Invisalign-oikomispäivitys – neljännet muotit ja vetokumit

Lauantai-ilta… On urheiltu, otettu päikkärit ja puhuttu puhelimessa pitkään. Vielä joku hyvä leffa salaatin kanssa, ja se on siinä, rentoilua kerrakseen.

Aamupäivällä suunnistin Erottajan Oralille* kuukausittaiseen tarkastukseeni. (Jos joku ei ole vielä lukenut oikomishoitoni ensimmäistä postausta, se löytyy täältä.) Suussa on nyt oikomiskiskosetti numero neljä. Kaikki on mennyt tosi hyvin, enkä oikeastaan muista enää päivisin niitä ollenkaan. Kiskojen poistaminen on tosi helppoa. Joka aamu ja ilta harjaan ne puhtaiksi, myös liotan niitä Corega-poreessa muutaman minuutin muutaman kerran viikossa.

Hammaslääkärini Ville Kemilä totesi myös, että suunnitelmien mukaan edetään. Muotit kahdeksansiin asti tekevät nyt hampaille tilaa, ja kahdeksaiset sitten työntävät ylähampaita hitusen sisäänpäin. Sain suuhuni myös ”kettukumit”, eli alas sivuhampaisiin kiinnitettiin metallinupit, niihin ja yläkiskojen kulmahampaan reunaan tulivat kumirenksut. Niitä sitten tulen pitämään hoidon loppuun asti, sillä se korjaa purentani.

Ihmettelin kovasti, kun Kemilä puhui kettukumeista. Mutta kuten näette, renksupussissa on ketun kuva. Joka kumilenkkipaksuudella on oma eläinsymboli! Pussissa tuli myös pieni koukku, jos haluaa sillä taiteilla renksut paikalleen. Opin kyllä sen nopsasti laittamaan sormin.

Tältä se sitten näyttää! Puhuessa kettukumeja (niin hassu sana, pakko käyttää!) ei juuri huomaa, mutta jos oikein nauraa, niin sitten kyllä. Mutta näkykööt, ei minua haittaa.

Etuhammas on pikkuisen jo siirtynyt. Sain uusia kiskoja mukaani kahdeksaiseen asti, ja pakkohan se oli kurkata, missä kohti etuhammas on siinä vaiheessa. Esteettinen puoli on siinä vaiheessa jo yli puolenvälin. Jännää! Jos oikein tarkasti katsoo, muotit juuri ja juuri erottaa suussa.

Purennan oikominen kestää vuoden, ja siinä vaiheessa, kun muotit loppuvat, eli alahampaissa on ollut se numero 21, katsotaan vielä tarvitseeko oikomista jatkaa.

Syksyllä Invisalign korjaa myös vain toisen leuan rivistöä. Eli jos sinulle on aikaisemmin tehty oikomishoito, ja vain toinen leuka kaipaisi korjausta, on sellainen mahdollista.

Loppuun vielä kaupungilla otettuja kuvia! Kovin mustissa mentiin, mutta hyvällä fiiliksellä!


beanie Filippa K / scarf By Malene Birger / coat Mango

bag Chloé / pants Soya Concept / boots Tiger of Sweden

Ja hei, huomenna Balmuirin 200€:n lahjakortin arvonta naistenpäivän kunniaksi! Tulehan kurkkaamaan! Rentoa lauantai-iltaa!

Lue ensimmäinen postaukseni aiheesta täältä.


Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

Share:

10 Comments

 1. Mapsi
  07/03/2015 / 7:34 pm

  On siinä monenlaista!! Hih, meillä on myös noita kettukumeja, sitten niitä taisi olla jotain karhuja ja muitakin eläimiä 🙂 Kireys-merkintöjä 🙂 Tytöllä laitettiin tuonne oikein leukaluuhun ylös ja alas sellaiset metallikoukut, mistä nuo kuminauhat viritettiin. Huh, siellä ne metallit nököttävät vielä pari vuotta! En tiedä miksei meillä sitten voitu laittaa tuolla tavalla kuin sinulla….nooh, kait ne lääkärit tietävät mitä tekevät.On se hienoa, kun nykypäivänä voidan korjata purentavirheitä ja keinoja on vaikka mitä!Onpas taas kiva asu, laukku kruunaa kyllä kaiken =DTäytyykin huomenna olla linjoilla, wau, hieno arvonta!

 2. Ansku
  07/03/2015 / 7:58 pm

  Oho kaikenlaisia keinoja sitä onkin! :DViikonloppuja!www.peaceandstyle.fi

 3. M-K
  07/03/2015 / 8:01 pm

  Mä näen jo selvän muutoksen sun hampaissa! Tulet olemaan vielä tosi kiitollinen, voin luvata :-)!

 4. Anonyymi
  08/03/2015 / 5:16 am

  Tosi hienoa miten näytät esimerkin voimin, että aikuinenkin nainen voi lähteä mukaan hammasremonttiin ja kannattaa varmasti! Tytär juuri viime keväänä sai samanmoiset renksut suuhun, kun siirrettiin yksi liian sisään kasvanut poskihammas paikoilleen. Yleensä raskaasti muutoksiin suhtautuva tytär oppi nopeasti renksujen laiton ja hammas liikkui tarvittavan määrän parissa kuukaudessa. Hampaista kannattaa aina pitää huolta :)-JennL

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  08/03/2015 / 9:33 am

  Invisialign ei ole Suomessa vielä kovin ylenen, mutta veikkaan sen yleistyessä myös lasten ja nuorten hampaita aletaan niin hoitaa. Äkkiä noihin virityksiin tottuu, kumma kyllä!Kiitti, laukkua tulee käytettyä työaikana harvemmin, mutta viikonloppuna sitten pitää kaivaa se esiin!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  08/03/2015 / 9:34 am

  No niinpä! Kiitti samoin sinulle!

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  08/03/2015 / 9:34 am

  Mahtavaa, sä osaatkin katsoa vähän eri tavalla kun me maallikot. Mä uskon kanssa, että olen tyytyväinen tulokseen!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  08/03/2015 / 9:35 am

  Kiitos, kyllä tuntuu hyvältä tehdä tämä, vaikka pitkä prosessi onkin.Hieno homma, että tyttäresi hammas saatiin riviin. Äkkiä näihin tosiaan tottuu, eikä muistakaan!

 9. Anonyymi
  09/03/2015 / 9:14 am

  Satutko tietämään, tekeekö Ville Kemilä invisalign-oikomista myös Turussa? Ainakin kun virallisilta sivuilta etsii palveluntarjoajaa, niin se ohjaa Kemilän luo Turun HammasNEOon. Olen jo kauan haaveillut oikomisesta.. Ehkä jokin päivä minäkin aloitan:) Mahtavaa, että oikoa voi näinkin huomaamattomasti nykyään! Viitsii ja uskaltaa aikuisenakin ryhtyä hoitoon. Tsemppiä sinun oikomiseesi! 🙂

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  09/03/2015 / 1:43 pm

  En tiedä, mut sä voit kysyä: ville.kemila@oral.fi , hän on tällä hetkellä Helsingissä vain kerran kuussa.Kiitti tsempistä! Tää on tosi helppoa ja näkymätöntä. : )

Vastaa