Projekti iho: hoitotuotteet loppuelämäksi

Tämän vuoden omistan ihonhoidolle tarkoituksena elvyttää ja kiinteyttää sitä järein asein! Kerroinkin ennen joulua Fractora-laserhoidosta, mutta projekti iho kuntoon alkoi itseasiassa jo kuukausia ennen sitä. Mennään siis vähän takaperin päin puuhun täällä blogissani.

Näin sitten kävi, olen löytänyt ihonhoitotuotteet loppuiäkseni. Olen totaalisen koukuttunut Environ-sarjaan, josta löytää ylistävää juttua monesta blogista, mm. Rillan koti ja Hellan ja viinilasin välissä ovat sarjaan yhtä ihastuneita kuin minäkin.Löysin Environista tietoa sattumalta viime vuoden syyskuussa, ja mietin, voisiko runsaasti A-, E- ja C-vitamiinia sekä runsaasti antioksidantteja sisältävistä voiteista olla apua oman leukani umpikomedo-ongelmiin. Muutenhan suht hyvässä ihossani ei hirveästi ongelmia olekaan. Jaa, mitä nyt tietenkin jo couperosaa poskissa ja nenänpielissä. Rasvoittuva otsa ja nenänseutu, epätasainen väri, mustapäitä… Eli en ole millään malli-iholla siunattu, ongelmia on ollut kyllä, mutta näin iän myötä ne ottaa vähän enemmän tosissaan!

*****

A-vitamiinin korjaava vaikutus auringon tuottamiin ongelmiin on tiedetty jo 1950-luvulta lähtien. Kokeiden perusteella voitiin todeta vanhankin ihon ryppyjen madaltuneen vitamiinihoidolla. Tuolloin asiaan ei vielä kiinnitetty erityisemmin huomiota. Environin kehittäjä, plastiikkakirurgi Des Fernandes alkoi kokeilla itseensä ja aknepotilaihinsa A-vitamiinia happona. Aluksi se ärsytti ihoa, mutta ihon tottuessa ärsytysoireet hävisivät. Fernandes on ollut nuorena kova auringonpalvoja, joka oli ruskea myös talvella. Nyt kun hänen yli 70-vuotiasta ihoaan tutkitaan erikoiskameralla, aurinkovaurioita ei voi enää havaita. Environ-tuotteet valmistetaan Kapkaupungissa, huippumodernissa tehtaassa. Yhtiö pystyy itse kontrolloimaan koko tuotantoprosessin. Vitamiinituotteiden valmistus tapahtuu laboratorion erikoisvalossa ja tyhjiössä, mikä estää herkkien vitamiinien hapettumisen ja heikentymisen. Ilmatiiviit pumppupullot takaavat vitamiinien aktiivisuuden ja toimivuuden, minkä myös puolueeton sveitsiläinen vitamiini-instituutti on vahvistanut.

*****

Environin perussarja, AVST (Advanced Vitamin Skin Therapy,) sisältää peräti viisi tasoa, joiden A- ja C-vitamiinipitoisuus vahvistuu aste asteelta. Näin siksi, että korkea A-vitamiinipitoisuus saattaa ärsyttää ihoa, siksi iho pitää totuttaa siihen vähitellen. Environ Ensimmäiset kaksi AVST-voidetta sain maanhantuojalta kokeiluun, nyt käytän voidetta AVST 4. Lisäksi käytössä on silmänympärysgeeli, puhdistusemulsio ja kasvovesi. Välillä hellin ihoa sarjan öljyllä. Sarja on muuten tuoksuton ja hypoallerginen.Joulun jälkeen olin käyttänyt AVST:ta kolmisen kuukautta. Omasta mielestäni ihoni kunto oli parantunut. Kosmetologilta tuli ensimmäinen vahvistus.”Sulla ei ole umpikomedoja”, ihmetteli kosmetologi.Tammikuussa kävin sitten Fractora-hoidossa. Fractora selvästi tuki Environ kanssa hyviä tuloksia, se poisti couperosan poskista kokonaan, ja siisti nenänpieliä. Muutama viikko hoidon jälkeen iho tuntui kukoistavan. Pari viikkoa sitten kävin esteettinen sairaanhoitaja Pia Airaskorvella dermarollaushoidossa (josta myöhemmin tässä kuussa lisää). Olin innokas kuulemaan Pian mielipiteen ihostani. Pian mielestä ihoni kunto oli hyvä, iho on kiinteä ja väri tasainen. Hänenkin mielestään laser oli tehnyt iholleni hyvää, ja oli tyytyväinen kuultuaan minun käyttävän Environia. Hän olisi ehdottomasti sitä minulle itsekin suositellut.

Environia myydään vain kosmetologeilla ja lääkäreillä. Koulutettu ihonhoidon ammattilainen osaa suositella sopivat tuotteet. Environ-sarjoja on muitakin kuin AVST, toistaiseksi pysyn siinä ja kiipeän pikku hiljaa kohti vitostasoa…Mistä sitten huomaan eron? Vaikka mistä! En olisi kyllä uskonut, mutta umpikomedoja ei ole enää, eikä finnejäkään! Iho tuntuu kiinteältä ja hengittävältä. Meikki näyttää kauniimmalta! Ryppyjä se ei poista, mutta pintaryppyjä kyllä tasoittaa. Iho on kosteutetun ja kiinteän näköinen. Olen tosi, tosi tyytyväinen!

Kuinka monelle teistä Environ on tuttu sarja? Oletteko yhtä tyytyväisiä kuin itse olen?  

Iloista maanantai-iltaa!

Share:

14 Comments

 1. Virpi
  02/03/2015 / 6:43 pm

  Olen itse kokeillut Environilta vain geelinaamiota, mutta kävin pari kertaa neulattomassa mesoterapiasaa, jossa imeytettiin Environin tuotteita ihoon. Sarja kuulostaa hyvin vakuuttavalta. Jostakin syystä kosmetologi kuitenkin suositteli käyttööni Medik8:n C- ja A-vitamiiniseerumeita. Jälkimmäinen vaan tuntuu kestävän iäisyyden enkä pääse ostamaan vahvempaa;)

 2. Uraäidin Ruuhkavuodet
  02/03/2015 / 8:50 pm

  Hmmmm – tosi kiinnostavaa! Itse olen kolmisen vuotta käyttänyt Excuviance-sarjaa koska olen kärsinyt ruusufinnistä. Se on yleisesti parantanut ihoni kuntoa mutta umpikomedoja se ei ole vienyt. Ilmeisesti netistä löytää kosmetologit, jotka käyttävät Environia?

 3. Lady of The Mess
  02/03/2015 / 8:52 pm

  Minä olen kyllä jossain – varmaan Rillan blogissa – törmännyt nimeen, mutta kun olen ostokiellossa, niin en ole uskaltanut innostua;) Mutta katsotaan sitten ekopaaston jälkeen, mitä kaikkea tämä ryppynaama tarvitsee;)

 4. Anonyymi
  03/03/2015 / 7:24 am

  Nämä eivät taida olla luonnonmukaista kosmetiikkaa?

 5. Anonyymi
  03/03/2015 / 10:16 am

  Ei ole tuttu sarja, mutta hyvältä kuulostaa! Olen aikonut kokeilla noita Medik8 -seerumeita, varsinkin C-, A-, kollageeni- ja hyaluroniseerumit kiinnostavat, minkälaiset kokemukset lienee Virpillä? Miten itse koit laserhoidon, oliko kivulias, miten nopeasti paranemisprosessi sujui? Kiinnostaa sikäli, että sisareni harkitsee ihon laserointiin menoa.

 6. Anonyymi
  03/03/2015 / 2:20 pm

  Sarja on tuttu. Onko ihosi sellainen, että on hiukan "turpean" tyylinen eli paksuhko, joka ei kauan pysy freesin näköisenä, vaan laittamisesta huolimatta ei ole oikein laitetun näköinen, se on kiusallinen ongelma. Enviro on tosi hyvä sarja, toivottavasti on apua.

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  03/03/2015 / 4:02 pm

  C- ja A-vitamiinit tuntuvat olevan nyt kova juttu, Medik8:sta olen lukenut myös, en vain päässyt esittelytilaisuuteen, harmi. Kiva, kun Environ on sulle tuttu. Minusta hita-laatusuhde on tosi hyvä ja aineet riittoisia. Tiedän tunteen, tuntui iäisyyden päästä sieltä AVST1:stä vahvempaan!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  03/03/2015 / 4:04 pm

  Kyllä, linkistä pääset maahantuojan kotisivulle. Ei mullakaan umpikomedot ole itsestään lähteneet, joskus kosmetologi on joutunut tyhjentämään neulalla. Suosittelen sulle lämpimästi, kokeile ihmeessä! Harmittaa vain, etten ole löytänyt näitä kymmenen vuotta sitten!!!

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  03/03/2015 / 4:05 pm

  Joo, Rilla on viimeksi kirjoittanut tästä AVST-sarjasta tyytyväisenä, kuten minäkin. Höps sinä mikään ryppynaama ole…

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  03/03/2015 / 4:05 pm

  En tiedä, ehkä kotisivulta löytyy vastaus?

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  03/03/2015 / 4:10 pm

  Ei, just päinvastoin, mulla on tosi ohut iho pienin ihohuokosin. Silti kiiltoa ja epäpuhtautta t-alueella ja leuassa. On ollut apua!

 12. Anonyymi
  18/11/2015 / 4:02 am

  Hei. Oliko ihossasi fractoran jälkeen "neulausjälkiä" kuinka kauan? Itse kävin toissapäivänä ja naama on kuin piikkirullan alle jäänyt.

 13. Marjukka / Fab Forty Something
  20/11/2015 / 4:32 pm

  Niitä oli viikon verran, muistaakseni Fractora tehtiin perjantaina, ja seuraavan viikon torstaihin pidin huivia kaulassa. Raju hoito, mutta tehokas. Lempeämpiäkin rf-hoitoja on olemassa, mutta niitä pitää ottaa sarjana useammin.

Vastaa