Sananen työstä

En tänne blogiin yleensä töistä kirjoita, teen nyt ympäripyöreän poikkeuksen. Kello soi kymmenen yli seitsemän, heräsin makoisilta uniltani liian aikaisin. Muutama tunti sen jälkeen aivot kävivät jo täyttä höyryä, olin töissä, ja unohtanut tykkenään, että oli lauantai.Kahdentoista maissa, lounaan jälkeen, kroppa huusi kofeiinia. Kahden aikaan kävin maate sohvalle kymmeneksi minuutiksi, mutta aivot raksuttivat innoissaan.Puoli kolme lähdin töistä kotiin, otin puolentoista tunnin unet, edelleen aivot raksuttavat kellon käydessä kohta seitsemää. Tajuan, että tuskin maltan odottaa toukokuuta, jolloin tämän päivän suunnittelu toteutetaan.Olen sitä sukupolvea, joka kävi ankeaa, ilotonta ja opettajavetoista peruskoulua 80-luvulla, istui pulpetissa kopioiden taululta kaiken, mitä opettaja sinne kirjoitti tunti toisensa jälkeen. Musiikkia, taidetta, kirjallisuutta, ilmaisua ja mielipiteiden vaihtoa janoava tyttö, minä, jäi vaille niitä virikkeitä, joita olisi voinut saada, jos silloinen peruskoulu olisi niitä osannut tarjota enemmän. En olisi koskaan valkolakkiani saanut, jos olisin jäänyt tavalliseen lukioon. Musiikkilukio tarjosi kaikkea sitä, mitä opiskeluuni kaipasin.Vaikka tämä lauantai kului töissä, se maksaa itsensä takaisin työhyvinvointina innovatiivisessa, hyväksyvässä ja mahdollistavassa ympäristössä. Opettajan vilpitön innostus heijastuu oppilaisiin. Siksi meillä on ollut irkkumusiikkiprojekteja. Siksi olemme analysoineet Sibeliuksen laulua Tuli tyttö luota armahansa. Siksi olemme tanssineet katrillia ja sottiisia. Siksi hevimies tarttuu mandoliiniin ja aluksi ennakkoluuloinen poika laulaa Kirkaa. Kahdeksantoista vuoden jälkeenkin jaksan edelleen innostua työstäni ja sen mahdollisuuksista. Musiikki oppiaineena on yksi monipuolisimmista välineistä kaataa raja-aitoja aineiden välillä. Ihmisten välillä.Toivottavasti jaksat innostua työstäsi edelleen, mikä se sitten onkaan!

Hyvää lauantai-iltaa kaikille!


Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

Share:

15 Comments

 1. Pauska
  21/03/2015 / 5:53 pm

  Innolla odotan minäkin uutta opsia ja sen tuomia mahdollisuuksia. Minulla oli jokunen vuosi sitten melkoinen kyllästyminen työhöni. Kieliopin ja konsukiepren veivaaminen viidettätuhannetta kertaa ei jaksanut enää innostaa. Älytaulu toi koulua vaihtaessani jotain uutta ja kivaa. Tvt:n myötä olen taas saanut työnilon niin, että töitä on tullut tehtyä innoissaan ihan liikaakin, valitettavasti terveyden kustannuksella. Sähköiset oppimateriaalit ja kaikki kivat jutut jeoardyt, kahootit, socrative, pelit ja muut jutut saavat innostumaan. Parasta on nähä, kun joku oppii asiat ja osaa hyödyntää taitojaan. Musiikin kanssa olisi kiva tehdä joku kieliprojekti, musaopena ollessa meillä olikin yläkoulussa musikaaleja ym. Mukava olisi kuulla toukokuussa, millainen päivä ja toteutus teillä oli. Opettajan homma on kyllä yksi maailman parhaista, ei kahta samanlaista päivää ja luovuus pääsee valloilleen, nuorten kanssa touhutessa pysyy itsekin nuorena.Mukavaa viikonlopun jatkoa 🙂

 2. Anonyymi
  21/03/2015 / 6:51 pm

  Hyvä 😉 innolla odotan kertomusta siitä, mitä teette/teitte? Ala vaan kirjoittaa musaopettajille suunnattua musablogia…ideoiden jakamista ei koskaan ole liikaa…me kaivettiin ukulelet esille kutosten kanssa ja nyt soitetaan Robinia, Abbaa jne ihan intona 😉 ja sointukiertojen jälkeen on soolojakin jo kuultu! Ja mä kun luulin, että ukulelet saa huutia ;)sipsi@iki.fi

 3. Mapsi
  21/03/2015 / 7:51 pm

  Innostuksesi oikein tuntuu tänne ruudun toiselle puolen! Ihanaa!Olisi todella kurjaa tehdä työtä, josta ei voisi innostua. No, ihan joka päivä ei kukaan varmaan ole onnensa kukkuloilla ja innostu koko ajan jostan, mutta noin kokonaisuutena. Itse olen saanut tehdä periaatteessa samaa työtä 25v ja edelleen innostun sitä. Melkein joka päivä. Koko ajan opin uutta ja se jos jokin tuo uutta innostusta työhön. Vaikeatkin asiat voivat joskus innostaa kun huomaa löytävänsä ratkaisun ja onnistuvansa. Nuorten ja lasten kanssa työskentelyä kadehdin teiltä opettajilta, se on varmasti aivan upeaa!

 4. Anonyymi
  21/03/2015 / 9:01 pm

  Tunnistan tuon innostuksen, on ihana tehdä työtä, joka innostaa ja josta innostuu.opettaja siis olen 🙂

 5. Doppwoman
  22/03/2015 / 6:34 am

  Ihanaa kun olet innostunut työstäsi, sen innostuksen ihan tunsi:) itse myös yksinkertaisesti rakastan työtäni ja toki yrittäjänä se kuuluu tärkeänä Ja isona osana elämääni ja itseasiassa koko perheemme elämään. Ollaan tyytyväisiä kun aamulla herättyämme on kiva lähteä töihin!

 6. Uraäidin Ruuhkavuodet
  22/03/2015 / 9:17 am

  Näin vanhempana on mahtavaa lukea työstään näin vilpittömästi innostuneen opettajan ajatuksia. Tulee luottavainen ja onnellinen olo: opettamasi nuoret ovat hyvissä käsissä.

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  22/03/2015 / 9:55 am

  Allekirjoitan täysin, innostuksissaan unohtaa joskus itsensä ja rajansa, ja tulee touhuttua liikaa. Nykyään osaan kyllä kuunnella itseäni ja pysähtyä ajoissa. Opettajat kaiketi ovat sellaisia herkästi innostuvia. Päivät ovat todellakin erilaisia, ei koskaan arvaa, millainen päivästä tulee. Nuorten kanssa pysyy nuorena, saman olen minäkin todennut.

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  22/03/2015 / 9:58 am

  Voin laittaa sulle s-postia keväämmällä. Tässä on yksi musaopen blogi: http://saneline13.blogspot.fi/ Itse taidan jättää aiheen, vaikka mielenkiintoinen olisikin. Voi ihanaa, sä olet tuollainen jaksava, innovatiivinen ja ahkera musamaikka – juu kuule googlasin sinut, teet upeaa työtä!!

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  22/03/2015 / 10:00 am

  Upeaa, että sinäkin jaksat edelleen olla innostunut työstäsi. Kyllä se niin on, että kouluttautuminen ja uusiin asioihin reippaasti tarttuminen innostaa ja auttaa jaksamaan työssä. Ja se omalta mukavuusalueeltaan poistuminen.Lapset ja nuoret ovat rehellisiä, ja heillä on hyviä mielipiteitä. Onneksi koulumaailmassa heidän äänensä tulee kuulluksi tänä päivänä, ja tulevaisuudessa yhä enemmän.

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  22/03/2015 / 10:00 am

  High five siis sinne! : )

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  22/03/2015 / 10:01 am

  Se, mitä teihin yrittäjiin olen tutustunut, hatunnosto! Olette maailman ahkerinta, iloisinta ja työmyönteisintä porukkaa. Yrittäjyys on elämäntapa, sen olen huomannut. Jos nyt voisin valita urani uudelleen, yrittäminen sopisi luonteelleni hyvin – saa olla oman itsensä pomo. Opettajan työssä myös hyviä puolia on itsenäisyys.

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  22/03/2015 / 10:03 am

  Innostuneet opettajat ovat yleensä eteenpäinmenevissä työyhteisöissä, vaikka se taitaa päteä työyhteisöihin yleensä! Kiitti! : )

 13. Anonyymi
  22/03/2015 / 10:20 am

  Kiitos kannustavasta viestistä ja voimia loppukevääseen 🙂

 14. Anonyymi
  22/03/2015 / 11:40 am

  Ihana lukea aidosta työnilosta ja innostuksesta!Energisen olon jatkoa uuteen viikkoon,Aija

 15. Marjukka / Fab Forty Something
  22/03/2015 / 1:20 pm

  Kiitos, on mahtava välillä tuntea sitä! Kiitos samoin sulle!

Vastaa