Tuu-Li Design – rakkaudesta laatuun ja hyvään palveluun

Vietin eilen upean iltapäivän Tuu-Li Designin kutsumana yhdessä suloisimmista liikkeistä, joissa olen käynyt. Jo miljöö on ainutlaatuinen: liike sijaitsee Laukontorin kupeessa entisessä kehräämössä Tampereen Kehräsaaressa. Huoneiden korkeus on varmasti neljättä metriä, ikkunat kaarevia tummine puitteineen. Punainen tiilirakennus kätkee sisälleen ravintoloita ja hurmaavia liikkeitä, yksi niistä Tuu-Li Design.Tuulia on koulutukseltaan muotisuunnittelija ja opiskellut Italiassa. Sieltä on peräisin rakkaus italialaisiin vaatteisiin, huippulaatuun ja asiakkaalle räätälöityihin tuotteisiin. Hän matkustaa noin kahdeksan kertaa vuodessa Italiaan ja Saksaan, joista hän etsii pieniä, pitkät perinteen omaavia yrityksiä. Vaatteiden tulee olla Euroopassa – mieluiten Italiassa – valmistettuja, ja tietenkin huippulaatuisia. Ja kun osaa italiaa, pääsee hyvin sisälle italialaiseen kaupankäyntiin.Erityisen innoissaan Tuulia oli vierailustaan Transit-merkin tehtaalla Italian Venetossa, jossa hän oli ostamassa ensi syksyn tuotteita liikkeeseen. Perheyritys toisessa polvessa tekee materiaalitkin itse, esim. yhdessä materiaalissa saattaa olla jopa seitsemää erilaista lankaa: villaa, puuvillaa, elastaania, pellavaa, alpakkaa… Näin Tuulia kertoo kotisivuillaan: ”Olen käytettävissä, kun asiakas haluaa ostaa oikeanlaiset asukokonaisuudet erilaisiin työ- ja sosiaalisiin tilanteisiin. Kun tunnen asiakkaani, voin valita sopivia vaatteita jo valmiiksi yhteisiin tapaamisiimme. Otan myös itse yhteyttä, mikäli ajattelen jonkin tuotteen sopivan asiakkaalleni.” Tuu-Li Designissa voi järjestää myös työpaikan tai ystäväpiirin naisteniltoja. Hyvään palveluun kuuluu myös ilmainen räätälipalvelu, kuten Italiassa on tapana.

Sormet syyhysivät, kun pääsin vaaterekkejä selailemaan. En ollut koskaan kuullut merkeistä, joita Tuulialla oli valikoimissa: Lareida, joka valmistaa pelkästään paitapuseroita, Katharina Hovman, joka on erikoistunut italialaiseen taftiin, Peserico, joka on 50-vuotias perheyritys, ja käyttää suunnittelijoina saman koulun kasvatteja kuin Tuuliakin oli. Ja monia muita. Itse tietysti jännäsin, onko omia kokojani, ja olihan siellä – kokoja suuremmille ja kokoja pienemmille. Sovittelin valuvaa shifonkia, kahisevaa taftia ja valkoista, hohtavaa puuvillaa. Corvarin kengät olivat niin keveitä, että tuskin tunsi kenkää edes pitävänsä.


Tuulia on oikeassa siinä, että nettiostamisessa ei saa shoppailusta elämystä, joka syntyy palvelun ja ainutlaatuisen kauniiden vaatteiden katsomisesta ja kokeilemisesta. En pahastuisi, jos Tuulia laittaisi minullekin multimediaviestinä kuvan Lareidan paidasta tekstillä ”Tule Tampereelle, täällä olisi sinulle muutama sopiva paita!”

Tuu-Li DESIGN Showroom

Kehräsaari A-rappu, 2 krs. 33200 Tampere 

tuulia.ivalo@tuulidesign.fi I gsm 050 346 8106

Mukavaa sunnuntaita!


Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

Share:

6 Comments

 1. Tarja
  29/03/2015 / 2:51 pm

  Oih ja voih, mikä ihana putiikki! Bongasin heti monta herkkupalaa, joita tekisi mieli hypistellä ja sovitella! 🙂 Tykkään niin tällaisista hyvän palvelun kivijalkaputiikeista, joissa asiakkaalla on väliä. Näin pitäisi kaiketi olla ihan kaikissa paikoissa, mutta ikävä kyllä ei ole. Äänestän siis jaloillani ja nämä jalat suuntaisivat myös Tuulian luo, jos hänen liikkeensä oli lähempänä 🙂

 2. Anonyymi
  29/03/2015 / 4:14 pm

  Hei,Kiitos vinkistä. Tämä pidetään mielessä – kunhan taas joskus Tampereella käyn.Mukavaa alkavaa viikkoa!T. Aija

 3. JasuS
  30/03/2015 / 1:51 am

  Kiva putiikki ja erinomaisen hyvä palvelu. Onni on asua Tampereella:)

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  30/03/2015 / 4:59 pm

  No mut jos vaikka kesälomalla liikut Treella, niin sittenhän on ihana tekosyy käydä siellä! Joo ihan totta, kivijalkaputiikeissa on kuitenkin se käyminen niin toisenlaista kuin nettiostamisessa, jutellaan, sovitellaan, jne. . )

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  30/03/2015 / 5:00 pm

  Eipä kestä, ilo oli minun puolellani. Kiitos samoin, onpa haipakasti alkanut tämä viikko!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  30/03/2015 / 5:00 pm

  Voi, sulle tuttu. Juu ihana liike!

Vastaa