Kuinka olla pariisitar missä oletkaan

Monessa blogissa on vilahdellut kirja How to be parisian wherever you are. Sen on kirjoittanut neljä ystävystä, jotka ovat varsin menestyneitä elämässään: kaksi heistä on kirjailija-käsikirjoittajia, kolmas on huippumalli ja muusikko, neljännellä on oma elokuvatuotantoyhtiö. Aika vautsi-vau, tuumaan minä.

Kirja on mainio kurkistus modernin pariisittaren elämänasenteeseen koskien niin tyyliä ja kulttuuria, kuin miehiä ja yleistä elämänasennettakin kohtaan. Pohditaan kepeästi suhteita, järjestetään juhlia, selvitään krapulasta ja istutaan yksi ja ylväänä puistonpenkillä. Saa ohjeet siihen, kuinka viettää viikonloppu pariisilaisittain, mitä vaatekaapissa tulee olla ja mitä ei. Minulla tuli mieleen, että pariisitar on kuin kissa, tulee ja menee, eikä turhia selittele. Piiloutuu vain suurien lasiensa taakse. Itse asiassa pariisitar-näkökulma on ihan oivaltava ja puhdistavakin tähän välillä raskaaseen suomalaismentaliteettiin – pitää olla niin hemmetin pärjäävä ja osaava, vähän liian tosissaan kaikesta ja otsa turhan rypyssä. Pariisitar loihtii vierailleen illallisen sen kummemmin stressaamatta, hänellä on yksi resepti, jonka hän osaa todella hyvin. Hän menee nukkumaan tukka kosteana, ja aamulla kampaus on valmis. Pariisitar pukeutuu farkkuihin, pieneen mustaan bleiseriin ja ballerinoihin. Ja tietenkin siihen tuoksuun, jonka hän on valinnut omakseen jo alle kolmekymppisenä. Elämisen sietämisen keveys turhia stressaamatta, go with the flow. Pariisitar ei ole silti mikään tyhjäpää, vaan sivistynyt nainen.


”She doesn´t have a ring on each finger, or a big diamond on each ring.

She doesn´t wear a gold watch that costs as much as a fancy car.

In fact, she doesn´t own a fancy car.

But she might have  a newspaper under her arm.

She might mention Sartre or Foucault in a conversation.

It´s her personality that sparkles and nothing else:
the signs of intellectual wealth.”

Kirja oli mukava lukukokemus, ihanan kepeä eikä niin karmean vakavasti otettava. Valokuvat ja piirrokset ovat ihania. Lopussa on pieni osoitteisto ravintoloista, gallerioista jne. Sopii hyvin luettavaksi ennen nukkumaanmenoa, pieneksi vaateinpiraatioksi tai muuten vain keventämään synkkiä ajatuksia.Onko joku jo lukenut kirjan? Onko sinussa kenties hitunen pariisitarta?

Leppoista iltaa!


Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

Share:

9 Comments

 1. Anonyymi
  11/03/2015 / 6:05 am

  Mielenkiintoisen oloinen kirja. Voisin harkita matkalukemiseksi. Kivaa viikkoa!-jaana-

 2. Anonyymi
  11/03/2015 / 11:57 am

  Ystäväni on ollut Pariisin esikaupunkialueella työssä ja hän kertoi minulle, että ranskalaiset ja etenkin Pariisi on kaikkea muuta kuin puhdasta, hohdokasta tai porukka mitenkään erityisen osaavaa, joten onkohan meille istutettu joku glamourstatus tai prototyyppiranska mieliimme, totuus on usein hyvinkin erilainen.

 3. Satu // XL Elämää
  11/03/2015 / 4:22 pm

  Kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta johon voisin tutustua. Jahka tuo pino alenee… tosin Irlannista kannan sitten taas kirjoja niin paljon, että huh. Oma ongelmansa sekin, saada kaikki kannettua kerralla Suomeen sieltä 😉

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  11/03/2015 / 4:24 pm

  Kepoinen ja kiva luettava!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  11/03/2015 / 4:26 pm

  Niinpä varmaankin, luulen, et tämäkin kirja on tehty juuri myyttiä silmälläpitäen. Sehän myy hyvin. Silti kirja oli kiva ja nautittava!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  11/03/2015 / 5:56 pm

  Sun huusholli on varmaan samanlainen kuin veljeni – talo täynnä kirjoja… Tämä on ihan kiva makupala, ei mikään kauhean vakavasti otettava. Vai tarvitsemmeko neuvoja, kuinka pettää rakastajaasi poikaystäväsi kanssa…? No ehkä emme ; )

 7. Anonyymi
  12/03/2015 / 5:19 pm

  Olipa hauska, että otit esille tämän kirjan! Olen nähnyt siitä pieniä juttuja ja aikonut hankkia sen. Ostitko sen Akateemisesta Kirjakaupasta? Ines de la Fressangen La Parisienne/Parisian Chic: A Style Guide by Ines de la Fressange on myös kiva ja kaunis pieni teos ja opas, jota suosittelen. Elämisen iloa, inspiraatiota, kauniita kuvia ja vihjeitä/vinkkejä ja mukavia kepeitä tekstejä, kuten kerroit. La Parisienne -kirjassa on osoitteita ja tekstejä esim. sisutusliikkeistä, kahviloista ja vaateputiikeista. – Tuija

 8. Anonyymi
  13/03/2015 / 2:46 pm

  Taidankin tilata tällä kertaa kirjan sieltä, vaikka yritän kannattaa suomalaisia kirjakauppoja, mutta ulkomaisia suomentamattomia teoksia voi hyvällä omallatunnolla tilata amazonin kautta 😉 Katsoin postauksesi Inesin kirjasta. Oli kivasti kirjoitettu. Hyvää viikonloppua tv. Tuija

Vastaa