kuten joku jo mainitsikin, päivä lähempänä infarktia. Täällä Kaliforniassa on ihanaa, kun kukaan ei pahemmin hermoile ja kielletäänhän se jo autokoulun ohjekirjassakin. Keskisormea ei kukaan uskalla näyttää, kun ei koskaan tiedä mitä on vastassa – voi tulla jopa ammutuksi, jos oikein hermostuttaa vastaantulijan… Kauniina olet! Eeva

 11. Sara
  21/03/2015 / 7:12 am

  Olen huomannut itse ihan samaa. Tämä on yleistämistä, mutta aika usein nämä teiden "ritarit" ovat keski-ikäisiä miehiä, joilla on jokin kalliimpi auto alla. En itse todellakaan jää muiden jalkoihin ja kaasujalkani on raskas, mutta osaan kyllä antaa tilaa niille, joille on vielä suurempi kiire. Toisaalta ymmärrän kyllä, milloin kannattaa ohittaa ja milloin pysytellä kiltisti vasemmalla kaistalla, jos on useampi kaista samaan suuntaan. Tuollainen järjestön ohittelu ja itsekkyys on kyllä ihan per**stä. Joskus se jaksaa naurattaa ja huvittaa, joskus se ottaa päähän. Täytyy kyllä tunnustaa, että minua ottavat päähän myös autoilijat, jotka matelevat tai ovat muutoin erityisen hitaita, mutta en kyllä ala ajella puskurissa kiinni tai näyttämään keskaria heille. 🙂

 12. Sara
  21/03/2015 / 11:29 am

  Heh, tietenkin kiltisti oikealla kaistalla. 🙂

 13. Marjukka / Fab Forty Something
  21/03/2015 / 3:48 pm

  Törttöjä näkee viikoittain, valitettavasti. Keskari oli jotenkin alkukantainen reaktio, ei mahtanut mitään. Mut äijä tuskin näki sitä… Kiitos samoin, ihana Lady!

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  21/03/2015 / 3:51 pm

  Just näin! Ei niinku tapahdu tarpeeksi nopeasti! Mäkin pari vuotta Jenkeissä ajaneena opin herrasmiesmäisen sikäläisen ajokulttuurin, tietä annetaan aina ja meininki on rauhallinen. Jos on niin hitsin kiire, miksei lähde aikaisemmin.Kiitti samoin sulle!

 15. Marjukka / Fab Forty Something
  21/03/2015 / 3:52 pm

  Niin varmaan saa! Mä taas toivon, että jää poliisin haaviin, ja pari kertaa olen näiden vuosien aikana sen nähnyt tapahtuvankin! Hahhhaa, niin vahingoniloinen, sori vaan, törttökuski!

 16. Marjukka / Fab Forty Something
  21/03/2015 / 3:54 pm

  Joo! Just näin! Ei voi ymmärtää. Mikä sille nyt tuli…? mihin hävisi kiire????

 17. Marjukka / Fab Forty Something
  21/03/2015 / 3:55 pm

  No liikenteessä lienee samat ihmiset kuin muuallakin törttöilemässä, se lienee vakio… Huoh…

 18. Marjukka / Fab Forty Something
  21/03/2015 / 3:57 pm

  Joo, ikävä kyllä olen todennut samaa… Mitenkään ihanaa autoa dissaamatta. Käy vissiin luonnolle ajaa pienen Toyotan takana, vaikka ihan nopeusrajoitus +5km mentäisiin.Hihi, ei mullakaan heilu kateuskortti. Egoni ei ole riippuvainen hevosvoimista…

 19. Marjukka / Fab Forty Something
  21/03/2015 / 4:00 pm

  Äijät näyttää. Mulle on kahdesti näyttänyt. Ihan uskomatontahan se on, mutta jos kasvokkain jos puhuttais, puhuisin sen suohon, sen verran teräväkielinen olen face to face. Taas, mun keskisormi (pieni sellainen) taisi olla joku primitiivinen vastareaktio. Toinen vaihtoehto olisi ollut näyttää kieltä.Viileää on, vaikka kirkasta.

 20. Marjukka / Fab Forty Something
  21/03/2015 / 4:02 pm

  Mua ei ajaminen pelota, mutta itsekkyys liikenteessä saa näkemään punaista… Kiitti, minustakin ihana asu!

 21. Marjukka / Fab Forty Something
  21/03/2015 / 4:04 pm

  Just näin, reilua ylinopeutta ajavia naisia on tullut takaa, mutta ei heillä ole ollut tarvetta näyttää vihaa ohi ajaessaan. Kiitti, aika viimeisillä voimilla hymyiltiin kuvissa. Nyt parin tunnin päikkyjen jälkeen on taas mahtis olo!

 22. Marjukka / Fab Forty Something
  21/03/2015 / 4:07 pm

  No näin on. Tuli vain joku ihme ärsyyntyminen! Tosi on, amerikoissa ajaminen oli iisiä, ei TX:ssakaan koskaan ollut kiire, annettiin auliisti tietä jne. Tosin se ase saattoi siellä hansikaslokerossa olle, eikä saanut autosta naapuriautoon katsekontaktia ottaa. Thanks, my friend!

 23. Marjukka / Fab Forty Something
  21/03/2015 / 4:10 pm

  Joo, sori vain keski-ikäiset ja vanhemmanpuoleiset miehet saksalainen automerkki alla. Teistä on tullut stereotypia. Joskus huudan autossa hidastelijalle "mikä maksaa", mutta ei tulisi mieleenikään alkaa käsimerkkejä näyttämään! Jos on kiire, niin lähtis sitten aikaisemmin liikenteeseen, ei tarttis olla aggressiivinen!

 24. Viiruska
  21/03/2015 / 7:35 pm

  Joo oon kans näihin törmännyt, parasta toki se, kun nää roikkuu ensin takapuskurissa sillä uudenkarhealla bemarillaan ja kun vihdoin pääsevät susta ohi, ITSE alkavat hidastella ja nopeus tippuu rajoitus -5km :DToinen on nää keskarimestarit, omavaltaisesti saisivat näytellä kansainvälisiä käsimerkkejä, muut eivät. Tästä yksi esimerkki (onneksi 40km/h rajoitusalueella): ajelin juuri rajoituksen mukaan, hiukan yli, kun taakse tuli tällainen em. auto, valot vilkku ja teki sellaista sahaavaa liikettä eli ärsyttävästi näkyi taustapeilissä. No sitten kun tultiin levennyskohdalle tää äijä lähti OIKEALTA ohi kääntyvien kaistan kautta ja näytti keskaria mennessään, noh minä sitten reippaana näytin takasin niin eikö tää vedä liinat kii siinä edessä! Onneks on nopeet refleksit ja mitään ei sattunut mut kyllä näytti koville ottavan tälle 60+v äijälle kun parikymppinen naishenkilö näyttää keskisormea. :DD

 25. Mapsi
  21/03/2015 / 8:00 pm

  Hihi, täällä yks saksalaismerkin kuski 😉 Tosin, en myönnä olevani mitenkään tuolla teillä hosumassa saati mitään kansainvälisiä merkkejä näyttämässä! Joskus todella ihmetyttää ne kuskit, jotka piiiiitkän jonon perästä lähtiessään ohittelevat auto kerrallaan, tai pahimmillaan aiheuttavat isoja vaaratilanteita, kun lähtevät ohittamaan vaikka tuplarekkaa lähes keltaisen viivan kohdalla. Siinä ei vaaranna pelkästään itseään, vaan myös muita liikenteessä liikkujia. TOdella arvostan niitä kuskeja, traktoreita jne. jotka saattavat piipahtaa pysäkille hetkeksi ja päästää jonon ohitseen! Se on mielestäni myös todella huomaavaista muuta liikennettä kohtaan. Mutta noita törppöjä vaaratilanteiden aiheuttajia tai muuten moukkamaisia kuskeja kyllä ihmettelen. Olenkin joskus miettinyt, että mitäköhän sellainen keskisormen näyttäjä tuumaisi, kun tulisikin vaikka itselle asiakkaaksi ja olisi juuri tiellä vinkannut keskaria. Ymmärtäisikö olla edes nolo?Joskus olen itse vilkauttanut vähän jarruvaloja jos takana on todella hosuheikki, eli puskurissa kiinni ajava, valoja vilkuttava kuski. Kyllä se sitten turvavälin jättää, kun tajuaa, että jos ajaa persuksiin, niin hänen syynsä ;D

 26. Marjukka / Fab Forty Something
  22/03/2015 / 10:05 am

  Eih, repesin!! Ihan uskomatonta käytöstä – halusiko hän, että törmäät hänen autoonsa???!! Juu tuo on tuttua, että ensin pitää väen vängällä päästä ohi pienemmästä autosta (ja naisesta), sit jäädään roikkumaan siihen eteen. Sitä en siedä, että ylinopeutta kaahataan asustusalueella, saa mut raivon valtaan. Siinä voi tulla tielle lapsi tai joku muu, ja sitten voi käydä huonosti.

 27. Marjukka / Fab Forty Something
  22/03/2015 / 10:08 am

  Hih, en usko, että sinä olet niitä saksalaisautokaahareita! Välillä on sydän kylmänä seurannut älyttömiä ohituksia mäkeä vastaan tms, kun on se keltainen viiva. Mikä ihmeen kiire oikein on, että pitää henkensä kaupalla ohitaa? Sitten kuitenkin jumitetaan seuraavissa liikennevaloissa peräkkäin…Haha – voisi olla nolo tilanne ja ryömittämisen paikka… ; ) Mä myös harrastan jarruvaloja, jos takana tulija tunkee liian lähelle. Jotkut tajuaa, jotkut ei.

 28. Viiruska
  22/03/2015 / 1:22 pm

  Ilmeisesti halus joo, että olisin joutunut maksumieheksi vaikka hän siinä temppuili. 😀 No mutta, nauroin asialle jo silloin ja nauran edelleen. Pari kertaa tän jälkeenkin oon nähnyt kyseisen ukon bemareineen tekevän jokseenkin samaa myös muille autoilijoille, kyllä saa olla mielenkiintoinen elämä täällä kaupungissa kun muita ihmisiä ei sais olla ollenkaan. 😀

Vastaa